Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Graička problem

145 pregleda · 14 odgovora · otvorena 07.10.2009. u 20:14

Dobro Veče :D

Evo već nekih 5-6 sati imam jedan problem sa grafičkom. Dakle stalno mi se krešuju drajveri od nje i kad palim PC kad bude logo od matične nekakove tačkice imaju po njemu....

Neznam stvarno šta je, instalirao sam drajvere nove od grafičke sve isto. Opet padaju...

Krešuju samo kad pokrenem neku 3D aplikaciju

Nadam se da nije najgore :*:S
graficka se pregrijava na samrti vjerovatno il ti je nekim cudom pregorio kuler na njoj otvori kuciste provjeri ako radi kuler skini ga ocisti malo raspusi pokusaj stavit starije drajvere novi drajver neznaci da je najbolji ..

Post dobio aplauz od vLexinho

xplOsiON je napisao/la:
graficka se pregrijava na samrti vjerovatno il ti je nekim cudom pregorio kuler na njoj otvori kuciste provjeri ako radi kuler skini ga ocisti malo raspusi pokusaj stavit starije drajvere novi drajver neznaci da je najbolji ..
Nejerujem, danas mi se to počelo pojavljivati tek kad sam stavio onaj jedan kuler pored kućišta i upalio...
Ako ti nije pregorio cooler itd. kao sto XploSion rece probaj instalirati Omega Drivers.. To su ti alternativni driveri koji se trebaju instalirati ako imas problema sa "default-nim", znaci ako si oduvijek imao problem sa driverima instaliraj njih mada probaj uopce...
BTW. koja je graficka ?
IGMIT je napisao/la:
Nejerujem, danas mi se to počelo pojavljivati tek kad sam stavio onaj jedan kuler pored kućišta i upalio...
ma kazem ti otvori kuciste nije to tolko tesko sarafciger u ruke i odvrci ha ya valjda znas sta je graficka ako ne znas znas valjda ime pogledaj na gUGLU sliku vidi kako izgleda ... uzmes kist jedan i polako kuler ocistis onda usisivac malo usisas ako ima prasine u pasivnom kuleru to je sva mudrost ..
xplOsiON je napisao/la:
ma kazem ti otvori kuciste nije to tolko tesko sarafciger u ruke i odvrci ha ya valjda znas sta je graficka ako ne znas znas valjda ime pogledaj na gUGLU sliku vidi kako izgleda ... uzmes kist jedan i polako kuler ocistis onda usisivac malo usisas ako ima prasine u pasivnom kuleru to je sva mudrost ..
Uzeo sam ga u IT Comp. pa ima još garanciju pa neću još ništa. Ako crkne promjenit ću je. Grafička je GF 8400 GS. Nema coolera nego je passivna. Nikad se prije nije pregrijavala...

Sad joj je temperatura 67 a kad igram oko 70-75...

Niti nevjerujem da se pregrijava.

Prije nisam imao problema sa driverima.

P.S.

Danas sam instalirao 3D MARK Vantage kad mi je prvi put krešovala u toku testa:*

Znam sve ja o PC-ovima. Imam jedan sa GTX295 u sebi ali ovaj volim i drag mi je. Imam ga već 3 godine.

Žao mi ga je...
IGMIT je napisao/la:
Uzeo sam ga u IT Comp. pa ima još garanciju pa neću još ništa. Ako crkne promjenit ću je. Grafička je GF 8400 GS. Nema coolera nego je passivna. Nikad se prije nije pregrijavala...

Sad joj je temperatura 67 a kad igram oko 70-75...

Niti nevjerujem da se pregrijava.

Prije nisam imao problema sa driverima.

P.S.

Danas sam instalirao 3D MARK Vantage kad mi je prvi put krešovala u toku testa:*

Znam sve ja o PC-ovima. Imam jedan sa GTX295 u sebi ali ovaj volim i drag mi je. Imam ga već 3 godine.

Žao mi ga je...
pod garancijom kazes ^^
nosi u IT najverovatnije da je graficka pri kraju
xplOsiON je napisao/la:
pod garancijom kazes ^^
nosi u IT najverovatnije da je graficka pri kraju
IT je bankrotirao, pa se bojim da nemam gdje nositi :S
IGMIT je napisao/la:
IT je bankrotirao, pa se bojim da nemam gdje nositi :S
hah pa da ti kazem onda ovako otvoreno XD
j**o tu garanciju >_>
onda ti negine da otvoris i vidis kako izgleda mozda stavit neki kuler da je malo ohladi mozda samo procistit kuciste moguce da je slab protok zraka moguce da se nakupilo prasine ..
xplOsiON je napisao/la:
hah pa da ti kazem onda ovako otvoreno XD
j**o tu garanciju >_>
onda ti negine da otvoris i vidis kako izgleda mozda stavit neki kuler da je malo ohladi mozda samo procistit kuciste moguce da je slab protok zraka moguce da se nakupilo prasine ..
Al on se ne pregrijava, nego samo tako....

Imam osjećaj da neće još dugo...

U pitanju su artifacti ! To se dogadja kad se graficka karta pregrejava :S Isti problem imao posle nekoliko dana moras novu uzimati xD

Predpostavljam da je ATI ?

Post dobio aplauz od vLexinho

U pitanju su artifacti ! To se dogadja kad se graficka karta pregrejava :S Isti problem imao posle nekoliko dana moras novu uzimati xD

CanE je napisao/la:

nvidia

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.