Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Koju graficku da kupim?

162 pregleda · 14 odgovora · otvorena 11.11.2009. u 19:59

E ovako moji Gameri:

Veliki sam ljubitelj igara,igram sve novije igre koje izadju,al posto nisam dugo u ovim "grafickim vodama" malo sam zbunjen pri odabiru ovih novih graficki,neznam sta da kupim.

VTX 4770 512MB GDDR5,VTX 4850 512 GDDR3,ATI RADEON 4670 512 GDDR3 ... ove su neke koje sam primjetio za moje financije.,samo neznam da li je ovaj VTX pouzdan i dobar proizvodjac?
Moja PC: ASUS M3A,AMD 5200+ DUAL,HDD 160 GB.

Da li bi ja imao problema sa ovom gddr5 grafom kada bi stavio u ovu plocu sa ddr2 ram memoriom?
to VTX nikad cuo ja znam da ima ATI RADEON 4770 512mb ddr5... i da kosta oko 200 km

ova graficka je odlicna za svoju cijenu...
i ovo je ATI Radeon ali od VTX proizvodjaca,kao sto ima Gygabayt,Saphire .. itd
Qme ... ne smijes tako da se fokusiras samo na grafu ... Procesor ti nije nesto, i nezz kakva ti je sabirnica na maticnoj :/ Nije fazon dizat samo jednu komponentu ... dobicces tzv "usko grlo" koliko se ja razumijem u to xD
GaNgStA_AlDiN je napisao/la:
Nema problema , samo da te pitam koliko ti je jak hladnjak ?
Kak mislis hladnjak?Na cemu?Ak mislis na napojnu jedinicu 400W ATX.
hary87 je napisao/la:
Kak mislis hladnjak?Na cemu?Ak mislis na napojnu jedinicu 400W ATX.
e onda nea problema slobodno kupi , znam zato sto mi je drug istu grafu kupio prije 4-5 dana ali mu napojna bila slabija i igre mu stopale i nije mogao nista igrati , otisao u servis , likovi mu rekli da promijeni napojnu stavio novu sad nema problema nfs shift na maximum letiii (:
Vato je napisao/la:
Qme ... ne smijes tako da se fokusiras samo na grafu ... Procesor ti nije nesto, i nezz kakva ti je sabirnica na maticnoj :/ Nije fazon dizat samo jednu komponentu ... dobicces tzv "usko grlo" koliko se ja razumijem u to xD
ma znam drug,al trenutno imam lovu samo za grafu,bit ce i ovo ostalo,koji procesor i koju grafu preporucujes uz njega?

ovo je moja maticna:

CPU
AMD® Socket AM2+ Phenom™ FX / Phenom X4 / Phenom X2 / Athlon™ X2 / Sempron™
*
CPU
AMD Socket AM2 Athlon 64 X2 / Athlon 64 FX / Athlon 64 / Sempron
*
CPU
AMD Cool'n'Quiet™ Technology
*
Chipset
AMD 770 Chipset / SB600
*
System Bus
Up to 5200 MT/s; HyperTransport™ 3.0 interface for AM2+ CPU
*
System Bus
2000 / 1600 MT/s for AM2 CPU
*
Memory
4 x DIMM, max. 8GB, DDR2 1066 / 800 / 667 / 533, ECC and non-ECC, un-buffered memory
*
Memory
Dual channel memory architecture
*
Memory
* DDR2 1066 is supported by AM2+ CPU only
*
Memory
* Refer to
Do 250KM su ti nVidia GTS 250 Core Edition 1024MB GDDR3 XFX (mogu i drufi proizvodjaci), PowerColor HD 4850 PCS 512MB GDDR3.

Ako ides na manje, PowerColor HD 4730 512MB GDDR5 (pravi odnos ulozenog i dobivenog, naravno za malo ulozenog).

Vidi na Plus.ba.
Svakako uzmi Radeon HD 4770 karticu radi brze GDDR 5 memorije. Odlična grafulja u bilo kojoj izvedbi. A da tek vidiš kak' dva komada u Crossfire-u razvaljuju.

Još ako se odlučiš za neki Phenom u skorijoj budućnosti, da vidiš tandema.
Uzmi ovu
NVIDIA GeForce® 9800 GT 1024MB DDR3
predobra ,svaku igricu ti mora podrzavati
Kupis od mene nvidia geforce 9800gtx+ 512mb ddr 3 300 km

Mozes pogledati ovdje kakva je
http://www.xfxforce.com/en-us/products/graphiccards/9series/9800GTX+.aspx#2
uzmi gtx 295 od 1768 mb ona je oko 280-350km i bices miran 2-3 godine isplati se ova nvidija

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.