Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija Zaključana

Smoke [40 bodova]

213 pregleda · 7 odgovora · otvorena 18.11.2009. u 14:55

Eh ovako znaci hitno potrebno ..

Par dobrih tutorijala o pravljenju "Dimne" - Smoke bombe .

Najlakse je ukucat smoke bomb i izbacit ce ti nesto ..

Meni ne treba to treba mi nesto jednostavnije gdje se ne

trebaju stavljat hemijiski ku****i neki npr. kalcij nitrat itd .

Znači nešto jednostavno , i da napomenem da mi ne dajete

linkove od onih videa sa ping pong lopticama :)

Ko fino dadne dobiva 40 bodova u subotu , jer mi ban

prolazi u ovu sad subotu na pravom profilu :)

~dAYER
za dimnu bombu trebas kalijev nitrat , secer, soda bikarbona il ti ga soda za kuhanje koju koristis u kuci ,i po potrebi organska boja u prahu , eh sad prelazimo na ono glavno

1. u neku metalnu posudu u kojoj se moze podgrijavat a nezelis je upropastiti, ili tefal tavu (koju sam ja koristio , sve uradis i samo prebrises trulexom ko da nista nije bilo ) pomjesas kalijev nitrat sa secerom 60 gr kalija na 40 gr secera , stavi to na lafanu vatru i mjesaj dok se sve ne karamelise , postane isto ko kikiriki puter , kad postane takvo dodaj jednu kasiku sode , i i to izmjesaj , kad to umjesas dodaj 3 velike kasike organske boje u prahu i dobro dobro izmjesaj dok ne postane kao halva xD onda to sve stavi u limenku ili ono sranje kartonsko od toalet papira ,al ako ces stavljat u taj karton na dno stavi gipsa malo i sacekaj da se osusi , tu smjesu ubaci i uzmi nesto sto ces stavit u smjesu da ostane rupa recimo olovku ali to uradi dok je jos svjeze i onda stavi da se osusi par sati ili malo vise , onda samo izvadis olovku ubacis fitilj i obmotaj izolir trakom ali kod vrha moras ostavit malu rupu kroz koju ce dim izlazit tacnije kod fitilja ... GL sa dimom nemoj kucu zapalit
ja sam se snasao za sve , ali organsku boju u prahu ne mogu da nadjem nigdje, znas li ti gdje to ima kupiti
Moj savjet kupis sebi dimnu 15 KM
_KriptoN_ je napisao/la:
Moj savjet kupis sebi dimnu 15 KM
gdje?

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.