Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Pitanje Poništeno pitanje 30 bodova

Slusalice i zvucnici pitanje

215 pregleda · 6 odgovora · otvorena 27.09.2009. u 13:58

Prije svega da vas pozdravim..

Eh ovako u mog PC ima tri dzeka za Za Zvucnik , Mikrofon I jos neki treci.

Eh kako sad da spojim u isto vrijeme slusalice i zvucnik dali postoji ta mogucnost ili neki prikljucak uvjek moram iza iskljucivati zvucnik, pa spajati slusalice slusalice :S
Mrsko mi stalno vaditi kuciste pa spajati jedno pa drugo dali moze u isto vrijeme oboje biti spojeno eto ako ko pomogne dobit ce ove bodove plus dat cu mu jos 50 bodova.

Zvucna ima 3 izlaza Rozi,Zeleni,Plavi

Slusalice imaju isto 2 dzeka rozi za mikrofon i zeleni za zvucnik.

Tako isto i zvucnici a na pcu ima 3 ulaza :S Tako da nema 4 dupla

EDIT: Posto niko ovo nezna ja cu ponistiti :$
1. Output - zeleni
2. Mic. - pink
3. Line Out - plavi

U isto vrjeme ti svirat nemogu i slusalice i zvucnici, osim ako nadjes neko kablo...al nevjerujem.

Nadji sebi jednu usb zvucnu ( npr. ako znas nekoga ko ima logitech digital precision dodje uz njih ) i sada hoces glazbu da ti svira na zvucnike a ostalo da pici na slusalice.

U winapu ili wmp namjestis output device USB PNP BLA-BLA, a u control panelu namjestis default sound device svoju zvucnu u kompu .
nemojte valjati gluposti kako kod mene na zvucnike drma muzika a ja na sluse cujem samo cs

taj plavi ulaz mozes promjeniti da ti bude kao out znaci da imas 2 ili ako nisi nesto strucan odes u bilo koji veci market i uzmes nastavak da mozes obadvoje u zeleno da ukljucis..
RzA je napisao/la:
nemojte valjati gluposti kako kod mene na zvucnike drma muzika a ja na sluse cujem samo cs

taj plavi ulaz mozes promjeniti da ti bude kao out znaci da imas 2 ili ako nisi nesto strucan odes u bilo koji veci market i uzmes nastavak da mozes obadvoje u zeleno da ukljucis..
Kako da promijenim plavi ulaz kao out mozes objasniti ?
Taj produzetak cu kupiti samo da mi je ovo da privremeno napravim.
Ne znam da li moze ovako ali pokusaj. Kupis zvucnu kartu i na nju prikljucis slusalice, a na maticnoj ukljucis zvucnike ;)
Probaj tako,... Kad slusas muziku samo smanjis volume na sluskama, kad igras igrica, smanjis volume na zvucnicima,....
~i ja sam imo isti problem i kupio sam ovo tj. kupio sam ova dva produznika i sad mi radi i slusalice i zvucnici odjednom
kod mene moze oboje ali ja imam 6 kanalnu zvucnu kartu integrisanu... tako da u zelenu su mi prikljucene sluse a u ostale zvucnici i mic...

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.