Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija U kanti

Google

122 pregleda · 14 odgovora · otvorena 15.10.2009. u 18:54

Google je dioničko društvo koje nudi usluge pretrage Internetskih stranica i digitalnih medija (Google pretraga), slanja i primanja e-mailova pomoću internet preglednika (Gmail), pretrage digitalnih karata svijeta (Google Earth), socijalnog umrežavanja (Google grupe), dijeljenja digitalnih filmova preko interneta (Google video), Useneta itd. Osnovali su je studenti Larry Page i Sergey Brin. Google-ova misija je, kako kažu, organizirati informacije svijeta te ih učiniti korisnima. Smatra se da zauzimaju oko 50% udjela na tržištu internet pretraživača.[1]

Google je potaknuo i lavinu jednostavnog, ali i genijalnog web dizajna: njihove stranice su jako jednostavno dizajnirane, a opet su veoma privlačne. Zanimljivo je reći kako je Google prvi u historiji Interneta pretraživao pomoću tada jedinstvenog sistema posjećenosti korisnika. Dakle, što je neka stranica bila više posjećena, to se ona nalazila na oučljivijem mjestu pri pretragi pojmova. Danas, većina velikih Internet pretraživača koristi tu tehniku.

Još jedna zanimljivost u vezi Google-a je i sigurnost njihovih stranica. Naime, u cijelom vremenu otkad postoji Google, hackeri su uspjeli srušiti samo Google Picasa stranicu, stranica koja zajedno sa softverom Picasa služi za organiziranje digitalnih fotografija njenih korisnika.

da jos dodam, sta god hocete traziti, neku pjesmu, film, ukucajte u google, pomaze vjerujte mi.

vas nothing
nek si ti nama reko, nismo mi znali to sta je uopce taj google?
hahahaha...lol....sta se tu pravis pametan magarce...ako si nekom reko da koristi google nemora znaciti odma da si najpametniji ovdje i ovo je u potunosti nepotrbna tema....cc
AulleTa je napisao/la:
nek si ti nama reko, nismo mi znali to sta je uopce taj google?
Eto nek nisi znao eto sad ti rekao i sad znas.

A nek je napisao jer vidi momak kako nece niko da nadje sto trazi pa odo ja napisat temu na g.ba nek mi neko nadje mrsko meni...
stavio sam radi pojedinaca, kad nesto hoce, google je tu. sta spamate, uskurcili ste se previse, sto ja to mrzim
proxio95 je napisao/la:
hahahaha...lol....sta se tu pravis pametan magarce...ako si nekom reko da koristi google nemora znaciti odma da si najpametniji ovdje i ovo je u potunosti nepotrbna tema....cc
A sta se ti pravis pametan neznas naci petch za CSS i nezna na pisat mkv open ...na google podrazumjeva se
xE0N je napisao/la:
A sta se ti pravis pametan neznas naci petch za CSS i nezna na pisat mkv open ...na google podrazumjeva se
hahahaha, svaka ti cast sto mu pokopi, hahaha, coek osto sad bez teksta
et bas ti hvala ....a bas sam se pito sta je google...hvala jos jednom:P
rowa_king je napisao/la:
et bas ti hvala ....a bas sam se pito sta je google...hvala jos jednom:P
tu sam da pomognem :D
nothing3 je napisao/la:
tu sam da pomognem :D
:D samo ti ....
xE0N je napisao/la:
dajte muhamedu aplauz allaha vam HAHAHAAHAHA

kako isfura lika hladno
xE0N je napisao/la:
HAAHAHhHA kako ga isfura 'ladno xD
nothing3 je napisao/la:
hahahaha, svaka ti cast sto mu pokopi, hahaha, coek osto sad bez teksta
1.aj prvo si se prosuo(osramotio) sa temom
2.odma si se napravio faca sto je xeon tebe podrzo
3. haj lezi,spavaj drago dijete,neznas nikoji pametnije upustvo ili TUT napisati,nego jednostavno kipras sa wikipedija i pravis se faca...ccc...haj spavaj
4. TRAZIO SAM "PETCH" ZATO JER NISAM ZNAO KOJI JE NAJNOVJI PATCH ZA CSS JER GA NISAM NIKAD PRIJE IGRO FAGGOTI :@:@:@
proxio95 je napisao/la:
1.aj prvo si se prosuo(osramotio) sa temom
2.odma si se napravio faca sto je xeon tebe podrzo
3. haj lezi,spavaj drago dijete,neznas nikoji pametnije upustvo ili TUT napisati,nego jednostavno kipras sa wikipedija i pravis se faca...ccc...haj spavaj
4. TRAZIO SAM "PETCH" ZATO JER NISAM ZNAO KOJI JE NAJNOVJI PATCH ZA CSS JER GA NISAM NIKAD PRIJE IGRO FAGGOTI :@:@:@
jarane suti... vecina te poklopila xD...
Dbl si ak nisi znao ono srediti... fkt idi logout i pocni svoj zivot. Frajer se sjetio pa kopirao sa wikipedie... neki ni to neznaju :D
xEon svaka cast ;)

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.