Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija U kanti

Za 20% brzi internet

130 pregleda · 3 odgovora · otvorena 24.09.2009. u 18:18

Evo slucajno sam naletio na jednom stranom forumu na ovo, radi se o tome da izmjenom jedne postavke na group policy u xp-u ubrzate internet za sigurnih 20% odma sam mislio da je neka glupost ali sam isprobao i mogu reci da stvar funkcionise primjeti se znatna razlika u otvaranju stranica.

Evo kako to podesiti:

Klik na Start-->Run-->upisete gpedit.msc klik ok kad se otvori group policy editor uraditi slijedece.

dvaput kliknuti na: Computer Configuration-->Administrative Templates-->Network-->QOS Packet Scheduler-->Limit Reservable Bandwidth onda podesite na ovaj nacin postavite na Enabled i umjesto 20 unesite 0 Aply ok i to je to.Microsoft je ovom postavkom za 20% umanjio brzinu prijenosa podataka ovo samo radi na XP OS.

U svakom slucaju korisna stvar.

;)
A provajderi su retardirani sto za brzi internet naplacuju vise, kad mi mozemo na jednostavan nacin ubrzati svoj internet i do 20% :r
Ajd valjda ovo radi ja sam sve uradio kao sto si napisao .Ali prije dok je istao tako neko pisao kako pojacati net i racunar ja odradim sve brate navucem virusa , racunar ajd sto mi place svaki dan koliko ne moze da se pokrene vec stane sve i stoji mislim ne mozes ni refresh uraditi a on krci i moras ga rr i na kraju dici system <3 .

Ali ovo se cini oke Tnx valjda je nesto povecalo meni svedno steka pa ne mogu primjetiti razliku
Probat cemo xD

edit
na speedtest isto xD kao i prije 2mbps skoro

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.