Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Pitanje U kanti Poništeno pitanje 28 bodova

- - K - -

132 pregleda · 10 odgovora · otvorena 12.10.2009. u 14:15

prijatelju na laptop pokusajem instalirati xp, na racunaru je trenutno vista.

nastimam boot u biosu , pokrenem instalaciju i kad na instalaciji ocita sve drivere , nakon Starting Windows , gdje treba da izaberem particiju i sve ostalo izbaci standardan plavi ekran..

any hints?
Da mu nije ostecen hardware ?

Kakav je prije sistem imao ?
More bit do hardwera,ako je stavljao neki novi ram ili nesto,pokusaj te izvlaciti nove dijelove ako su stavljani.Ako je instalacioni cd ok ,onda je hardver problem :D
100kaa je napisao/la:
More bit do hardwera,ako je stavljao neki novi ram ili nesto,pokusaj te izvlaciti nove dijelove ako su stavljani.Ako je instalacioni cd ok ,onda je hardver problem
fazon je sto je laptop

a i ja sam isto razmisljao da je hardver problem , da nesto lose radi , jos neki nacin?

Post dobio aplauz od bak1r

jesil probo da instaliras dok si na visti XP?

i mozda ti je CD stecen probaj ga na desk PC pregledat
srusi windows. formatiraj C
btw. i ja sam uradio to. bio mi laptop na visti sad mi je na xp u, trebas samo formatirat disk i normalna instalacija
bak1r je napisao/la:
fazon je sto je laptop :D

a i ja sam isto razmisljao da je hardver problem , da nesto lose radi , jos neki nacin? :D
Hmm.. joj zaboravio sam ima dobar tool za upravljanje hddeom,al ok mogu naci naziv.. da skines ga ,pa da pomocu njega formatiras hdd i onda pokusas na frisko instalirati OS
pogresan c/p bit ce edit opet

izaberi
http://hard-disk-drive-management-software.smartcode.com/
e bakire nista tebi bez mene :)
nemozes star ti je taj sistem sto imas moras skinuti neki novi
koji ima sata drajvere :)

Ak hoces mogu ti dati win 7 extra je :)
bak1r je napisao/la:
fazon je sto je laptop :D

a i ja sam isto razmisljao da je hardver problem , da nesto lose radi , jos neki nacin? :D
Aj' Tita ti disable-aj onboard zvuču i onboard LAN i instaliraj to kak' spada. Da, problem jeste u hardware-u samo ne u pokvarenom hardware-u nego u APIC kontroli koja je bila podešena za Windows Vistu. A kada instaliraš Windows ponovo uključi ugašene komponente i normalno instaliraj drivere.

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.