Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija U kanti

GITANE ROCKS BIKE

329 pregleda · 18 odgovora · otvorena 24.08.2009. u 22:55

Eh ovako danas sam kupio mountain bike platio ga 1000 KM bicikl odlican ima oba dva diska ali hidraulicna a ne kosto ovi imaju diskove na sajlu ja imam ovaj na ulje ko auto sto ima no znaci biciklu nisam vozio ni tri saata ukupno ali mi odjednom oslabila prednja kocnica tj. prednji disk em sto skripi a zadnji koci odma u mjestu.... :(:(:(:( treba mi neki gamer koji ima isto bike sa dva diska i zanimame dali je on imao neki problem sa takvim biciklom evo vam i slika bicikla... zanima me kako vam se cini ovaj bicikl po vasem misljenju???????

http://www.cyclespilatsports.fr/promo/rocks%201.3%20disc.jpg
to ce ti riddle znati :D
upitaj ga

btw: evo ti njegov profil ovdje
po mom nekom misljenju ovo biciklo je bezveze ako je ko sto kazes 1000km :/

GT 1.0 da si uzeo za te pare pa hajd
Koji ti je promjer diska? tj velicina? Hidraulika je puno bolja za kocenje ne znam zasto kod tebe nesta koci i smeta. Bicikl nov trebao bi da dodje sa novim diskovima, tako da sumnjam da je do njih. Odnesi u svoj servis tj. gdje si kupio i nek ti pogledaju. Zadnja koci u mjestu to ti moze biti do mnogo cega. Uzmes fino dole gdje je disk i opusti malo. Gore gdje je kocnica (guvernala) zavrnes do kraja sajlu. I trebalo bi da bude ok

Post dobio šamar od bushidO.

Pa trebas svaki put da podmazes biciklo...Pokusaj! Tj. to ti je resenje!
bosanacz je napisao/la:
Koji ti je promjer diska? tj velicina? Hidraulika je puno bolja za kocenje ne znam zasto kod tebe nesta koci i smeta. Bicikl nov trebao bi da dodje sa novim diskovima, tako da sumnjam da je do njih. Odnesi u svoj servis tj. gdje si kupio i nek ti pogledaju. Zadnja koci u mjestu to ti moze biti do mnogo cega. Uzmes fino dole gdje je disk i opusti malo. Gore gdje je kocnica (guvernala) zavrnes do kraja sajlu. I trebalo bi da bude ok;)
evo ovo su ti podaci o biciklu.....

VISINA RAME: Musški 53
BOJA: Siva
VILE: Prednja suspenzija
RAMA: ALU
BRZINE: 27
KOČNICE: Hidraulic disc brake
OBRUČ:ALU
ŽBICE: INOX
TEŽINA: 13,5 kg

eto to su vam podaci.......

eh da i jos samo da napomenem da kad kocim sa prednjom kocnicom disk bude masan koda ulje ispusta a naprimjer kada sa zadnjom kocim zadnji disk bude suh ko barut..
delwa5 je napisao/la:

eh da i jos samo da napomenem da kad kocim sa prednjom kocnicom disk bude masan koda ulje ispusta a naprimjer kada sa zadnjom kocim zadnji disk bude suh ko barut..
rofl
znas li ti sta znaci promjer? Odnesi ti to na servis tesko da ti neko moze irl objasniti a ne preko neta... sutra pravac tamo gdje ti je servis Nemoj nista dirati nece ti htjeti nista ni popraviti XD
Bicikl je fin. Ima solidnu opremu, kako vidim zadnja masinica je Deore ili Deore LX, a vilica ti je Suntour XCM v2 (Ne zamjeri ako sam pogrijesio u modelu, jer je mozda i XCM ili XCR).

Imao sam bicikl sa skoro pa identicnom opremom, s tim da je kod mene zadnja masinica bila Deore XT, srednji pogon Deore XT i da je bio malo bolje "markiran" jer je bio GIANT. To ti je klasicni "problem" kod hidraulicnih kocnica. Vjerovatno je mozak koji je sastavljao bicikl stavio malo ulja naprijed, a moguce i to da ces ga morati nositi na odzracivanje (Dakle, uslo ti je zraka koji onemogucuje puni pritisak). Nije ti to nikakav kvar, ne sikiraj se, odes do prvog servisa (Ako si kupio nov bajk, onda imas i garanciju) i sredit ce ti to za 10min.

Zivio ti meni i presao dosta kilometara s njim
bosanacz je napisao/la:
rofl
znas li ti sta znaci promjer? :( Odnesi ti to na servis tesko da ti neko moze irl objasniti a ne preko neta... sutra pravac tamo gdje ti je servis :( Nemoj nista dirati nece ti htjeti nista ni popraviti XD
pa da to sam i mislio imam 1 godinu garancije a po tvom misljenju kakav je bicik jer sam mogao birat izmedju njega i bicikla bez hidraulicnih kocnica .... mislio sam izet BMX ali je prenizak nekako i ja nejdem na te skate parkove... pa nisam uzeoo
delwa5 je napisao/la:
pa da to sam i mislio imam 1 godinu garancije a po tvom misljenju kakav je bicik jer sam mogao birat izmedju njega i bicikla bez hidraulicnih kocnica .... mislio sam izet BMX ali je prenizak nekako i ja nejdem na te skate parkove... pa nisam uzeoo
Ma bicikl ti je divan sto jest jest. Ali ti neznas oko njega Nemoj nista dirati nego samo odnesi na servis... Hidraulika je veoma napredan sistem, ima ih po 250€ da je samo kocioni sistem, iako se takvi u bosni ne prodaju. Sutra lagano i to odradi... nije ti to velik belaj
delwa5 je napisao/la:

Ciklo Centar
Capriolo

Tu postaj temu dobit ces 3-4Odgovora dje ne mozes naci u 2-3H
bosanacz je napisao/la:
Koji ti je promjer diska? tj velicina? Hidraulika je puno bolja za kocenje ne znam zasto kod tebe nesta koci i smeta. Bicikl nov trebao bi da dodje sa novim diskovima, tako da sumnjam da je do njih. Odnesi u svoj servis tj. gdje si kupio i nek ti pogledaju. Zadnja koci u mjestu to ti moze biti do mnogo cega. Uzmes fino dole gdje je disk i opusti malo. Gore gdje je kocnica (guvernala) zavrnes do kraja sajlu. I trebalo bi da bude ok
Prvo, promjer diska ne moze biti razlog naglog prestanka ili opadanja moci kocenja, to bi moglo biti samo do legure od koje je disk napralvjen (Titanium, Aluminium, Metal itd.). Drugo, diskovi se ne mogu "otpustati" dole, dole ne smije dirati ni u kom slucaju jer moze ispustiti ulje . Trece, kako ti kazes "gore" se ne moze navrnuti sajla, jer sajla i ne postoji na hidraulicnim kocnicama, postoji samo crijevo.

Vozdrica
riddle je napisao/la:
Bicikl je fin. Ima solidnu opremu, kako vidim zadnja masinica je Deore ili Deore LX, a vilica ti je Suntour XCM v2 (Ne zamjeri ako sam pogrijesio u modelu, jer je mozda i XCM ili XCR).

Imao sam bicikl sa skoro pa identicnom opremom, s tim da je kod mene zadnja masinica bila Deore XT, srednji pogon Deore XT i da je bio malo bolje "markiran" jer je bio GIANT. To ti je klasicni "problem" kod hidraulicnih kocnica. Vjerovatno je mozak koji je sastavljao bicikl stavio malo ulja naprijed, a moguce i to da ces ga morati nositi na odzracivanje (Dakle, uslo ti je zraka koji onemogucuje puni pritisak). Nije ti to nikakav kvar, ne sikiraj se, odes do prvog servisa (Ako si kupio nov bajk, onda imas i garanciju) i sredit ce ti to za 10min.

Zivio ti meni i presao dosta kilometara s njim ;)
Hah naravno da imam garanciju dnas sam ga kupio i malo da se provozam i i opusti se kocnica ali kad sam ga kupio kaze covjek kao da ce skripit prednji disk jer je kao nov pa dok nesagori mislim dok neprodje neko vrijeme pa se neistrosi ali zasto onda zadnji je odlicannnn ma koci u mjestu i uopce neskripi.....??? a da sam dosao 2 minute poslje nebi ga vise vidjeo doso neki decko dacega kupit i ja kazem gotovo prodan je i on mene pita dali ces ag stvarno kupit i ja kazem da i dao pare..... ali bas nemam srece sve ide na servis...
delwa5 je napisao/la:
Hah naravno da imam garanciju dnas sam ga kupio i malo da se provozam i i opusti se kocnica ali kad sam ga kupio kaze covjek kao da ce skripit prednji disk jer je kao nov pa dok nesagori mislim dok neprodje neko vrijeme pa se neistrosi ali zasto onda zadnji je odlicannnn ma koci u mjestu i uopce neskripi..... a da sam dosao 2 minute poslje nebi ga vise vidjeo doso neki decko dacega kupit i ja kazem gotovo prodan je i on mene pita dali ces ag stvarno kupit i ja kazem da i dao pare..... ali bas nemam srece sve ide na servis...
I kod mene je skripalo nakon sto sam stavio nove pakne. Ovako ces uraditi, otidji na neko fino, duze brdo, najbolje cesta da je. Spusti se odozgo i cijelo vrijeme cuvaj malo pritisnutu kocnicu, tek toliko da pakne struzu od diskove. Tako 2-3 puta i dobit ces efekat "spaljivanja" koji ti je potreban da bi kocnica imala idealan ucinak.
riddle je napisao/la:
Prvo, promjer diska ne moze biti razlog naglog prestanka ili opadanja moci kocenja, to bi moglo biti samo do legure od koje je disk napralvjen (Titanium, Aluminium, Metal itd.). Drugo, diskovi se ne mogu "otpustati" dole, dole ne smije dirati ni u kom slucaju jer moze ispustiti ulje ;). Trece, kako ti kazes "gore" se ne moze navrnuti sajla, jer sajla i ne postoji na hidraulicnim kocnicama, postoji samo crijevo.

Vozdrica ;)
a jer tako da je bolji bicikl sa hidraulikom ili bicikls sa diskovima bez hiraulike... jer meni je ovo prvi put da imam bicikl sa diskovima?
:(:( meni su jednog Gitane ukrali :(
steta majq mu a zvjer od bicikla :(

jbem im sve narkomansko :(
WonderBoy je napisao/la:
:(:( meni su jednog Gitane ukrali :(
steta majq mu a zvjer od bicikla :(

jbem im sve narkomansko :(
a jer bio ko ovaj moj na slici ili a inace jer ti je bio dobar bicikl??????
e pozz sri zbog spama .. neam odgovor na tvoju ' postavljenu temu .. o5 sri ..samo me zanima ako ima neko link .. od bmx .. bike-ova ? pls?
Iskreno ovo mi se biciklo bas i nesvidja , jos 1000km,za 1000km mogao si uzeti mnogo bolja bicikla ... Raspitaj se malo koje je biciklo dobro.Odluci , razmisli pa onda uzmi .. Svako ima svoj ukus. Tvoj izbor bicikla mi se nesvidja... Toliko od mene .

~ Stand your ground

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.