Sada ću vam objasniti kako da napravite svoj kućni server ali da vam drugi igralćči mogu ući.
1. Kao prvo trebate napraviti port na vašer ROUTERU sada ću vam dati adrese kako da uradite to
Linksys=192.168.1.1
D-Link&Netgear=192.168.0.1
USRobotics=192.168.123.254
SMC=192.168.2.1
[url=http://whirlpool.net.au/wiki/?tag=DSL_modemS10_08]
Evo još nekih[/url]
Ovo su linkovi od nekih routera ako nema vašeg kontaktirajte ko vam daje internet ili malo googlajte.
Znači ukucajte u browser svoj IP od routera (OVO GORE NARANĐASTO).
Evo ja ću reći od Linksys To je router SpeeDToucH … i najviše se koristi… znači ukucate url od liksys u url pa će vam se pojaviti dijaloško prozor sa username.
Ime korisnika: user
Zaporka: 0000 (četiri nule)
Kada to ukucate idete na toolbox pa game $ aplications pa Create a new game or application .
Otvorit će vam se prozor sa NAME to je veoma nebitno stavite bilo šta i dole kliknite na Manual Entry of Port Maps.
Onda dodavajte port a sve stavite 7777 ili bilo koji port
Onda kliknete apply pa Kod Assign a game or application to a local network device
Onda kod Assigna stavite ABC i ime ono koje ste stavili i to je to napravili ste port. Ako me niste shvatili onda posjetite
Portforward
2. Sada kada imate port idite na SA-MP 0.3a R3 Windows Server (kliknite ovo download je )
3. Kada ste skinuli trebate staviti GameMod koji možete skinuti na forum samp-a ili ovdje
4. Ovako postavite Config
SlikaPrevelikakliknite
5. Kada ste postavili config idite na http://www.whatsmyip.org/
tu kopirajte svoj ip i dodajte port koji smo napravili prije npr.. 105.52.524.52:7777
Također ako želite da samo testate skiripte ne trebate praviti ovaj port samo u samp dodajte npr :7777 i samo vi možete pristupiti (naravno u configu mora biti :7777 port ili neki drugi)
Ako ste Mrez@ njih morate zvati za port jer sam ja tako..
Uzeto sa www.ubijdosadu.speetouch-samo.com
Tj moj web site

Bit ce vam tamo tutova kako da napravite movinggates i tako
POZZ:
Mislin da san fulkito podforum ali eto ,,,, ako treba prebacit cu u drugi a ovu delete adm javite mi ...
1. Kao prvo trebate napraviti port na vašer ROUTERU sada ću vam dati adrese kako da uradite to
Linksys=192.168.1.1
D-Link&Netgear=192.168.0.1
USRobotics=192.168.123.254
SMC=192.168.2.1
[url=http://whirlpool.net.au/wiki/?tag=DSL_modemS10_08]
Evo još nekih[/url]
Ovo su linkovi od nekih routera ako nema vašeg kontaktirajte ko vam daje internet ili malo googlajte.
Znači ukucajte u browser svoj IP od routera (OVO GORE NARANĐASTO).
Evo ja ću reći od Linksys To je router SpeeDToucH … i najviše se koristi… znači ukucate url od liksys u url pa će vam se pojaviti dijaloško prozor sa username.
Ime korisnika: user
Zaporka: 0000 (četiri nule)
Kada to ukucate idete na toolbox pa game $ aplications pa Create a new game or application .
Otvorit će vam se prozor sa NAME to je veoma nebitno stavite bilo šta i dole kliknite na Manual Entry of Port Maps.
Onda dodavajte port a sve stavite 7777 ili bilo koji port
Onda kliknete apply pa Kod Assign a game or application to a local network device
Onda kod Assigna stavite ABC i ime ono koje ste stavili i to je to napravili ste port. Ako me niste shvatili onda posjetite
Portforward
2. Sada kada imate port idite na SA-MP 0.3a R3 Windows Server (kliknite ovo download je )
3. Kada ste skinuli trebate staviti GameMod koji možete skinuti na forum samp-a ili ovdje
4. Ovako postavite Config
SlikaPrevelikakliknite
5. Kada ste postavili config idite na http://www.whatsmyip.org/
tu kopirajte svoj ip i dodajte port koji smo napravili prije npr.. 105.52.524.52:7777
Također ako želite da samo testate skiripte ne trebate praviti ovaj port samo u samp dodajte npr :7777 i samo vi možete pristupiti (naravno u configu mora biti :7777 port ili neki drugi)
Ako ste Mrez@ njih morate zvati za port jer sam ja tako..
Uzeto sa www.ubijdosadu.speetouch-samo.com
Tj moj web site

Bit ce vam tamo tutova kako da napravite movinggates i tako
POZZ:
Mislin da san fulkito podforum ali eto ,,,, ako treba prebacit cu u drugi a ovu delete adm javite mi ...