Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

[TUT PES]2 igraca na 1 tastaturi

168 pregleda · 5 odgovora · otvorena 14.09.2009. u 04:36

Evo jedan totorial za PES kako da igraju 2 igraca na 1 tastaturi.

1.Treba da skinete program koji se zove "Parallel Port Joystick"

DOWNLOAD LINK : http://rapidshare.com/files/163750859/download-PPJoySetup.zip.exe

2.Kada skinete program,pokrenite ga i kliknite na run. Otvorit ce vam se Simtel Downlader koji ce skinuti program.Kad zavrsi sa skidanjem kliknite na run,otvorit ce vam se .rar arhiva koju extracujete na bilo koje mjesto na vasem racunaru. U extractanom folderu "PPJoySetup" kliknite na setup i instalirajte program npr. u C:\Program Files\Parallel Port Joystick.

3. Kad zavrsi instalacija idite u control panel i tamo treba imati ikona "Parallel Port Joysticks". Otvorite je.

Kliknite Add i onda podesite opcije kako izgledaju na slici kod prozora broj 2. Kad zavrsite, pritisnite opet Add, pa Done.

4.Ako je instalacija uspjela pritisnite Finish.

5.Onda idete u u Control Panels i otvorite Game Controllers.

6. Otvorite folder gdje vam je instaliran Parallel Port Joystick (po defaultu C:\Program Files\Parallel Port Joystick) i otvorite ikonu PPJoyKey. Ovdje namjestite kontrole za PES. A kontrole su ovakve:
Up - gore
Down - dolje
Left - lijevo
Right - desno
Button 1 - trokut (Y)
Button 2 - krug (B)
Button 3 - x (A)
Button 4 - kvadrat (X)
Button 5 - L2
Button 6 - R2
Button 7 - L1
Button 8 - R1

Kontrole vam moraju biti razlicite nego za controller 1 bez obzira koliko tipkovnica koristite, jer bi u suprotnom ako jedan player stisne lijevo i drugom playeru bi igrac u igrici skrenuo lijevo.
Kada namjestite kontrole stisnite "Save .ini" i spremite vase kontrole negdje na disk.
Nemojte zatvarat ovaj prozor dok igrate PES. Ovaj prozor mora bit otvoren dok igrate PES.

Sad otvorite svoj PES folder i idite na settings. Stisnite na tab "Controller" i pod opcijom "Controller" izaberite "Controller 2", a pod device: "PPJoy Virtual joystick 2" i pritisnite OK.

Zvanicno najveci kopi/pejster na g.ba

http://www.pes-balkan.com/tut_prikaz.php?id=38
Kako te nije sram :@ ! Tuđi trud kopiraš i prodaješ kao svoj i onda očekuješ da te neko hvali....:*
Na kraju ovo ispadne samo jedno napucavanje temi koje ne vjerujem da niko negleda, postovi već nekako...

P.S.

Štaće mi ovaj tutorial kad teško ja stavim svoje ruke na tastaturu kamal da neko drugi...

Gamers.ba Pravilnik

Citiram:

"9. Zabranjeno "pisanje" tutorijala koji su kopirani sa neke druge internet stranice
Nebitno sa koje internet stranice ste kopirali, zabranjeno je. Jedini način da je dozvoljeno jeste ako možete dokazati da ste vi taj pojedinac koji je i na toj stranici napisao taj tutorijal."

Cijeli pravilnik možete pročitati ovdje !
codex je napisao/la:
Zvanicno najveci kopi/pejster na g.ba

http://www.pes-balkan.com/tut_prikaz.php?id=38
Vidiš da cojk hoće moda mojne ga sramotiti.
b1gben4FuN je napisao/la:
upucaj se C/P jel te stid S:
Nije me stid

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.