Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

[TuT] Spajanje PCI (TV) kartice

180 pregleda · 9 odgovora · otvorena 27.10.2009. u 20:26

Evo, jedan mali Tutorial o spajanju PCI (TV) kartice na racunar.

Dakle ovo je TV kartica (na slici 1) o kojoj ovaj tutorijal govori. Umjesto dotične TV kartice mogla bi biti bilo koja kartica koja se spaja na PCI (zvučna, modem, LAN, WLAN...)

Prije nego išta krenete raditi po unutrašnjosti kućišta obavezno sigurnosnu sklopku na napajanju stavite u položaj 0 (Isključeno), te potpuno isključite računalo iz struje.

TV kartica koja se spaja na PCI utor

Nikada nemojte previše dirati komponente kartice kao što su čipovi, kondenzatori i ostalo što se na njoj nalazi, jer biste slučajno, neznajući da jeste, mogli pokvariti taj komad hardwarea.
Sada pažljivo uzmite PCI karticu. Polako je stavljajte u PCI slot (PCI slotovi su na matičnima obično bijele boje, duguljasti su i položeni su vodoravno. Nalaze se na doljnjoj polovici matične ploče. Pogledajte Sliku2 za bolje razumijevanje.). Zapamtite: ništa nesmije ići na silu, sve treba lagano spojiti, a ako ste dobro namjestili uspjeti će te sigurno glatko spojiti. Dakle NIŠTA NA SILU!

Spajanje TV kartice u PCI slot, pažljivo i bez upotrebe sile!

Nakon što uspješno spojite karticu u slot morate je obavezno još zašarafiti sa strane za kućište, kako se kartica nebi klimala (da nebi došlo do loma PCI priključka na kartici) ili da nebi ispala.

Zašarafljivanje kartice za kućište radi sigurnosti.

Sada ste završili s hardwareskim poslom. Još vam jedino preostaje instalacija drivera kako bi novougrađeni uređaj radio bez problema. Drivere uvijek dobite na priloženom CD-u uz hardware. Nakon instalacije drivera uživajte u televizijskom programu na računalu, kao ja, ili u bilo čemu drugome, ako niste spajali TV karticu nego neku drugu PCI karticu.

znaci kada bih to uzeo npr neku od kartica koje bih imao programe na kompu jeli se dere limit ako gledam programe na kompu i sto je skuplja kartica koja je razlika slika kao na tvu jeli tako imali veze do konfiguracije evo ako neko moze da odgovori na pitanje malo pojasni :D
dakac je napisao/la:
Dobro to ,eto potrudio si se.
Ali zabranjeno je kopiranje tutoriala sa drugih foruma/stranica.
http://www.tutorijali.net/ostali/spajanjepci

Zna svako naci tut na netu
jarane, vidim koliko znaju ..
iz dana u dan glupe teme, zato je bolje da se nadje ovdje tema o tome i da se vise ne postavljaju pitanja o tome, zar ne ?
No offense brate al' ides na neku stvar vise sa ovim c/p... Ako kopiras bar kopiraj nesto korisno.
Ovo ni 5% gamersa nece procitati.
Probaj nesto svoje napisati... This suks
empty_king je napisao/la:
No offense brate al' ides na neku stvar vise sa ovim c/p... Ako kopiras bar kopiraj nesto korisno.
Probaj nesto svoje napisati... This suks
nek se i ovo nađe
Probaj nesto svoje napisati... This suks:-X
Ja sam procitao ovo :).
Samo nemam dovoljno para za karticu, moram jos skupiti.
Svaka cast na tutorialu meni si pomogao ako nisi nikom jer nisam znao
Probaj nesto svoje napisati... This suks:-X
Mislim da je ovo veoma korisno, pogotovo kada uporedis sa ostalih 10+ glupih tema dnevno sto bude... :r
Koga zanima, procitati ce.. Nikad mi nije palo na pamet da ovo radim, al' nikad ne znas kad ce ti zatrebati i u kojem trenutku. Minuta jedna da se ovo procita je nista, a korisno opet. A kada nekom g.ba clanu bude ovo trebalo, moze ukucati u search i naci lako..
Ako nisi ti pisao ovo onda bi bilo fino da i to napises :)

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.