Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Regionalna Nogometna(Fudbalska) Liga

226 pregleda · 18 odgovora · otvorena 02.11.2009. u 10:43

Evo nadam se da na ovome forumu ima i onih koji prate najvazniju sporednu stvar na svijetu, dobro znate koju :D
I evo potaklo me da napravim ovu temu 50 smsova koje sam dobio danas na mobu i poruka na fejsu s ovakvim ili slicnim sadrzajem :)

Hocemo Regionalnu EX-YU Ligu!
Salji svima! Nije vise red da nam derbi bude Lokomotiva - Cibalija ili Crvena Zvezda - Hajduk Kula ili mozda Modrica - Laktasi sa 500 ljudi na stadionu, od toga 350 iskomplexiranih navijaca!

Ljudi moji uvijek ima onih koji su protiv ove lige, al ovo bi nam vatilo vjeru u nas nogomet, pune stadione i naravno neizvjesnost do samoga kraja. Takodjer imali bi veci uspjeh u Europi i cak bi se veci klubovi, mozda caki najveci nas bojali. Hocemo ponovno ko i prije da nasi klubovi haraju Europom i da nasi najbolji igraci igraju u svojim voljenim klubovima, kao sto su Safet Susic, Ivica Osim, Velimir Zajec, Dražan Jerkovic, Dragan Dzajic i ostali.

I naravno sto vi forumasi, gameri mislite o ovoj ideji ??
Veliki i Lijepi Pozdrav iz suncanog Neuma ;)
S jedne strane dobra zamisao , s druge vec ne .
Dobra zamisao , hmm , zbog toga sto bi derbiji bili jaci , mislim da bi cak i vise klubova islo u kvalifikacije za LP , Kup Eufa (sadasnja Europska Liga) , ljepsi / atraktivniji nogomet ...

S druge strane ne , pretezito zbog navijaca , bilo bi nereda , nijedan grad ne bi bio toliko siguran , predaleko bi bilo putovati za klubove ...

Ja sam fifti-fifti .
Nema nista od ovog.
Na svakoj drugoj utakmici bi padala mrtva glava.
Dosta nam je rata..
Nigdje veze !

Ako bi bilo dovoljno policije onda bi bilo nesto manje nereda ! Mozda cak i nebi bilo oko stadiona a dalje ne znam !
Ali sad mozda je to cool za navijace , a za igrace nije ili kontra !
Ma liga nigdje veze ko i same ekipe ! Te pare sto bi dali za to i znajuci da nece niko ni primirisati evrope bolje da daju vamo za gaming ili nesto drugo <3
mirofa je napisao/la:
Nigdje veze !

Ako bi bilo dovoljno policije onda bi bilo nesto manje nereda ! Mozda cak i nebi bilo oko stadiona a dalje ne znam !
Ma liga nigdje veze ko i same ekipe ! Te pare sto bi dali za to i znajuci da nece niko ni primirisati evrope bolje da daju vamo za gaming ili nesto drugo <3
Cuj za gaming ti nisi normalan :)

A vi sto se bojite navijaca omg, nek se drzava samo malo potrudi oko njih, imena njihova vec svako zna. To bi bio najmanji problem.

A ovaj koji je reko dosta nam je rata, taj je ocito se rodio '98 :)

Inace, opet hvala na komentarima, znam da svako ima svoje misljenje.

EDIT: I samo da vam kazem, ja sam okusio atmosferu '97 Dinamo - Partizan, jest da je bila Kup Uefa, al opet je bila nenadjebiva atmosfera i uopce nije bilo nereda. To bi se mloglo ponoviti uvodjenjem regionalne lige.
Ne znam sta da kazem.Bi bilo dobro,da malo ozivimo nas nogomet,bilo bi vise ljudi na utakmicama,dolazili bi bolji klubovi i imali bi koliko-toliko normalnu ligu.

Ali opet gledaj,bilo bi nereda,trebalo bi vise bit' policije i tih sranja.
A sto jes, rijetko koji klub iz BiH bi igro, u nas kozja liga :D

Ali ovi nasi se nikad nece dogovorit,tako da nema nista od toga.
Ja sam za,sto se toga tice.
<3 PFC
Smjesan decko..

Cuj regionalnu ligu?

Dosta sto se u BiH,bijemo izmedju sebe,kamol jos kad bi Partizan.Zvezda,Hajduk,Dinamo.. to je nerelano.. jer skontaj malo ;) na terenu bi bilo dobro,bila bi to dobra liga,al na tribinama rat...

i nas ovdje 50-tak gamera,nemozemo nista postic,sve i da hocemo tu ligu..
fred_perry je napisao/la:
Cuj za gaming ti nisi normalan

A vi sto se bojite navijaca omg, nek se drzava samo malo potrudi oko njih, imena njihova vec svako zna. To bi bio najmanji problem.

A ovaj koji je reko dosta nam je rata, taj je ocito se rodio '98

Inace, opet hvala na komentarima, znam da svako ima svoje misljenje.

EDIT: I samo da vam kazem, ja sam okusio atmosferu '97 Dinamo - Partizan, jest da je bila Kup Uefa, al opet je bila nenadjebiva atmosfera i uopce nije bilo nereda. To bi se mloglo ponoviti uvodjenjem regionalne lige.
Brate prvo ovo je gamers.ba ne znam ni sto si postavljao ovo kad si vjerovatno trebao znati kakvi ce odgovori biti !
Gledaj sto se tice samog navijanja meni je to extra ali ima ljudi koji znaju u da svakim gostovanjem bi rizikovali svoj zivot jer mozda si ti navijac ides po svim tekmama mozda si preko interneta navijac ....
Ali zamisli hoce tata i sin da odu negdje na gosotovanje i sve extra bude navija se odes kuci lagano ! NIje to tako trebas biti spreman ako ti napadnu bus , ispred stadiona , na stadionu pa opet tako ... jbg nije ovo engleska brate !

I opet kazem uloziti u gaming jer imamo ove lige pa vidimo kako funkcionisu ! Sve utakmice nastimane , ekipe dodju do evrope ispadnu uvijek nigdje veze ! Svi bolji igraci odu u strane ekipe itd ! ...Ziva propast !
A kupis u gamingu npr. za cs licencu za eswc narod sto igra da ne igra uzalud vec da ako vec igraju svaki dan da imaju za nesto da se bore itd ...
yordo je napisao/la:
Dosta nam je rata..
Bas tako !
I u ovoj nasoj domacoj ligi se samo koljemo (navijaci)...
Zamisli ode u Beograd 500 navijaca iz BIH, kad igramo protiv Zvijezde, ili Delije dodju kod nas...
Masakar !
Zato, nije jos ni blizu vrijeme da se ova liga organizuje, zato se nece ni organizovati jos dugo, dugo ;)
Gledaj ovo malo realno.

Svi znamo šta se desilo nedavno na derbiju koji nije odigran.
Šta bi se tek dešsavalo da igra npr. Crvena Zvezda vs Dinamo.
Pored povrijeđenih izbio bi i rat.A ne malo sukob.Kako nepimječuješ da se narodi mrze.

Inaće dobra ideja al premale su šanse da se ovo realizuje.
venge je napisao/la:
Bas tako !
I u ovoj nasoj domacoj ligi se samo koljemo (navijaci)...
Zamisli ode u Beograd 500 navijaca iz BIH, kad igramo protiv Zvijezde, ili Delije dodju kod nas...
Masakar !
Zato, nije jos ni blizu vrijeme da se ova liga organizuje, zato se nece ni organizovati jos dugo, dugo ;)
To jest,ali bilo bi dobro kad bi imali nekakav "mini kup"
Znaci sampioni protiv sampiona.Npr. Zrinjski - Partizan, Dinamo - Buducnost (Crna Gora).

Moglo bi se to sredit ^^
Bilo bi dobro , ali nema sanse
Izbili bi neredi medju navijacima i katastrofa, nemogu ovako da smire navijace u jednoj drzavi a kamoli u 3-4
mirofa je napisao/la:
Nigdje veze !

brate da se ovako izrazim. je**s utakmicu ako mora armija vojnika biti u obezbjedjenju ... eto ti odma sukoba navijaci - policija .. itd itd .. sve vuce svoje. A posto kod na balkanu cvijeta nacionalizam bilo bi extra citat novine ili portale ... primjer.

Bosanska policija prebila nevine navijace partizana. Prvo ih isprovocirali pa prebili. Strasne stvari su se desavale. Nebitno jel to partizan , sarajevo , zvezda , hajduk ... svako bi vukao na svoju stranu ... ( dokaz. nova TV :) ... imali su odlicne izvjestaje o dogadjaju vedran puljic )

Ko nebi volio da ovo bude :) Digao bise kvalitet fudbala na balkanu sigurno ... ali .. opet kazem tesko izvodljivo ... realnost je realnost
'2012 - te bi se trebala realizirati ova ideja , samo ne znam po kojem kritieriju bi se odredzivali klubovi koji bi igrali u toj ligi , ali to ne bi izašlo na dobro 100 % , sjeti se' boysa i delija , boysa i grobara , samo cekaju sukob i oni mole boga za ovu ligu , ali mozes' mislit ' tad problema , ali opet podrzavam tu ideju.
yordo je napisao/la:
Dosta nam je rata..
nije 1, nego 1337 aplauza za post gore ^^
Hmm.. Mislim da bi to bilo dobro sto se tice terena.. Dolazilo bi vise poznatijih klubova, vise bi bilo igre i sve to al navijaci..
Svaka tekma bi se zavrsila vecim incidentom..
skile je napisao/la:
Gledaj ovo malo realno.

Svi znamo šta se desilo nedavno na derbiju koji nije odigran.
Šta bi se tek dešsavalo da igra npr. Crvena Zvezda vs Dinamo.
Pored povrijeđenih izbio bi i rat.A ne malo sukob.Kako nepimječuješ da se narodi mrze.

Inaće dobra ideja al premale su šanse da se ovo realizuje.
- pa jedva se odrzava liga u BiH...
Ma ništa od toga.
Možda bi uspjelo pod uslovom da je zabranjen dolazak gostujučih navijača!

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.