Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

21st Century - Portal

286 pregleda · 19 odgovora · otvorena 12.09.2009. u 23:30

Portal ...

Svi koji su čitali prošle djelove moje priče : ``21st Century Digital Girl`` razumjet će ovaj nastavak...

2012 godina. Stvari su se smirile , i svi su zaboravili na one strašne događaje. Jednog finog ramazanskog dana Thea je prolazila pored Mustafine Džamije. I vidjela je nepoznatog čovjeka kako ulazi u džamiju u odjelu. Ali ne bilo kakvom odjelu , to je bilo isto odjelo kakvo ima Reis Ulema Cerić. Phino se približila. I skontala je da je to stvarno Reis Ulema. Šta li on radi u Mustafinoj džamiji , džamiji u koju idu samo siromašni ljudi. Previše pitanja , odjednom. Ušla je da vidi šta Reis radi.

Nakon par minuta , vidjela je da imaju tajna vrata u Džamiji koja vode u podrum. Naravno u tom Džamijskom podrumu nisu bili kurbani , nit' kisele paprike. Tu su bile Vehabije. Bilo ih je negdje oko 100. Svi su skakutali oko Reis-a kao Zehra kad glumi teletabise. Skontala je da mora odraditi ovu misiju kako treba. Da je planeta zemlja treba , kao što ju je trebala i Scarlett kad je Dimenzija X bila u opasnosti.

Uskoro Reis je počeo svjetliti. Ne, nije bila nadrogirana. Stvarno se stvorio portal u podrumu Mustafine džamije. To je značilo da Reis Ulema i vehabije uopšte nisu sa planete zemlje. Već da oni rade tajne operacije vjekovima. Vehabije su samo jedna od njihovih uber 1337 kewl ideja.

Reis je prvi ušao u portal. Pa su za njim počele ulaziti i ostale vehabije. Čak i Dževadov sin mali Franjo , ni Petar od Zehre nije ostao. Odlučila je Thea da i ona uđe. Ipak šta fali , ne bi joj bilo prvo weird putovanje ...

Portal ih je odveo u podrum druge Džamije. Sa svojim brzim nogama Thea je pretrčala u drugi dio podruma gdje je bio mrak da je vehabije ne bi vidjele i preobratili na wanna be islam. Kada je izašla iz podruma , vidjela je da to nije bilo kakva džamija. Nego Vatikan!!!!

Što bi značilo da Reis ulema pregovara sa Papom. Ovo je bilo nešto što svi ljudi moraju znati. Ovo je bila zavjera godine. Odlučila je ostati u Vatikanu. I čudi se kako je mogla pomisliti od Papinog podruma da je džamija ? hmm.. Shit happens.

Prenoćila je kod jedne fine bake Isidore. Rano ujutro je ustala , i krenula na put do Papine kuće. U dnevnom boravku je pričao Papa sa Reis Ulemom. Približila se da čuje o čemu govore. Uglavnom su pričali kako trebaju nove bolje mercedese , koji će bit posebni Vatican Edition & Džamija Edition. Pregovarali su sa founder-om kompanije Mercedes. Uopšte nije bilo priče , oko "portala". Odlučila je otići i sljedeće jutro .. I bang. Kad' se vratila Papa i Reis su otišli u podrum. Prizivali su mrtve. Što je veoma čudno za jednog iskrenog muslimana kao što je Reis Ulema Cerić. Ali ne oni nisu prizivali bilo kakvog mrtvog čovjeka. Oni su zovnuli Hitler-a. Koji je bio ustvari Bakir Izetbegović. Čak se ne zna da li "pravi" Bakir Izetbegović uopšte postoji. Sve je moguće , zar ne ?

Hitler je odma' počeo pričati Reisu kako Alija Izetbegović nije uspio prehraniti dovoljno vehabija i mudžahedina tokom rata u BiH. Tako da će u Tuzli podjeliti dovoljno stanova svim Vehabijama i Mudžahedinima koje će Milorad Dodik napraviti profesionalnim vojnicima. Za rat protiv vanzemaljaca koji trebaju doći krajem 2012-e godine. Jer je njihova planeta explodirala. Radi previše testiranja od strane Američke Vlade.

Reis Ulema je odmah nazvao predsjedništvo Bosne i Hercegovine i ugovorio je podjelu stanova vehabijama i mudžahedinima.

Par dana kasnije , Thea je otišla do Tuzle. Da vidi kako je na "default" treningu vehabija i mudžahedina. Trening je bio sličan onom od Legionara ... Nije se baš puno razlikovao , osim što ovi prave pauzu kad hodža okuiše. To ustvari znači da oni moraju sići u podrum Papine kuće ili u podrum Džamije gdje bi pomoću portala otputovali do najbliže džamije ili papine kuće/vile.

Ovo su bile ipak updated vehabije i mudžahedini. Nisu uopšte imali "default" bradu. Nego bradu kao hipiji '68e. Oni su bili mješavina John Travolte i Kurt Cobaina. Bili su totalno psihički 'ujebani'. Moglo se vidjeti u očima svakog vehabije i mudžahedina da su kontrolisani od strane Bakira Izetbegovića najvećeg tiranina u historiji planete zemlje. Koji je imao mnogo imena:
- Hitler
- Alija
- Atila Bič Božji

I još puno drugih koji su trenutno crypted. Čekamo onog sporog D4T4X-a da crackuje enkripciju. I sazna njegova druga imena.

Par mjeseci kasnije ...

Vanzemaljci su već stigli na planetu zemlju. Oni su došli u miru , iako to niko ne konta. Glupi smrtnici su mislili da su oni došli ovdje da bi istrebili ljudsku rasu. Ali ne oni su došli jer je njihov planet uništen. Amerikanci su već počeli ubijati vanzemaljce. Jer oni uopšte nisu onakvi kakvim ih vi zamišljate. Oni su baš kao i mi , čak i napredniji od nas. Ne , to uopšte nisu roboti. Oni izgledaju kao svaki 'random' čovjek sa Bjelašnice ili iz Sandžaka. Nose ZLATNU kajlu oko vrata. I naravno ono što nikad ne zaborave obući je plavo-žuta trenerka. Njihovo lice je malkice drugačije od našeg jer imaju par bug fixova. Lice im nikad ne stari , nemaju bore. I još par sitnica.

Za to vrijeme , dok je Marko pravio djete Hadžiri. Odbjegli zatvorenik iz Centralnog Zatvora slučajno je naišao na Theu. Ona mu je rekla da joj je potrebna pomoć jer treba zaustaviti vehabije i mudžahedine da ne napadnu nevine vanzemaljce koji su čak bolji od pravih ljudi sa Bjelašnice , i ljudi iz Sandžaka. Jer uopšte nisu predstavljali pretnju našem lijepom Sarajevu. I naravno mjestu gdje ih najviše ima `Ilidža`.

Zatvorenik je pristao. Naravno on nije pristao radi priče , i radi toga što će njegovo ime biti zapamćeno zauvjek. Već radi njenog izgleda...

- 21:15h - Stojčevac - Vehabijska Baza. Fully secured!

Uspjeli su preplivat' ono "veliko" jezero. I stići na obalu. Bilo je 5 mudžahedina na straži. Svaki je čuvao po jednu stranu baze. Zatvorenik je ubio 3 mudžahedina. To je bilo tako lahko. Lakše mu je bilo nego Legiji kad je bio na Kosovu tokom rata jer mu srpska vlada nije platila iznos koji je tražio. Thea je ubila 2 preostala mudžahedina. Konačno, mogli su ući u tu poznatu bazu vehabija i mudžahedina. Moglo se primjetiti, da se njihova baza ne razlikuje toliko od 'random' kuće u Indiji. Unutra uopšte nije bilo kamera , oružja. Nit ničeg čime bi se vehabije mogle braniti.

Naravno , sve to. Jer im je bio vođa čovjek koji nije mogao spasiti Njemačku pa je iscenirao svoju smrt. Adolf Hitler aka Bakir Izetbegović. Tad je baš pokazao kako je "pametan".

Uskoro su vehabije počele stizati duplo jače nego što su bili mudžahedini. Vjerovatno zato što je to ipak Bosanska glava. Oni su ipak rođeni i odrasli u okolnim selima. Zato se teže bilo boriti s njima. Nisu jeli hranu kao ostali ljudi.

1,2,3,4,5... Ojha , nosilo im Stojčevansko jezero 300 vehabija i mudžahedina. Konačno svi su mrtvi, sad ima šanse da spasimo planetu zemlju , viknula je Thea.

Ali wait, Reis Ulema , Papa , i Bakir Izetbegović su još živi. Moramo ih naći , ali ono što su najmanje očekivali zatvorenik i Thea , je to da su oni bili kući i uživali u live cams sajtu `ImLive.com` , bilo je tako lahko ubiti Papu i Reis Ulemu dva sexualno napaćena pedofila. Koji su bili snažni kao i tek rođena beba.

Bakir se pretvorio u velikog uber 1337 vehabija warrior-a lvl 45997. Bilo ga je skoro nemgouće ubiti. Jer je imao više snage nego 10k vehabija. Kad su se najmanje nadali zatvorenik i Thea. Došli su super sandže warriori sa planete `Sandžak`. Oni su se počeli boriti sa Bakirom. U zadnjoj sekundi Bakir je pao. Baš kao što je pao i Radovan Karadžić kad su ga izdali.

Normalne sandže , sa planete sandžak su se doselile na planetu zemlju zahvaljujući Thei i zatvoreniku. Koji će bit prvi stanovnici njihove divne nezagađene planete kad je obnove.

Više nije bilo vehabija , i mudžahedina u Bosni i Hercegovini. Sve je bilo normalno kao prije, i ono što je najvažnije ljudi su skontali da im vjera u Bog-a(Allah-a) neće stvoriti hljeb koji će njihova dijeca jesti. Već da moraju ustati , i početi raditi i brinuti se za svoju porodicu kao i svaki normalan stanovnik planete zemlje.

Iako je Nostradamus prorekao da će 2012e biti smak svijeta. To je zasad' odgođeno jer su zatvorenik i Thea uz pomoć normalnih sandža spasili planetu zemlju. Novi predsjednik Bosne i Hercegovine bio je Adnan Terzić. Izliječio se od alkoholizma, i odlučio je pomoći samohranim majkama, i roditeljima bez djece. Čak je i zaposlio bolje profesore u Bosansko Hercegovačkim školama. Koji će stvarno pomagati učenicima u svim stvarima. A ne samo ih učiti svom predmetu. Sve je sad bolje ...

Naravno u MOJIM je****m snovima.

<_>

Vjerovatno poslednji dio 21st Century Digital Girl priče.

kthxbai!

PeniK_ba je napisao/la:
~ Drug... ubise te igrice.
Neigra ti igrice " enes " on ti je covjek !
MaraSalvatrucha je napisao/la:
BRAVO BRAVO imas smisla to sto pises (q)

10/10

DESETKA (Q)
Kako brzo čitaš bre mora da vježbaš brzo čitanje...
shoT je napisao/la:
Kako brzo čitaš bre mora da vježbaš brzo čitanje...
jarane imam hemoroide , pa skakucem i citam ide brze probaj ??
bravo, bravo :$ za pohvale sve najj $: djetetami kako ti nije mrsko ovoliko pisati :D i jos smisljati ovake stvari :D hh :$ jason pisac xD
Po meni to su gluposti i ne zelim zamarat svoj mozak s tim :D sta je bilo bilo je :P
e stvarno divim vam se svima iznad kad prije procitaste
u cemu je tajna :| pls

ja se nadam da nece nego zbog Zehre najebat
Jedan savjet , otisni se u spisateljske vode .
Jasone ne govori da sam tiranin :*

Inace svidja mi se tvoje pisanje ali tema(vjera)mislim da bi to trebao promjeniti jer se sa tim ne treba zajebavati :P

Evo teme koja je slicna S3phirotovoj (valjda se vako pise)

To su te spisateljske teme xD od 1000 strana xD

Nije ni cudo sto ih ljudi vole citati kad izlaze iz pametnih glava

:*
Mila mati sta ovaj svijet i ove igrice naprave od covjek....ne samo Jasona.....
xD
Ali imas dara za SCIENCE FICTION pisanje.....to ti je fino....sad sa Abdulahom Sidranom misljenja razmjeni :D
gleaj ovih prvih gore procitase za 1min...dajte recite i meni tajnu kako ?

@tema nice :)
mocno ba...moras bit poseban (u pozitvnom smislu) da ovako nesto napises... i sam nekad znam provaljivat gluposti koje su nidje veze brate..al bas da nemaju veze s vezom XD.. jos jednom...meni se svidja :D
@ neki

Ne igram igrice uopšte. Da ste pročitali skontali bi da nije povezano ni s jednom igricom.

@ ostali

Hvala. cjenim to..
Enes je napisao/la:
@ neki

Ne igram igrice uopšte. Da ste pročitali skontali bi da nije povezano ni s jednom igricom.

@ ostali

Hvala. cjenim to..
GZ <3
MaraSalvatrucha je napisao/la:
BRAVO BRAVO imas smisla to sto pises (q)

10/10

DESETKA (Q) :-*:-*:-*
za 1 minutu procitaj ovoliki text koji sam ja 10min citao ?
CaneX je napisao/la:
Evo teme koja je slicna S3phirotovoj (valjda se vako pise)

To su te spisateljske teme xD od 1000 strana xD

Nije ni cudo sto ih ljudi vole citati kad izlaze iz pametnih glava

:*
Cane ne seri ba :p

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.