Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Kad uđem u PES, pojavi se plavi ekran i restartuje mi se komp...

187 pregleda · 18 odgovora · otvorena 29.08.2009. u 22:12

Pokrenem PES 2009, sve je OK, izaberem npr. Exibition, izaberem timove, reko sve super, kad odjednom pojavi se plavi ekran na kom nešto piše na sekundu i restartuje mi se komp... I tako stalno...

Milion puta mi se dešava to, pravo sam se isfurao...

Da mi lap top nije jak, ne bih ništa rekao, ali... Ako mi neko pomogne biću jako zahvalan...

P.S. Poslije samo-restartovanja, pojavi mi se prozor na kome piše nešto error system, i pokaže mjesta neka dva dokumenta koja ne mogu naći iako piše nešto kao
C:/Dokuments and Settings/korisnik/temp/sysdata.exe i
-II- -ll- -ll -ll- /Mini081409-04.dmp

Heeeeelp.....
Sad ce izaci 10ka , jbs 9ku . (:

Post dobio šamar od Jason

to se zove BSOD - Blue screen of death , u prevodu komp ti umire. Vjerovatno ti memorija preskace ili ti se neki dio pregrijava provjeri to.

Post dobio aplauz od Jason

Njotzee je napisao/la:
to se zove BSOD - Blue screen of death , u prevodu komp ti umire. Vjerovatno ti memorija preskace ili ti se neki dio pregrijava provjeri to.
na BSOD u pise disable any software hardware newly installed, reinstall jesi probo?
To ti je Blue screen of death meni se takodjer tako pojavljivalo u pitanju je bila memoija!
zasto samar :$

mozda mu moze pomoc reinstal pes :$
ako ne moze sigurno je do cd kupi novi nije puno samo 5 KM

Post dobio šamar od Philosopher

AJSNIGRUTIN je napisao/la:
osamari ovog, kopira onog gore ///
ako ti je do memorije jesi probo flashat bios?

STREBER je napisao/la:
osamari ovog, kopira onog gore ///
ako ti je do memorije jesi probo flashat bios?
nisam kopirao...nisam ni vidio sta je napisao
e to je i meni bilo i odma sutradan mi je pao sistem na kompu

AJSNIGRUTIN je napisao/la:
nisam kopirao...nisam ni vidio sta je napisao
e to je i meni bilo i odma sutradan mi je pao sistem na kompu
poklopi se i suti
vidi zoomzoomm gore 2-3 post

zoomzoom je 1 napisao to sta ga kopirate

BSOD, najgore što ti se može desiti. Otvori comp, provjeri malo ram, zamjeni pločice. Najprije će ti biti do komponenti
semirc1 je napisao/la:
zasto samar :$

mozda mu moze pomoc reinstal pes :$
ako ne moze sigurno je do cd kupi novi nije puno samo 5 KM
pa cujes li ti sta kaze zoomzoom...?

nema dovoljno memorije ili mu se neki dio pregrijava
To ti može biti problem u svačem, možda ti HDD nevalja, možda RAM memorija nevalja. Ali definitivno ga moraš odvest na servis.
Kad tad ce ti se skroz sjbt i neces ga vise moc ni upalit, zato snimi bitne fajlove dok jos mozes i formatiraj ga, ja mislim da ti nema drugog rjesenja...
Imo sam isti problem sa blue screen (plavi ekran smrti).Instaliro sam vec odavno Windows 7 64 bit i nemam problema sto se tice sjeckanja.Medjutim javljalo mi problem blue screen i komp se restartovao.Za ovaj problem sa po mislio da je problem zvuk.Integrisana zvucna pravi problem,pa sam je disable-ovao kad igram soccer tako da mi se od tada ne pojavljuje plavi ekran i ne resetuje se komp iako je malo glupo igreti bez zvuka.

Ti provjeri jeli do zvuka,ram memorije ili graficke.Ili probaj update nove drivere za maticnu plocu.

Sve o BSOD procitaj ovde : http://www.pchelpforum.com/blue-screen-errors/35400-blue-screen-death-continuos-even-after-fresh-install-xp.html?hl=hr
hahahha ..ma ludaci ,...imas gresku na sistenu .....neki file nedostaje u windowsu ...par puta se meni desavalo..ja rokno sistem opet digo i to je to

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.