Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija U kanti

:(

155 pregleda · 11 odgovora · otvorena 05.10.2009. u 11:58

„Ne mogu da dođem sebi. Tukli su naše navijače, pucali su na njih. Izašli smo na zagrijavanje kada mi je jedna djevojka prišla i molila me da im pomognem. Zaštitari na stadionu tukli su djevojke. Da možda i one nisu imale oružje?“, pita se Alaim.
VEZANE VIJESTI
Navijači blokirali grad
Čeko: Najveća odgovornost je na MUP-u
Okupljanje pred Predsjedništvom
Pet povrijeđenih navijača iz Turbeta
"Na nas su otvorili rafalnu paljbu"
Preminuo i drugi navijač?
Krvava nedjelja u Širokom
Jelić: Vinovnike incidenta treba kazniti Video
Ćiro: Razočaran sam
Merdanović: Razmišljamo o napuštanju lige!
"Navijači Sarajeva nisu počeli sukobe"
Ubijen navijač Sarajeva!? Fotogalerija
Više vijesti iz PL BiH:
„Svi me pitaju ko je započeo nerede? Zar je to u ovom trenutku bitno? Jedan mladi život je ugašen. Ja sam svjedok onog što se dešavalo na ulicama Širokog. Prilokom našeg zagrijavanja čuli su se pucnjevi, ne jedan, nego rafali. Odmah sam istrčao na ulicu pored stadionu i doživio šok. Naši navijači ležali su povrijeđeni na ulici. Jedan navijač pored mene pao je kao pokošen, ne znam ni sam da li je pogođen metkom ili nečim drugim. Prišao sam mu. Okrenuo ga i doživio šok. Krv je šikljala na sve strane. Uspio sam skinuti majicu i staviti je na njegovu ranu. Vjerujte mi da još uvijek ne mogu da dođem sebi. Djeca našeg grada napadnuta su, na njih je pucano iz vatrenog oružja i sada kada vidim izvještaje MUP-a dođe mi da plaćem“, rekao je Alaim za naš portal.

U medijima se spekuliše sa raznim informacijama. Izgleda da ćemo opet imati minimalno dvije istine o događanjima u Širokom, ali postavlja se pitanje ima li smisla uopšte nastavljati sa takmičenjem.

„Ja stvarno ne znam šta i kako dalje. Siguran sam da ovo što smo mi i naši navijači doživjeli nema nigdje. Bole me laži koje se pojavljuju u medijima. Kako bi se opravdalo ubistvo pojedinci se služe sa lažima. Samo u filmovima se može vidjeti da neko pokušava oteti pištolj policajcu, e to je priča koja kruži kako bi se opravdao ovaj zločin. Ponavljam, svjedok sam dešavanja i šokiran sam sa onim što sam vidio. Pa tukli su djevojčice od 16 godina. O čemu više da pričamo. Mi smo uz naše navijače, danas u 12 zajedno sa njima ćemo na proteste, a revanš susret Kupa nećemo igrati, a sam sebi postavljam pitanje da li uopšte treba igrati prvenstvo. Ali još uvijek na isto nemam odgovor“, rekao je u jednom dahu kapiten momčadi s Koševa, Muhamed Alaim, za SportSport.ba.
Ispala priča da su navijali Sarajeva, uzeli pištolje i pucali sami na sebe.

To mi je dovoljan razlog da kažem da ova država kao i njena opća struktura ku**u nevalja tj. da smo prepušteni sami sebi.
torQ7u je napisao/la:
Ispala priča da su navijali Sarajeva, uzeli pištolje i pucali sami na sebe.

To mi je dovoljan razlog da kažem da ova država kao i njena opća struktura ku**u nevalja tj. da smo prepušteni sami sebi.
hahahahah, da su uzeli pistolje i pucali sami u sebe?
ZALOSNOO!
ovo je trebao da bude rat na terenu, a ne na ulicama
A brate i ja se slažem sa tim,na hrtu sa slušao "kako su naši navijači ulazili po privarnim kučama,tukli narod" i kažu da su u nekoj kuči zboli dvije osobe.Nemožeš vjerovat al se krivica u potpunosti prebacila na navijače Sarajeva :(
CampeR_AneLa je napisao/la:
A brate i ja se slažem sa tim,na hrtu sa slušao "kako su naši navijači ulazili po privarnim kučama,tukli narod" i kažu da su u nekoj kuči zboli dvije osobe.Nemožeš vjerovat al se krivica u potpunosti prebacila na navijače Sarajeva
Ma kako god da bude navijaci Sarajeva su "GOSTI" i sva krivica ce se snositi na njih. Takva ti je ovo drzava, tuzno ali istinito

Edit :

U sjeni tragedije u Širokom
+

Vedad Puljic Noc prije utakmice od mog rodjaka jaran(26) govorio mu je da ne ide na utakmicu al on je odgovorio : "Ici cu na utakmicu pa makar poginuo do tamo."

Poslije Utakmice znaci navecer njegov brat (Vedada Puljica) je otkrio da mu je brat ubijen i poceo da reze vene i sve ostalo sta je stigao.

Nakon nekoliko trenutaka hitna je dosla i odvezla njegovog brata koji je Hvala Dragom Bogu dobro.

Tesko ranjeni navijac niko mu ne zna ime ali se zna da je clan podgrupe Guinnes Boys-a,koji su isto vatreni navijaci Sarajeva.

Pored mog rodjaka je prosao metak koji je ranio tog navijaca ajmo reci clana te podgrupe koju sam naveo gore.

Stvarno nemam sta reci , policija je samo udarala nase navijace a navijace Sirokog nisu ni takli , stvarno Zalosno.

Rest in Peace Vedran Puljic

R I P

Kad se sagleda situacija samo nas bosnjake biju, u Srbiji sad u sirokom a mi njih docekamo fer i posteno samo me zanima dokle vise majku mu je**m, treba i njima mater naguziti i vratiti istom mjerom pobiti fasiste cim dodju kod nas, mi smo previse merhametli to je nas problem

A 500 navijača na jednome mjestu su kao nevino stado malih ovčica?

I još mi nešto ne može u glavu. Kažu da se čula rafalna paljba. A tko je to pucao na koga? "Obična" policija ni u snu ne smije po zakonu nositi a kamo li koristiti automatsko oružje. Pitari su krivi za huliganizam i nema priče. Ne shvatam kako se sranja dešavaju samo tamo gdje oni odu, kada su tako dobri.
Samo lazu, momci nisu krivi, policija je kriva ba ... ! Kako JADNO!
m4nd11 je napisao/la:
Samo lazu, momci nisu krivi, policija je kriva ba ... ! Kako JADNO!
Tako je, policija radi sve samo kako ne bi oni ispali krivi

jadno :*
DruGaBrieL je napisao/la:
A 500 navijača na jednome mjestu su kao nevino stado malih ovčica?

I još mi nešto ne može u glavu. Kažu da se čula rafalna paljba. A tko je to pucao na koga? "Obična" policija ni u snu ne smije po zakonu nositi a kamo li koristiti automatsko oružje. Pitari su krivi za huliganizam i nema priče. Ne shvatam kako se sranja dešavaju samo tamo gdje oni odu, kada su tako dobri.
Pitari Krivi ee moj lice.

Dosli autobusima pitari samo sto su izasli pepeljara u glavu nekom liku flase stolice letile po busovima razbili prozore.

I sta oni da rade da sjede dok ih ne ubiju jel ?

Nisi ti dobar nikako

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.