Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Prica pocinje..

211 pregleda · 14 odgovora · otvorena 11.10.2009. u 17:55

Evo, prvi dio moje price koja ce biti, iskreno se nadam, uspjesna.

- Godina je 2120. Sve je manje i manje ljubavi izmedju ljudi. Mozda se slobodno moze reci da je mrznja preuzela inicijativu u ovom mracnom dobu. Koliko god je ostalo dobrih ljudi, gorih ima mnogo vise. Zene ne smiju izaci na ulicu. Djeca takodjer. Razlog toga je vrlo jasan, koji cu vam pokusati objasniti. Postoji jedna grupa koja je razvila toliki osjecaj za superiornost, da je se svi boje. Oni se nalaze u podrucju Atakame. Dobro ste culi, to je jedna od najopasnijih pustinja. Ko god im pokusao prici, zavrsio bih neslavno. Ko god bi ih pokusao izdati, zavrsio bih neslavno. U ovom mracnom svijetu samo oni mogu stvarati svjetlo. U ovom mracnom svijetu, svi se boje. Svi osim te grupe. Niko nije mogao vjerovati da se to moglo desiti. Da jedna nekad obicna grupa, sada vlada svijetom. Sve je to pocelo ovako...

Draga jesili dobro. Da dragi. Dobro si spavao? Odlicno. Jeli bilo kakvih aktivnosti dok sam spavao. Ne dragi, noc je bila tiha i mirna. Desilo se nesto prelijepo. Nesto sto nisam odavno cula. Sta to?! Cula sam ptice. Cula sam njihovu pjesmu koja je prelijepa. Ptice?! (Zbunjeno ce muz). Da, ptice..Znam da se necuju bas cesto, ali nemoras biti toliko..khm. Sta si htio reci Marcuse. Zaboravi. Nemogu zaboraviti. Darla rekao sam ti da zaboravis. Da zaboravim? U zadnje vrijeme cesto moram zaboravljati stvari. Darla, opet pocinjes. Ja? Ja opet pocinjem. Ustvari ne da mi se svadjati svako jutro. Idem na posao. Da.., trebao bih i ja. I ovako kasnim. Sef ce ovaj put stvarno biti ljut.

- Eto to bi bio ko mali dio, samo da vidite kako pisem. Znaci ako vam se ovo svidilo nastavicu. Sve ce biti zanimljivije ovo je samo ko neki uvod. Da imate neku sliku...

Hvala ;) ;)
Moras malo popraviti pojedine dijelove i izbaci "sve je pocelo ovako" i takva cuda ...

Prvi dio ti je iskreno 6/10

mozes ti bolje
Godina 2120 a pricas kao da je u srednjem vijeku tj. (mracnom dobu).
ja licno ne mislim da ce tako biti 2120 godine , ja cu biti 2 metra ispod zemlje ali ne vidim planetu Zemlju takvom za 111 godina .

Ponavljas istu rijec vise puta u 1 recenici,to treba popraviti.. i kako 2120? Pa ti ne govoris o tehnologiji ni nista nego ko da je srednji vijek xD sve u svemu za amatera 8.5/10
FireFist je napisao/la:
Ponavljas istu rijec vise puta u 1 recenici,to treba popraviti.. i kako 2120? Pa ti ne govoris o tehnologiji ni nista nego ko da je srednji vijek xD sve u svemu za amatera 8.5/10
Kasnije ces viditi sta je bilo..Sa razlogom sam stavio 2120.
Iskreno se nadam da se tvoja priča neće ostvariti. Ovakav scenario ne bih poželio ljudima nikada pa ni onda kada to ne bude moja stvar. Jeste da je tvoja priča na granici znanstvene fantastike ali mislim da će ljudi uz globalne katastrofe koje nam se spremaju ipak do početka idućeg stoljeća biti primorani da žive u koheziji a svijet će postati nama nedosanjana utopija (bar što se tiče međuljudskih odnosa). A sada vanzemaljske invazije, početak vladavine cyborg-a i nametanje volje super-kompjutera, to je već druga priča.

Uglavnom, ljudi će se morati stikat' tugedr!
pises pricu ,pazi na upravni govor ,navodnike ,itd
"li" se uvijek pise odvojeno
jesili-jesi li
Jeli-je li

et,,ako mislis na sta ozbiljnije ici pazi na to :P

Pozz
ono .. nije da mi je krivo.. al jednostavno smeta jarane kad odjednom svi počnu ovdje( sa gamers.ba ) pisat' priče nakon 21st century digital girl .. ofirno ...

znam da ne'am blage veze o pisanju, i napisao sam 21st century digital girl iz dosade... <_<

al whatever... ne slušaj ti mene, radi šta hoćeš.

pročit'o sam ti "priču" . i trebaš dodati nešto zanimljivo, nešto što će instinkt govoriti svakome da nastave čitati ... a ovako je jednostavno mrtvo...
Kao sto je rekao jason mrtvo, niko nea pojma sta je sta.. odma uvodis radnju bez imalo pejzaza, opisa mjesta likova... Ovo vise lici na dramsko dijelo nego na pricu... Ili pak za scenario za neki film...
Moras jos malo uciti o knjizevnosti pa tek onda poceti pricati.
Ovo ipak lici na osnovnu skolu...
Meni se svidja samo nastavi tako
Nije lose, samo nastavi.Jos kad bu ubacio neke slike na tu tematiku da bolje doacaras atmosferu bilo bi super
Vidi ba, ima dosta grešaka u upravnom razgovoru, sve si to trebao pod navodnike staviti, priča kao priča je...
reći ćemo solidna, iako je samo početak...
Evo nešto moje:
"
Ipak, neki kažu, da se sve može popraviti, baš kao što je čudesni G.E.C.K u Falloutu zamijenio radioaktivnu pustoš Wastelanda još gorom radioaktivnijom pustoši Wastelanda - sarmom.
Ali ne bilo kakvom sarmom, nego sarmom mladosti, čudesnom sarmom, koju, kako pričaju mitovi i načelnik modernog Punk Goražda Ago, je ispustio sam Isus dok je doručkovao za nebeskom sinijom. Sarma je pala u centar Goražda, i svatko, ali baš svatko želi tu sarmu samo za sebe.
Iz Estonije je došao bajker Zulfo, koji je čudesnu sarmu želio samo za sebe, jer odavno nije pobijedio u Yu-gi-oh duelu.
Raza i Pike su propali vlasnici još propalijeg lokaliteta, tj. prodavnice koji su, nakon nuklearne čistike počeli živjeti tako što su sakupljali prašinu i prodavali je Ciganima. Ipak, oni su neofirno, tražili SARMU!
Steve je postao pjevač, i uz njega se vežu hitovi poslijeratne estrade poput „Skini mi pantalone i izvadi koplje“, „Hoću mala da ti probam međunožje“ i „Ne saginji se sine na vojničkom kupanju“.
Jedna od njegovih najpoznatijih pjesama je upravo ova potonja iz koje vadimo ovaj poučni stih:
„ Ne saginji se sine na vojničkom kupanju,
Jer ti ga svako može gurnuti u guzicu,
Ne saginji se za sapunom, bolje smrdit' čitav dan
Nego da ti ga crnac uvali do balčaka“
"

EDIT: Ovo nisam pisao ni za koga, niti sam pratio Jasona, ovo je jednostavno priča o čudnovatnoj sarmi, kasnije će se u priču upetljati i Skull i Bones, Tokio Hotel, Crcni, Albanci itd.... xD
Ako ste se našli u ovome citatu no offense nikome
~ Nije loše sviđa mi se Ali imaš dosta gramatičkih greški i malo glupo izgleda npr:
Sta si htio reci Marcuse. Zaboravi. Nemogu zaboraviti. Darla rekao sam ti da zaboravis. Da zaboravim? U zadnje vrijeme cesto moram zaboravljati stvari. Darla, opet pocinjes. Ja? Ja opet pocinjem. Ustvari ne da mi se svadjati svako jutro. Idem na posao. Da.., trebao bih i ja. I ovako kasnim. Sef ce ovaj put stvarno biti ljut.
Nezna se ko pije a ko plaća

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.