Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Win 7

224 pregleda · 16 odgovora · otvorena 02.09.2009. u 21:46

eo zanima me jel moze cs na njeg?
i kompatibilnost programa jel mogu stariji?
Može jarane ja imam instaliran CS na njemu. Nema nikakvih specijalnih verzija, obićan CS 1.6.
vulper je napisao/la:
Može jarane ja imam instaliran CS na njemu. Nema nikakvih specijalnih verzija, obićan CS 1.6.
mom frendu na visti nije mogo cs 1.6, btw. jel imas kakvih starijih programa na njem? sve kontam da skinem sedmicu...
STREBER je napisao/la:
mom frendu na visti nije mogo cs 1.6, btw. jel imas kakvih starijih programa na njem? sve kontam da skinem sedmicu...
Nemam starijih, jer mi ne trebaju. Da mi trebaju stariji programi imao bih Win 95.
Windows Se7en sadrži mnoge nove tehnologije za unaprijeđenje jednostavnosti korištenja što je itekako uspio. Sve se nalazi na jednom mjestu sa veoma lahkoj dostupnosti. Sadrži nove tehnologije koje ojednostavljaju hardveru da radi svoj posao što opet ptodužava "rok trajanja" PC-a i njegovih komponenti kao što je CPU i RAM.

Svako ko ga je nije probao govori da je veoma uBUGovan ali u stvari nije. Koristim ga već duže vrijeme i stvarno je super. Ima različite tehnologije koje ga dodatno ubrzavaju. Ja, lično više nikad neću koristiti XP jer je totalno zastario i sa najnovijim SP3. Svako zna da se starog PSA ne mogu naučiti noi trikovi pa tako i sa XP. Windows 7 je optimizirana verzija Viste što je Microsoft nazvao SP4.

Po meni najdraže nove tehnologije:

Optimizacija RAM-a:
To znači da Windows kad je IDLE koristi maximalno RAM-a što mu je potrebno da bi ugodio radu korisnika....Čim primjeti da druga aplikacija treba isto jedan odrećeni dio RAM memorije automaski "skresa" Windows Servise i tako uštedi na potrebnoj memoriji.

Ocjena:4/5

GPU/CPU:

To je isto jedna po meni dobra tehnologija koju je Microsoft "planto" u Windows 7 jer ona kad primjeti da je GPU previše zauzet ili nema dovoljno snage da izvrši nešto on automatski zamjenjuje GPU sa jačim CPU procesorom što pojednostavljuje i ubrzava rad u 3D ili nekim drugim grafički potrebnim aplikacijama. Šri tome možete uštedjeti na jeftinijoj grafičkoj kartici ili čak igrat neke igre koje prije nisu mogle...

Ocjena: 6/5

ZAKLJUČAK:

Sam si sad zaključio koliko je Windows 7 super i koliko je kvalitetno odrađen u odnosu na druge Windows-e. Imaš još uvjek možeš skinuti legalno Windows 7 7100 sa Microsoftofog servera ili skinuti torrentom Windows 7 RTM 7600 što je najsličnija krajnoj verziji Windowsa 7 KOJU SA RADOŠĆU IZČEKUJEM....

For more info click HERE

Post dobio aplauz od Philosopher

vulper je napisao/la:
Nemam starijih, jer mi ne trebaju. Da mi trebaju stariji programi imao bih Win 95.
Mi nesto pricamo o Spy-u , ovaj gori od njega :S lol ccc danas lik napis 30 postova xD gagaga xD .... strasno placem :*:*:*

Post dobio šamar od Philosopher

Rexy je napisao/la:
Windows Se7en sadrži mnoge nove tehnologije za unaprijeđenje jednostavnosti korištenja što je itekako uspio. Sve se nalazi na jednom mjestu sa veoma lahkoj dostupnosti. Sadrži nove tehnologije koje ojednostavljaju hardveru da radi svoj posao što opet ptodužava "rok trajanja" PC-a i njegovih komponenti kao što je CPU i RAM.

Svako ko ga je nije probao govori da je veoma uBUGovan ali u stvari nije. Koristim ga već duže vrijeme i stvarno je super. Ima različite tehnologije koje ga dodatno ubrzavaju. Ja, lično više nikad neću koristiti XP jer je totalno zastario i sa najnovijim SP3. Svako zna da se starog PSA ne mogu naučiti noi trikovi pa tako i sa XP. Windows 7 je optimizirana verzija Viste što je Microsoft nazvao SP4.

Po meni najdraže nove tehnologije:

Optimizacija RAM-a:
To znači da Windows kad je IDLE koristi maximalno RAM-a što mu je potrebno da bi ugodio radu korisnika....Čim primjeti da druga aplikacija treba isto jedan odrećeni dio RAM memorije automaski "skresa" Windows Servise i tako uštedi na potrebnoj memoriji.

Ocjena:4/5

GPU/CPU:

To je isto jedna po meni dobra tehnologija koju je Microsoft "planto" u Windows 7 jer ona kad primjeti da je GPU previše zauzet ili nema dovoljno snage da izvrši nešto on automatski zamjenjuje GPU sa jačim CPU procesorom što pojednostavljuje i ubrzava rad u 3D ili nekim drugim grafički potrebnim aplikacijama. Šri tome možete uštedjeti na jeftinijoj grafičkoj kartici ili čak igrat neke igre koje prije nisu mogle...

Ocjena: 6/5

ZAKLJUČAK:

Sam si sad zaključio koliko je Windows 7 super i koliko je kvalitetno odrađen u odnosu na druge Windows-e. Imaš još uvjek možeš skinuti legalno Windows 7 7100 sa Microsoftofog servera ili skinuti torrentom Windows 7 RTM 7600 što je najsličnija krajnoj verziji Windowsa 7 KOJU SA RADOŠĆU IZČEKUJEM....

For more info click HERE
hvala, aplauz
al sad je pitanje za drivere?jel ih on sam nadje preko win. updatea? u mene je shuttle kuciste
H4midovic je napisao/la:
Mi nesto pricamo o Spy-u , ovaj gori od njega :S :( lol ccc danas lik napis 30 postova xD gagaga xD .... strasno placem :*:*:*
Boli tebe boli briga kakve ja postove pisem. Idi trazi knjige za školu, nije internet za tebe.

Post dobio šamar od Philosopher

STREBER je napisao/la:
hvala, aplauz
al sad je pitanje za drivere?jel ih on sam nadje preko win. updatea? u mene je shuttle kuciste
naz za update, kod mene je našao par drivera ali samo novijih od onih od koji sam imao...

Drajveri su isti ko u Viste
STREBER je napisao/la:
CS radi perfektno sa W7 driverima za grafu, audio river ti ne treba.

Stari programi hmm , neki rade neki ne, ali većina ozbiljnijih firmi već izdaje updateove da budu kompaktibilni.

U svakom slučaju nećeš pogriješiti ako ga instaliraš jer ga i ja imam.

gl
ne znam arranneee ne znam!
mozda bidne da moze a mozda i nebidne

EDIT: znao sam

Post dobio šamar od cannabis4posho

ok. skinut cu ga, bgm ne da mi se odma spucat pola limita na OS. aj fala
ljudi moze pomoc, imam win 7 7000 build, i ne mgu activirati product key pise mi

To keep using Windows, back up your files, and then install any relase edition of windows 7.
nothing3 je napisao/la:
ljudi moze pomoc, imam win 7 7000 build, i ne mgu activirati product key pise mi

To keep using Windows, back up your files, and then install any relase edition of windows 7.
to je ja mislim beta verzija, moras je mijenjati ili nabaviti neku licencu
EDIT: trebao si otvoriti novu temu povodom toga^^
nothing3 je napisao/la:

Javi se na pb, da ti kazem kako ces aktivirati widnows 7 sa kljucem
imali da neko zivi oko bihaca, da ima windows 7 samo da nije beta.:S

treba mi windows 7 build 7600
Radi samo moraš podesiti compatibiliti mode

evo par slika da ti objasnim

By sehadzic at 2009-10-26

na ovaj način možeš pokrenuti na Visti i na Windows 7 sve igrice koje rade na Windows XP

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.