Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Restart'

137 pregleda · 6 odgovora · otvorena 12.10.2009. u 20:47

Ovako znaci.
Imam problem s racunarom, inace ga nikad ne gasim, rijetko kad restartujem, ono navece ugasim monitor i to je to, od juce, juce mi se racunar sam restartova' igrao nfs izbaci mi plavi ekran i restartova se, kasnije za racunarom sjedim, kroz par sati, o5 se restartova, ja se posteno prepo, ajde ponovo upalim, preko noci sve normalno, ujutro ustanem o5 sve normalni, prije par min o5 se restartova'.

znaci samo se monitor ugasi ona lampica ugasi pa upali, onda se ponovo racunar upali i to je to.

zbog cega se ovo desava ?
kako se rijesit ovog, prije nego se sjebe citav racunar ?

hvala
Podledaj jeli ti se grafa pregrijava ako imas ATI mora ti se upaliti VPU Recover
Meni se to dogodi dok overclockiram grafu dođem do nekog takta kojem treba vise voltaze(ili se pregrije) i tako se grafa izgasi i ponovo se upali nakon nekog vremena
Ocisti grafu usisivacem:D
Vozdrica pokusat cu ti ja pomoci jer i ja svoj nikad ne gasim.

Uradi sledece i znat ces do cega je.

~ Instaliraj neki antivirus koji je jedan od boljih update ga i skeniraj pc..

~ Provjeri dali ti je uredu Hladjenje na PC-u znaci dali rade kuleri.

~ Skini program Hw Monitor i uradi nam Scren Shot da vidimo kakva je temperatura pa okaci ovde.

~ Moze biti da ti je otisla Napojna, ali prije tog ovo odradi drug.

~ Moze biti i da je do RAM memorije da nesto nije uredu ali sumnajm

Ali najveca mogucnost su Virusi i Hladjenje.
Ne ostavljaj niposto PC otvoren znaci zatvori sa obije strane poklopce na kucistu, da nebi uslo prasine u njeg.

Ako ti stopa u igrici provjeri dali imas na grafickoj ventilator, ako imas provjeri dali se okrece i sve to ocisti.
Ako PC bude poprilicno u prasini i prljav idi do benzinske ili negdje do nekog komsije koji ima kompresor i ispusi prasinu kompresorom Odmakni pc jedno metar da ti nebi potrgalo ostale dijelove i sta sjebalo.

Evo ti program sto ces skinuti pokreni ga pa nam sliku ostavi ovde..

http://www.softpedia.com/progDownload/HWMonitor-Download-89594.html

Samo ako ne bude do temperature, skeniraj pc virusima ili kad si zadnji put formatiro disk dizo sistem znaci ako je odavno digni sistem, ako je to skoro bilo onda je napojna otisla ona je oko 35 Km nova.
Ako ti ovo ne pomogne onda je do Napojne jedinice koja je oslabila 100%

Pozdrav nadam se da sam pomogao druze
Ja mislim da je to Blue Ring Of Death...Znaci da ti racunar polahko umire...Kako sam ja razumio iz toga sto si napisao to je BRoD.Pukni novi sistem i rijesit ces to.Bar je tako i meni bilo.Inst sam neku igricu i tako mi se uvijek reset.Prvo se pojavi plavi ekran i onda reset.Probaj :/
EmchO je napisao/la:
Ja mislim da je to Blue Ring Of Death...Znaci da ti racunar polahko umire...Kako sam ja razumio iz toga sto si napisao to je BRoD.Pukni novi sistem i rijesit ces to.Bar je tako i meni bilo.Inst sam neku igricu i tako mi se uvijek reset.Prvo se pojavi plavi ekran i onda reset.Probaj :/
racunar je formatiran prije par dana, plavi ekran mi se pojavio samo prvi put sec prije restarta' , sad se samo restartuje :S.

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.