Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Midway-boys, zašto?

174 pregleda · 5 odgovora · otvorena 01.09.2009. u 12:04

Evo jedne "rebel" teme za stariju raju koja je iskusila čari Mortal Kombat serijala iz prve ruke i to na PC-u. Od MK-1, 2 i 3 preko trilogije pa do odlične četvorke. Na žalost, tu priča prestaje, šmrc.

A sjetite se imitiranja Raidena, Sub-Zeroa, Scorpiona i kompanije. Hu-Ha po sobi, iskušavanje svih onih poteza na mlađem burazu i ostalim bližnjima. Eh, to su bili dani, ne? Ali odjednom, čmarovi iz Midway-a nam odluče oduzeti sve to. Epic-fail, što bi rekao naš drug Đejs'n.

U redu, omjer cijene i performansi PS2 konzole u to vrijeme je ipak omogućilo Midway-u da se ipak više okrene grafičkom uljepšanju ali opet gdje smo mi keyboaraši tu? Pogledajte samo jedan Street Fighter 4. FullHD, P. Shaderi 3.0, prelijepo dinamičko osvjetljenje, prelijepi poligoni (Cammy i Chun Li)... a opet se osjeti ona emulacija sa igraćih konzola na PC. Vidi se da je CAPCOM-u stalo.

Ali, Mortal Kombat je ipak priča za sebe. Koliko god volio SF toliko više volim MK kao i mnogi od vas. E sada, šta Midway čeka? 21. vijek je. Hardware više nije tako skup kao nekada. Zar im se ne isplati prebaciti sve nastavke iza četvorke na PC. Da li im je mrsko? Da li su toliko gladni kapitala da je to neopisivo? Pa k'o da su sa Ferenginara.

Administratori i moderatori, ovo je tema koja se tiče svih nas kao gamera. Nemojte je obrisati a da se prije ne zapitate koliko je ustvari potrebna.

I na kraju, tko suosjeća neka potpiše peticiju Midway-u OVDE!
Mozda zato sto postoji nesto sto se zove PS ekskluziva?
Postoji ps , al' ipak sjecanja nas vezu.Kad dodje rodjo vamo' pa ga pocnem pwnat uff , ti dobri dani

@Tema

Sto se mene tice , glasao sam na "zestoko sranje".Kompjuter ugl. ima svaki gamer , PS konzolu i nema.Sigurno je jednostavnije igrati na PS , ali opet po meni je ovo njihova greska.
suiCidal je napisao/la:
Mozda zato sto postoji nesto sto se zove PS ekskluziva?
I dalje neoprostivo, nabijem ih. MK1 se igrao na Commodore-u na kasetama davno prije PS-a. Nabijem ih još jednom.
Sjećam se nanem' kako sam Mortal Combata rasturao kao mali u videoteci na prastarim PSone konzolama.
I uvijek sam se pitao hoće li takva igra izaći za PC. Prema meni, bez obzira na svoje borilačke korijene, ona bi se bolje snašla na PC-u, nego pola ovih današnih PC ekskluziva.

Ali kakvo je vrijeme PC polako pada u propast. GTA serijal kojeg je PC praktično izrodio, izdao je svoju maternju platformu i otišao na PS3 (na kojem dakako nije bio ništa bolji). Sve zbog para i zlatnih lanaca.

Nažalost, takav je trend i za svaku igru. U ovom mjesecu PC ekskluzivu nabrojiš na prste jedne ruke. Batman: Arkham Asylum , moja dugo hvaljena igra, je prvo izašla za konzole, pa će za PC izaći 15. septembra... Dragon Age, kako kažu u Bioware-u, je pun pogodak, jer će kombinovati i sistem kontrola na PC-u i konzolama. Na konzolama? Pobogu, na konzolama nemaš ni upola toliko kontrola kao na PC-u, te sam se razočarao u ovu igru.
Da napomenem, drugovi, potpisujte peticiju jer ide direktno u Midway HQ. Link je gore u temi.

Nadam se da PC gaming neće propasti. Uostalom, ima se tu još puno za ponuditi. Uz rivalstvo Intela i AMD-a te posebno ATI-ja i NVIDIA-e, valjda nas čeka nas još jedna nezaboravna era. A za X-BOX-om ili PS-om se ne mogu ni zamisliti.

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.