Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Da li postoji profesionalizam u e-sportu ?

244 pregleda · 17 odgovora · otvorena 19.10.2009. u 22:15

Evo dosao sam na ideju da pored ovih bezveznih tema koje se dizu svake 2 sec pokrenem jednu diskusiju.Znaci da koristimo furum za ono sto je on namjenjen izmedju svega i za diskutovanje.Dakle sta vi mislite da li postoji profesionalizam u elektronskom sportu ? Da li smo usli u novo razdoblje u kojem su vec neke igre poprimile oblik sporta?Mislim da vrijedi diskutovati o ovome i zelio bih da svi izjasnite svoje misljenje o ovome.Da li ce mozda u buducnosti prevladati elektronski sport ? Hoce li biti popularniji od fudbala ?

Izvolite !
Profesionalci, kratko i jasno - ljudi koji dobivaju lovu za igranje, za njih to nije car kao za nas obicne smrtnike. Oni ne igraju npr. kantera da bi se zaebavali sa rajom, pucali se malo - oni igraju da bi zaradili za zivot
Neće nikada biti popularniji od nogometa, ali poprima sve veću popularnost. Sama činjenica da se organizuju veliki turniri u elektronskom sportu ti sve govori.
Profesionalac je onaj koji zaradjuje od hobija, onaj koji to igra iz zabave, a pare same pristizu,
Naravno , sve vise i vise djece odrasta za racunarom i vecina nece moci nista drugo radi , pa ce igrati cs ili neke druge igre <3
Ja mislim da su cs i wow igre koje igra skoro svaki stanovnik na svijetu ili je nekad igrao, igraju se tur cs-a.

znaci tezis ka tom da budes bolji svaki dan kao i u sportu

a fudbal je fudbal tesko da ce ga ikad zamijenit sta
Sad i narednih pet godina ili deset nece ali u buducnosti mozda i mogne

I ne mislim da postoji profesionalizam u e-sportu , vec znam da postoji
fudbal je fudbal, i mislim da se nikada nece zamijeniti za neki drugi sport, mozda tek za nekih 10 godina kad se bude letilo autima (:

a samo ti mnogo govori koliko se paznje u svijetu daje velikim turnirima u cs-u, wow-u, sve ogromne pare za pobjednike .

milijuni su u pitanju na nekim turnirima (:
Razlika fudbala i toga, je ko nebo i zemlja Nikad od fudbala neće biti plaćenije i popularnije.
3xit je napisao/la:
- Normala da postoji, ali u normalnim drzavama
aplauz molim
Bice popularniji od fudbala kad majmuni budu sisali guzice.Igrice igraju tinejdzeri i stereotipno misljenje je da su svi geekovi,a fudbal je "muski" sport i najsporednija stvar na svijetu i ta se cinjenica nece jos dugo promijeniti.Na stadionu se okupi desetine hiljada ljudi,dok su elektronski turniri vecinom zatvorenog tipa po nekim dvoranama.medjutim i na tim turnirima neko ce vidjeti priliku da namlati para pa ce ulagati u "sport".ko zna...nikad neznas sta ce biti...
fudbal hm nevjerujem za trilion godina da ce elektronski sport preovladat...

al kad malo pogledas sad svako dijete od 4+ ima svoj comp pa cemo vidjeti kuda ide ovo sve
eSports su trebale bit dio Olimpijskih igara al nazalost odbili su. Profesionalni gaming postoji i odrzaje se odavno ali nece bit ko npr. fudbal, ko bi za nekog CS igraca izdvojio 100 mil. eu. Mozda se za nekih 500 godina kad tehnika bude supa dupa flaj nesto tako dogodi. Kod nas nema niko povjerenja da ulozi pare u neki mega event jer je rizik al mislim godinama ipak napredujemo i kad dodje neki mega event koji ce bit konstantan sigurno cemo i mi imat nase SK, fnatic.
U razvijenim zemljama ima profesijonalizma sto se tice elektronskih igara, ali sve je to nezdravo, dugo sjedenje pred ekranom, sve to utice na covjeka ! Imao sam priliku da pricam sa likom iz Swedske koji je dosao ovde kod nas u Gradisku za jednim jaranom Bosanskim Swedom...I tako je pokazivao slike i pricao kako se to tamo radi . Momak je trenirao u drugoj postavi tadasnjeg NiP-a, nije to lose placeno ali previse vremena se provodi ispred kompjutera i naravno decko je odustao ! Sta ja smatram veoma mudrim potezom :)
mi nismo u tom svjetuu
ESL Comentary: "Joe, what is your ambition on this tournament? Do you expect to beat some of the best players, and prove that SK-Gaming still have the best RMP composition?"

Joe 'Enforcer' Morrone: "Not really. I just came here for the money prize. Anything else is irrelevant."

Da postoji :P
Slozio bi se da postoji jer svi znamo da opet ne pisem sta znaci taj profesionalizam. Tako da mislim da postoji i recimo da mi je drago ti jer ipak sta ja znam svidja mi se , jer da netko iz svoga hobija dok uziva i natjece se da zaradjiva, fino.

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.