Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Web design

196 pregleda · 6 odgovora · otvorena 15.11.2009. u 16:00

Pozz...

Pošto se želim početi baviti web dizajnom,želio bih da mi predložite,kažete,sve programe koji su mi potrebni,nekoliko web stranica sa tutorijalima,tih html jezika itd...

Znači :

* Programi
* Tutorijali

Kako naučiti raditi web sajt... Kako početi...?

Zamolio bih admina da da aplauz ko mi pomogne... :D

Ćus...
Je**š ti te programe. Bez znanja ti ne vrijedi ni onaj MS FrontPage retardirani, a ni "ušminkani" Dreamweaver od Adobe-a ...

www.w3schools.com - Prvo nauči HTML/CSS , pa onda počni sa PHP-om , mySQL-om ... etc

Ovdje imaš basic stuff , da naučiš koristiti FTP programe , cPanel...

http://www.gamers.ba/forum/8/49447/web-tut/

Da bi mogao bit web designer. Moraš se razumjeti i u druge stvari, znat' fixat' probleme oko servera ... Moraš znat' dobro engleski .. Ma uglavnom potrebno je dosta stvari...

I nemoj da budeš jedan od onih wanna be designera koji rade sajtove u Joomla-i. I ostalim phail CMS-ovima.

Prvo se ti stickaj w3schools-a.
Tutorijali:
http://www.w3schools.com/

Ne treba ti nista vise, na ovoj imas sve.

Programi:
Dreamweaver (8 najboji)
Neki program za pristup hostu, npr. FileZilla, SmartFtp etc.
Photoshop (trea i to znat, za graficki dizajn)

Eh imas ako hoces site radjen u flashu, onda uzmes Macromedia Flash (isto 8 ti je najbolji).

I dosta truda, volje, zivaca...
Druze a da probas opciju "trazi" vec je jednom receno gamers.ba nije "google.ba". Sad sam kucao u opciji trazi Web tut i izbacilo mi je vise od 3-4 teme !

UŽIVAJ !!!
Web Design: CSS,HTML,JS,AJAX? => DHTML

Web Programming: PHP,RoR,ColdFusion,Python
+
Baze Podataka: MySQL,MSSQL,MySQLi,Oracle,PostgreSQL and so on and on and on..You get the point.
zER0 je napisao/la:
Druze a da probas opciju "trazi" vec je jednom receno gamers.ba nije "google.ba". Sad sam kucao u opciji trazi Web tut i izbacilo mi je vise od 3-4 teme !

UŽIVAJ !!!
Imas 5 postova i pametujes nesto na sajtu.
wtf!?

Topic, imas seriju tutorijala ja mislim da je jason postavljao pa njega pitaj, uglavnom video tutovi na engleskom, super za pocetnika. Pogledaj to pa w3schoolz i onda pokusaj nesto sam napraviti, onda kako ucis dodajes stvari na taj svoj 'site'

Ovakav bih ti redoslijed ucenja preporucio:
HTML>CSS>PHP>MySQL> onda za sta se opredijelis, prvo i osnovno javascript, ajax, ali kad dodjes do tog dijela ucenja javi nam se ;p

Have phun : )

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.