Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

admin komande

241 pregled · 15 odgovora · otvorena 02.10.2009. u 14:18

e raja ako neko moze da mi da link teme u kojoj je objasnjeno ono sto mi treba ili da mi neko objasni u ovoj teemi ono sto me zanima,znaci ovako:
PREKO LANA,znaci nisam napravio pravi server vec samo preko lana ono preko NEW GAME napravim server i kad dodju ljudi na server(ljudi koji su blizu mene i koji imaju internet ko i ja)i kad igramo,ne mogu kako treba koristit adminske komadne,ono kick,ban i to,a jesam ja napravio server,a koliko znam i preko lana se mogu koristiti te admin komande,eh ja sam i instalirao onaj amxmodx i pprbebacio u folder od cs-a i pluigins i to ali kad upisem npr:amx_kick pise mi:"POKRENUTO 0 PLUGINSA",ne znam zasto,mozel mi neko pomoci...
Nemas instaliran amx.
Jesi Li sebi Dao ADmina
Dev1l je napisao/la:
Jesi Li sebi Dao ADmina
ovaj sto je napisao da nisam instalirao amx-jesam,valjda kako treba a kako cu sebi dati admina???ja valjda kad napravim server valjda sam automatski admin,a evo sad sam u konzolu na tom serveru upisao amxmodmenu,i pise mi ono kick igraca,ban i tako to al nista ne mogu koristiti od toga,sve je zatamnjeno i tako to...
Evo uputstvo što sam jednom davno napisao :)

-Prvo što vam je potrebno jeste da skinete AmxModX Link:

-Koristićemo verziju AmxMod-a 1.8.1 jer sa njim dobijamo dodatene opcije koje nam pomažu da na serveru uređujemo plugine tj.da imamo opciju za podešavanje plugina.

-Slijedi detaljno uputstvo objašnjeno slikama-

1) Pokrenemo instalaciju AmxModX-a

2) Onda če nas pitati dali se slažemo sa svim pravima mičemo ići na "I accept the terms in the Licemse Agreement"

3) Slijedeči korak je da izaberemo lakaciju gdje da instaliramo AmxMoX

4) Sada nas pita dali želimo instalirati AmxModX mi čemo ići na "install"

5) Nakon toga se pokrenula instalacija

6) Kada su se napunila obadva rede idemo na "Finish"

7) Nako završene instalacije slijedi instalacija AmxModX-a na server

8) Opet čenas pitati dali se slažemo sa pravima autora,mi čemo iči na "I accept the terms in the Licemse Agreement" pa onda "Next"

9) Slijedeći korak je da izaberemo lokaciju mi čeno izabrati "Select mod directory"

10) Nakon toga biramo mjesto gdje da instaliramo naš "addons"

11) Završa faza je instalacija "addonsa"

Kada ste uradili sve gore navedeno nepreostaje vam ništa drugo nego da uđete na server i neprovjerite vaš rezultat ;)

E sada kad si installirao uđeš na server (new game) i radiče ti admin,a ako hočeš dedicated da upališ onda moraš sebi dodat admina.To češ uradit tako što otvoriš valve/cstrike/addons/amxmodx/configs/user.ini i na dnu napišeš: "Moj nick" "Moj pw" "abcdefghijklmnopqrstu" "ab"
e camper jel to BAS sve sto trebam uraditi ili,posto su mi neki rekli da treba ubacivati i ko neke dokumente,plugine,foldere i tako to...zato pitam jel ovo sve
erat je napisao/la:
ovaj sto je napisao da nisam instalirao amx-jesam,valjda kako treba a kako cu sebi dati admina???ja valjda kad napravim server valjda sam automatski admin,a evo sad sam u konzolu na tom serveru upisao amxmodmenu,i pise mi ono kick igraca,ban i tako to al nista ne mogu koristiti od toga,sve je zatamnjeno i tako to...
Vidi Odes u my computer/valve/cstrike/addons/amxmod/configs/users.ini (textdocument) onda odes na kraj dole i gdje pise "loopback" "" ... Mjesto loopback stavis svoj nick"Nick Svoj" "Pass Koji bi zelio" "abcdefghijklmnopqrstu" "e" i onda ukucaj u konsoluu setinfo _pw svoj pass i restartujes server
Dev1l je napisao/la:
Vidi Odes u my computer/valve/cstrike/addons/amxmod/configs/users.ini (textdocument) onda odes na kraj dole i gdje pise "loopback" "" ... Mjesto loopback stavis svoj nick"Nick Svoj" "Pass Koji bi zelio" "abcdefghijklmnopqrstu" "e" i onda ukucaj u konsoluu setinfo _pw svoj pass i restartujes server
sve sam tako uradio al opet ne ide,kad upisem setinfo_pw i SVOJ PASS u konzolu pise:UNKONOWN COMAND

evo slika: http://i35.tinypic.com/2s7z9mc.jpg
erat je napisao/la:
sve sam tako uradio al opet ne ide,kad upisem setinfo_pw i SVOJ PASS u konzolu pise:UNKONOWN COMAND

evo slika: http://i35.tinypic.com/2s7z9mc.jpg
setinfo _pw svoj pas setinfo pa odvojis _pw
Dev1l je napisao/la:
setinfo _pw svoj pas setinfo pa odvojis _pw
jbg opet ne ide,ma kako god ne ide a u pm,ma izludjuje me to,2 dana se zajeb oko toga
erat je napisao/la:
jbg opet ne ide,ma kako god ne ide a u pm,ma izludjuje me to,2 dana se zajeb oko toga
setinfo odvoji _pw i pw mora moci pa onda reset server ili ukucaj amx_reloadadmins
Dev1l je napisao/la:
setinfo odvoji _pw i pw mora moci pa onda reset server ili ukucaj amx_reloadadmins
ukucao sam samo sad setinfo _pw i pise nesto:

usage: setinfo [ <key> <value>
a kad opet poslije toga restartujem server,nista nemam opcija ko ni prije...
erat je napisao/la:
ukucao sam samo sad setinfo _pw i pise nesto:

usage: setinfo [ <key> <value>
a kad opet poslije toga restartujem server,nista nemam opcija ko ni prije...
ukucaj kad si sebe add kao admina ukuco setinfo _pw svoj u konsolu isto ukucaj amx_reloadadmins
Dev1l je napisao/la:
ukucaj kad si sebe add kao admina ukuco setinfo _pw svoj u konsolu isto ukucaj amx_reloadadmins
ma jbg zajeb me to,daj mi svoj msn da mi to tamo kazews,molim te

edit:imal jos ko da mi da kakav savjet il da mi pomogne
Ne lupajte bolan ... Ak stavis amx nece ti niko moci uci onda ... A na lanu tako ne moze banovan sam mozes kick restart pw staviti al to radi np za restart " sv_restart 1 bez amx " xd sdamo obicno kucas ... nea amx recimo kick nick ..

Ak ti nije jasno PM
odgovori na poruku,jaooo molim vaas pomozite ubicu se visee!!!

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.