Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Pitanje Riješeno 20 bodova

Prevod ( MVNE )

469 pregleda · 7 odgovora · otvorena 24.04.2006. u 00:46

Treba mi hitno da mi neko ko/ako zna engleski da prevede sljedeci text:

What MVNE’s do

An MVNE offers infrastructure and related services ranging from network element provisioning, administration and operations to OSS/BSS support. MVNE’s often provide the “middle-ground” between MVNO’s that do not want to have any control over network elements and those that want complete control.

Some MVNO’s want to completely rely on the underlying wireless network infrastructure of the host mobile network operator whereas other MVNO’s want to own and/or control their own network elements. MVNE’s provide the middle-ground in the sense that they can provide options to MVNO’s for what they bring in-house versus what they rely on the host carrier. For example, a MVNE can provide HLR, SMSC, MMSC, as well as more advanced network elements such as GGSN, OSS/BSS, and other systems.

Benefits of the MVNE

The benefit that the MVNE can provide to the MVNO is deferral of capital expenditures and/or cost reductions while allowing the MVNO to focus on the customer relationships rather than operations. At the same time, the MVNO is afforded the opportunity to customize its offerings arguably further than an MVNO that is totally reliant on the host mobile network operator.

Everything considered equal, the host operator is satisfied to sell unused capacity, but is not interested helping the MVNO differentiate itself, which could cannibalize host carrier customers.

With a MVNE, a MVNO could literally use the host mobile network for only radio and switching infrastructure, outsourcing everything else to the MVNE.

Advanced MVNE Services

Some more advanced offerings by a MVNE provide wireless data services such as GPRS, EDGE, applications, content and commerce. In fact, as MVNO’s continue to evolve with the general wireless market, the advent of the pure wireless data MVNO will emerge with voice services becoming highly marginalized and largely unimportant compared to the higher margin, differentiated application, content, and commerce business.

As prepay is very important for the MVNO business model, so is stored-value important to the MVNE as an enabler of content and commerce. Stored-value systems enable the MVNO to offer a variety of digital goods and services from one account-based system, allowing the MNVO to dramatically increase both the number of service offerings as well as suppliers and channels for digital goods and services.

Znam da nema veze sa gamingom al neznam kome da se obratim, pa ako neko ima vremena bio bi zahvalan
Zaista gloOpa tema! Imas milion translatera na netu! Potrazi malo!
Rješenje
evo ti prevod mozda nije bash sve ok ali mrsko mi bilo ...

Sta MVNE radi

MVNE ponude infrastrukture i povezani servisi protezu se od mreza elemenata snadbjevanja,rukovodjenja i operacija do OSS/BSS pomoci.MVNE vise puta daje "middle-ground"(polovinu-zemljista) izmedju MVNO-vog to ne cini z*** potrebe da ima ikakvu kontrolu iznad mreza snadbjevanja i od toga zavrsavaju kontrolu.

Neki MVNO zele da zavrse racunajuci na osnovnu bezicnu mrezu infrastrukture od mnostvo pokretnih mreza radnika s obzirom na to drugi MVNO zele da poseduju i/ili kontrolisu njihove vlastite mrezne elemente.MVNE-i pripremaju polovinu-zemljista u osjecaju da oni mogu predvidjeti izbore za MVNO za sta ce oni donjeti u kuci nasuprot na sta oni racunaju od mnostva nosilaca.Na primjer,MVNA moze predvidjeti HLR, SMSC, MMSC, kao prilicno kao mnoga napredna mreza elemenata tako kao GGSN, OSS/BSS, i ostali sistemi.

Koristi od MVNE-a

Koristi to da MVNA moze predvidjeti da MVNO je sredstvo gotovinskih izdataka i/ili kosta snizenje dok dopusta MVNO da usredi se na odnose sa kupcem skoro nego operacija.U isti vrijeme,MVNO je dao sebi mogucnost da prilagodi ponude dalje nego ivestan MVNO to je potpuno (reliant) na to mnostvo promjenjivih mreza radnika.

Sve razmatranja su jednaka,mnostvo radnika je zadovoljno prodajom neupotrebljenih kapaciteta, ali nije zainteresovanost posluzivanja MVNO pravljenja razlike sobom, koji je mogao mnostvo nosilaca kupaca.

S MVNE, MVNO je mogao bukvalno upotrebiti mnostvo pokretnjivih mreza za jednu radio i prebacivanje infrastrukture,sve drugo do MVNE.

Uspesnost MVNE Usluga

Neki od uspesnih ponuda od MVNE dati bezicni podatak sluzbe kao GPRS,EDGE,aplikacija,zadovoljstvo i trgovina.U cinjenici,ukoliko MVNO nastavi razvijati se sa glavnom bezicnom trgovinom, cisti dolazak bezicnog podatka MVNO ce se pojaviti sa zvucnim servisima prikladan i uglavnom beznacajan uporedjen na vece krajeve,praviti razliku upotrebom,zadovoljstvom,i trgovinom posla.

Tako placanje unaprijed je veoma vazno za MVNO poslovni model ta da je uskladisena-cijena znacajna za MVNE kao i osposobljavanje zadovoljstva i trgovine.Uskladsene-cijene sistema omogucuju da MVNO predlozi niz koje se odnosi na robu i servise od jednog racuna-na bazi sistema,dopustajuci MVNO na povecanje isto tako i na broj servisa ponuda dok dobri dobavljaci robe i kanali za digitalnu robu i servise.

Ima mozda nekoliko gresaka ali to ti ispravi ja mislim da sam ti dosta pomogao
               .::doFus::. je napisao/la:
nisam englez

pa kad nisi sto se javljas, sto svakom loncu moras biti poklopac, sto moras za svaku temu odgovoriti, sto moras biti naporan, sto moras ljudima zivce vadi, j**o te bod, j**o te spam ! Kako te bolan vise nije stid? doFus, ako mislis steci neko postovanje na ovom sajtu, stekni ga trudom i radom, a ne podjebavanjem ostalih ljudi. Svaki tvoj odogovor je spam, daj mi 2 teme, gdje si odgovorio a da nisi spamao. Sto bolan vise, smaras ocat' ti tvog? Izvuce mi zivce za sekund, evo gledam tvoje postove, pa tu nema ni jedne pametne bolan ! Ovo je zalosno pravo
fakat, celeron je u pravu treba ga regulisat
               cold_metal je napisao/la:
Svaka chast englezu

tnx ako bude josh enkom nesto trebalo neka napise temu .. nije mi mrsko ucim engleski pri tome sto prevedem

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.