Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Pitanje Poništeno pitanje 15 bodova

Memory kartica problem

121 pregled · 5 odgovora · otvorena 14.09.2009. u 11:40

Juce sam bio na putu i, normalno, ponio mobitel i slusalice da ubijem vrijeme. Medjutim, usred putovanja, dok sam slusao neku pjesmu, na displayu vidim neki error kao "memory card corrupted". Kontam sta da radim, i hajde, formatiram ja karticu. Kada sam se vratio sa puta odlucio sam staviti nove stvari na karticu. To obicno radim preko nekog uredjaja u koji stavis karticu i u kompjuter ga ubacis kao usb port. Uradio sam to bezbroj puta i znam proceduru, ali ovaj put, kompjuter kaze da ne moze prepoznati uredjaj.

1. Zasto mi se desio taj error na putu?
2. Kako da ponovo preko tog uredjaja snimam na mem. karticu?

Hvala
Kod mene je sony ericsson k770i,ponekad mi se desava da ga nemoze racunar iz prve prepoznat,nego moram se vise puta peglat,pa kad je usb u mobitelu,pomjeram ga tamo vamo,znaci sve "cake" koje sam mogo koristiti koristio sam,i eto sad iz jedno 5 pokusaja prepozna racunar,znaci probaj vise puta,kad ti pise da ga neprepoznaje izvadis usb iz mobitela opet stavis, tako sve dok nebude moglo....

Za taj eror neznam
I mom je frendu bio taj problem evo ti program s kojim to mozes popravit

http://www.freedownloadscenter.com/Utilities/Backup_and_Copy_Utilities/Corrupted_Memory_Card_Recovery.html

ako ti to nepomogne scaniraj od virusa sa avira antivirusom
Cesto mi se to desava na k800i,povremeno izvadi karticu i puhni,ako ima prasine da je skines. Isto to uradi i sa uredjajem i mjesto gdje stavljas u laptop~racunar. Ako to ne uspije,uzmi od prijatelja,cure,itd. istu karticu i probaj staviti u svoj mobitel i ako ti mobile prepozna i racunar onda ti je to do kartice,a uvijek mozes otici kod nekog ko zna oko mobitela i tehnologije,da vidi koji je problem ili slicno ;)
Nista od odgovora nije pomoglo. Moze li neko ko zna odgovoriti na pitanje.

Hvala
pa moguce da je kartica dotrajala tj da se pokvarila slomila se plocica a ako posjedujes card reader jednostavno je ubaci vidi ako je ocitaje na kompu i prebaci muziku ako je nece da ocita onda je kartica otisla kupi novu sad su veoma povoljne opale su cijene :D
Nadam se da ce ti ovo pomoc :D pozz :D

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.