Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija U kanti

Ps

122 pregleda · 5 odgovora · otvorena 08.10.2009. u 17:51

e vako zanima me kako text da obrisem a da ostane pozadina moze li mi neko objasniti ili tut da ostavi ???
Samo layer sa textom obrises, il' ako nisi ti pravio sliku:

Ako je jednostavna pozadina iza, tj. nema puno "prelaza" i nekih abstraktnih dijelova, uzmi smudge tool i lagano preko texta napravi da bude neofirno, skoro pa isto kao pozadina . (:
Sa Smudge Tool premazuj malo po malo sa pozadinom slova texta.
4rm4n1 je napisao/la:
Samo layer sa textom obrises, il' ako nisi ti pravio sliku:

Ako je jednostavna pozadina iza, tj. nema puno "prelaza" i nekih abstraktnih dijelova, uzmi smudge tool i lagano preko texta napravi da bude neofirno, skoro pa isto kao pozadina . (:
A sta ako nema psd
Malo preciznije objasnjenje?
Ako je slika jedna, znaci bez layera, onda ces morati paziti i brisati, ali da ne predjes ili uz pomoc Layer Mask, što je i jednostavnija verzija.
Eh, ako imaš sliku u PSD-u, onda je već jednostavnije, samo izbrišeš layer sa slikom, a tekst ostavi

EDIT:
Ja mislio da trebaš tekst ostaviti, ali nema veze pokušaj sa patch toolom, ili sa smudgeom, ako je psd format, izbriši layer sa tekstom xD
Biggie je napisao/la:
Malo preciznije objasnjenje?
Ako je slika jedna, znaci bez layera, onda ces morati paziti i brisati, ali da ne predjes ili uz pomoc Layer Mask, što je i jednostavnija verzija.
Eh, ako imaš sliku u PSD-u, onda je već jednostavnije, samo izbrišeš layer sa slikom, a tekst ostavi :D

EDIT:
Ja mislio da trebaš tekst ostaviti, ali nema veze pokušaj sa patch toolom, ili sa smudgeom, ako je psd format, izbriši layer sa tekstom xD
mozes li mi dati SS gdje se to nalazi ne mogu da nadem :$

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.