Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

SONY VEGAS- COLOR MAKING TUTORIAL

486 pregleda · 12 odgovora · otvorena 13.10.2009. u 20:45

Pozdrav.
Posto sam vidio da dosta ljudi sa g.ba zeli da pravi CS movie-s, odlucih da napravim tutorial o tome kako izmjeniti boje u Sony Vegasu.

Znaci za pocetak ubacite svoj materijal (frag) te idete na Video FX.

Sada sto se tice efekta koje ja koristim u Sony Vegas 7.0 su:
1.Brightness & Contrast
2.Color Balance
3.Sony Glow

Ovo su tri najosnovnija, naravno ima tu jos nekih kao sto su Magical Bullet (SV 9.0).
Nego da se vratim tutu

Nakon sto udete u Video FX prvo Add Brightness & Contrast

Kad otvorite efekt B & C kucate:
Brightness: -0.24
Contrast: 0.20
Contrast Centar: 0.08

To bi trebalo da izgleda ovako:

Jedan dio je zavrsen, ostala su jos dva

Nakon B&C dodajete Color Balance. Mislim da je vazno da ide ovaj redosljed jer se dobija prozracnija i bolja slika.

Color Balance:
Red: 0.3975
Green: 0.2670
Blue: 0.2100

Izgleda ovako:

Drugi dio zavrsen, ostaje jos posljedni dio.

Kad zavrsite ovaj Color Balance, dodajete zadnji dio Sony Glow.
Sa ovim efektom ne morate i nebi trebali toliko pretjerivati, jer mozete lagano da unistite, a i da napravite svoj movie mnogo boljim.

Znaci Sony Glow dodajete kao posljedni efekt, te podesavate:
Glow Percent: 0.318
Intensity: 2.726
Suppresion: 0.346

Evo Image Glowa:

Na kraju kad zavrsite sva tri efekta konacan ishod bi trebao izgledati ovako

Naravno ovaj FPS i ovo crno okolo izrezite radi ljepseg izgleda (meni je bilo mrssko)

Vi sada naravno mozete mijenjati podesavanja, kako vama odgovara, ali je ovo samo pocetnicki uradeno za ove pocetnike, koji tek uce

Samo jos da dodam, da ce te najbolje nauciti ako sami trazite, isprobajete razlicite fontove, efekte, i citanjem mnogo tutova ce te najvise nauciti Bice tesko u pocetku, ali kada savladate osnove, bice vam bas prijatno da radite u Vegasu.

Nadam se da sam vam pomogao, ovo je moj prvi Tutorial, tako da nemojte zamjeriti ako sam napravio kakvu gresku

Pozzzzzz
Prejako

Trebache sigurno
titaN_ je napisao/la:
Hvala trebace u buducnosti ! ;)
Nek si ti procitao u roku 1minute, odlicno:)
golgy je napisao/la:
Nek si ti procitao u roku 1minute, odlicno
1 slika hiljadu rijeci
Znam o cemu se radi.
Dobar tut, al' ii skini MagicBullet koji pwna sa bojama

Onda skini Sony Vegas 9.0 [imas na warez stranicama] jer ima boljih efekata nego na 7.0.
titaN_ je napisao/la:
1 slika hiljadu rijeci
Znam o cemu se radi.

Iskreno nesvidjaju mi se boje za inferno... To bi trebalo biti malo svjetljije sa dozom color balancea i levelsa ...
Ovo je ipak pretamno ...
hahahaha e ko je nasao pisati tutorijale j**o ti gejmersba :$

MAND4 je napisao/la:
Iskreno nesvidjaju mi se boje za inferno... To bi trebalo biti malo svjetljije sa dozom color balancea i levelsa ...
Ovo je ipak pretamno ...
da, mozda si upravu, meni se svida, ali kao sto sam rekao ovo je da ljudi samo skontaju kako se to radi, a oni nek stimaju i nek rade sta god hoce
Nice tut,možda mi zatreba ako budem radio u Sony Vegas nekada

Post dobio aplauz od bak1r

brate ako si vec ufatio raditi tutorial onda ga uradi kako treba... znaci ostavio si net_Graph i joshstoshta .. stvarno ... josh si low ... josh nekontas da je potrebno skinuti hltv i money i tak al et. ...

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.