Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

kreiranje nove konekcije

114 pregleda · 7 odgovora · otvorena 25.10.2009. u 17:05

Pozzz

Danas sam oborio i podigao sistem na laptopu..i sve fino sredio,i jos samo konekcija ostala kad problem ......idem CREATE A NEW CONNECTION onda CONECT TO DO INTERNET onda treba SET UP MY CENNECTIO ali to nemogu da oznacim to mi je pod sjenom nemogu zabiljezit nista samo zadnju opciju.... znaci nemogu napravit konekciju ............. Pa neznam do cega je ako neko zna nek mi napise hvala unaprijed :)
Jel ti mrezna kartica instalirana ?

Postoji mogucnost da ti ne dozvoljava kreiranje nove konekcije iskljucivo ako nije mrezna kartica instalirana, odnosno, kad je instalirana moras imati onaj kabal klasicno sto ide u mreznu... da bi je moglo prepoznati !

Skini sebi program Everest i vidi koja ti mrezna kartica i nadjes na netu driver za nju.
Da objasnim da me ne moris porukama =) Na poruke rijetko kome odgovaram!

Ako vec nemas limita, cekaj drugi mjesec imat ces xD

Dakle skines program, pokrenes ga , u pitanju je Everest Home Edition =)

Pokrenes ga cackas po njemu sa lijeve strane imas traku, u kojoj imas ,od procesora, do naziva svih nekih kuraca sta god ti treba.

Imas motherboar, processors,ram, displey i slicno.

Odes nadjes lan, ili ethernet , tako nesto, vidis sa desne strane puni naziv onoga sto trazis, u ovom slucaju, to je tvoja mrezna karta koju nemas instaliranu na laptopu. Znaci nju i dalje trazis !

Sta dalje, sad kad si naso naziv, treba ti driver ?!
Odes na google, najjednostavnije. Ali ! Prije toga, upises naziv laptopa, marku za koji laptop trazis driver, i onda naziv samog drivera koji trazis.

Ja sam na taj nacin servisirao laptope i racunare za par firmi kod nas, jer donesu mi i sad ti pravi, znaci moras upisati marku laptopa koji posjedujes, pa tek onda naziv mrezne karte , i naravno na kraju dodas ''download'' kako bi brze i jednostavnije dobio download link sa kojim mozes skinuti taj driver .. u j**o te jesam ga razvuko .. snaci ces se ti =)

Znaci mozes se vrlo lako snaci, kad instaliras program samo izaberi sebi odgovarajuchi jezik na kojem oces da program radi kako bi ga ti razumio xD , znaci engleski bosanski, kineski, kako god, stavi ga na engleskom tako je barem meni jednostavnije, sto se mene tice mozes i na kineski xD

Da se nadovezem gore na jedan post, vezano za DriverDetective, nepokusavaj s tim,navuci ces samo hrpu virusa, sto ce ti jos gore unistiti sav ulozeni rad i trud =)

Everest bio car =)

Ukoliko zariba, pm!
Ev trazio nema nist tako............ ma opet cu ga oborit i podic valjda ce biti ok .......... hvala tebi u svakom slucaju
KONAMI je napisao/la:
Ev trazio nema nist tako............ ma opet cu ga oborit i podic valjda ce biti ok .......... hvala tebi u svakom slucaju
Neces postici puno , budes li ga konstantno dizao i obarao, samo mu mozes nastetiti , nego pokusaj sa everestom najjednostavnije rijesenje, samo malo zapnes i to je to ...

Ako vec ne znas, javi mi se privatno da ti ostavim svoj mail ( msn ) kako bi ti korak po korak objasnio.

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.