Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Dragon Age Origins(spoilers)

144 pregleda · 10 odgovora · otvorena 21.11.2009. u 14:40

Pozdrav.

-Od izlaska navedene igre iz naslova teme,pa do danas nije bila nijedna diskusija o ovoj zaista fenomenalnoj igri.

-Pa evo jedna tema namijenjena za diskusiju,savjete i pitanja.

SPOILERI MOGUCI

Evo igram nekih 40tak sati,lvl 17 sam te se nalazim u Denerimu(landsmeet quest).Mage sam sa specijalizacijama Blood Mage i Arcane Warrior.U party-u drzim Alistaira,Oghrena i Wynne.Alistair ima ulogu tanka,al ima i dps dobar dok oghren je iskljucivo ona brutalna sila.Wynne mi je u party-u samo zbog Healinga koji mi cesto treba.

Svog magea sam pravio tako da kad prekoracim lvl 20 prebacim se na swor i shield a spellove koristim samo za disable(ako je potrebno).Od spellova sam razvio cijelu PRIMAL lozu te cijlu MAGE i BLOOD MAGE lozu.Sad namjeravam razvit cijelu Arcane Warrior lozu.

Od skilova sam razvijao SURVIVAL.

Igram evo 40h i uzivao sam u svakom trenutku.Igra me tako uvukla u svoju pricu,svaki od likova iz igre ima tako snazan karakter(posebno ovi iz partya) da bi o svakom mogao pricat po 10minuta.Grafika nije brilijantna al je odlicna :D.Voice acting je fenomenalan kao i sam zvuk.

Jedina mana igre jesu precesta i ponekad preduga ucitavanja.Kod mene ucitavanja budu ok tek kad krenem igrat,ali nakon 1h igre pocnu biti iritirajuci jer moram cekat po 3minuta.
Sve u svemu Igra je jedan od najboljih RPG-ova koji sam igrao(a igrao sam mnoge),a po meni sigurno najbolja igra ove godine.

Koji je vama bio najdosadniji dio igre?Meni je bilo podosadno igranje u Orzamaru(posebno Deep Roads) jer je bilo previse ucitavanja i predugo je trajalo.

Koje klase vi igrate,kako skilove razvijate??Po meni je najjaca klasa Mage(igrao sam sa svim) jer ima mnostvo dobrih combo spellova i na pretek disablova.Stim kad uzmete da mozete igrat sam macem(ako neko nevoli staff) onda je mage i najzabavniji.Jednostavno volim kada se neka grdosija od monstruma zaleti na tebe a ti ga samo zaledis pa pogodis kamenom i on se izlomi na 1000 djelica :D

I evo na kraju jos samo jedno pitanje(da nebi otvarao novu temu),znatel gdje se kod nas u BiH mogu kupiti sportske naocale sa dioptrijom.Naime,bavim se kosarkom a imam veoma slab vid na daljino(-2.25 i -185 dioptrija).Gledao sam u optici svakoj u gradu(Lukavac),ali nijedna nema nista slicno onome sto ja trazim.Pa ako neko ima ili zna gdje bih mogao to nabavit neka posalje na PM il GB.

Hvala,i jos jedan pozdrav.
ZuZa3

f2p ili?
Mislim da velika vecina ovog sajta ni nezna o cem se radi u igri, ili pak nisu ni culi za nju . .

Ja trenutno prekucavam modern warfare 2, lvl 50, i pes 2010 become a legend, . .

Dragon Age: Origins stoji kao pricuva . . za sada . .

Tako da nisam jos ni poceo, jer mi nesto mrsko peglat se 300 sati s jednom igrom . .

skala sramoto jedna, ^^
bolje nemoj pocinjat, ono ti je nesto kao titan quest, ili Risen . ., a moze trajati preko 400 sati . .
Nemozes ovu igru porediti sa Titan Questom koji je klasicni Hack n Slash.

Sa Risenom ima nekih slicnosti(kamera) ali ni to nije bas dobro poredjenje.

Mislim da je najbolje poredje kombinacija The Elder Scrolsa: Oblivona i NeverWinter NIghtsa.Znaci kamera i party sistem su unikatni u ovoj igri :D
ZuZa3 je napisao/la:
Nemozes ovu igru porediti sa Titan Questom koji je klasicni Hack n Slash.

Sa Risenom ima nekih slicnosti(kamera) ali ni to nije bas dobro poredjenje.

Mislim da je najbolje poredje kombinacija The Elder Scrolsa: Oblivona i NeverWinter NIghtsa.Znaci kamera i party sistem su unikatni u ovoj igri
Pa dobro, malo sam fulao, inace ne igram takve igre, igrao malo risen, obrisao odmah . .

Nisam taj tip igraca koji ce igrati uzasno duge, spore igre, vise volim akciju, pes/ neki dobar fps, i tako . .

Ali cu dati dragon ageu sansu . .

Nego, igras 40h a lvl si 17, to mene odmah demoralizira, , sto nisi lvl 50
Na koliko je dvd-ova da mozda odem kupit ako nema ko posudit
Nako na off. stranici nije losa igra

Sace BAJRAM moci ce se
empty_king je napisao/la:
Na koliko je dvd-ova da mozda odem kupit ako nema ko posudit
Nako na off. stranici nije losa igra

Sace BAJRAM moci ce se
2 DVD-A ja sinoc kupio i extra je igrica.
rulF je napisao/la:
Pa dobro, malo sam fulao, inace ne igram takve igre, igrao malo risen, obrisao odmah . .

Nisam taj tip igraca koji ce igrati uzasno duge, spore igre, vise volim akciju, pes/ neki dobar fps, i tako . .

Ali cu dati dragon ageu sansu . .

Nego, igras 40h a lvl si 17, to mene odmah demoralizira, :D, sto nisi lvl 50
Dobro to sto kazes je tacno,igram 40h a lvl 17 sam(premalo).Al u tih 40h ide znatan broj sati na pricu i razgovore :D

Al sve zavisi do tipa igraca kao sto ti kazes,neko voli prelazit igru danima a neko voli MP vise il akcije i tako.
btw, kolko mb per h, tacan link gde mogu downloadati?
Odlična igra stvarno , jedan od boljih RPG-ova u zadnje vrijeme , ja je igram par dana , City Elf Warrior 9 Lvl . Preporučujem svim RPG fanovima .

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.