Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija Zaključana

Ferida

364 pregleda · 13 odgovora · otvorena 22.08.2009. u 19:31

Evo 2 pitanja veoma teska za odgovoriti da vidim sta vi kazete

1 : Zasto se ljudi koji nose naocale smatraju manje vrijedim i retardiranim

2 : Zasto se ljudi koji imaju viska kilograma također smatraju manje vrijednim i retardiranim
Zato sto su bolesni u glavu ako tako smartaju
Gamers.ba rijec "Gamers" sta ti znaci ? Naocale ? :*

- Da nisi mozda oćoravio i udebljo ?

Post dobio šamar od wcKd

Zato što im to nabija današnji Zapad i modna industrija. Sve manekenke su mršave. Zato gojaznije osobe misle da su samo manekenke vrijedne, a da oni nisu.

A ovi sa naočalama... Nisam čuo da se oni smatraju rerardiranim. Naprotiv, moj jaran maksuz nosi naočale bez dioptrije, zato što je to moderno.
Ricky_ba je napisao/la:
1. Ne smatraju.

2. Ne smatraju.
Bas tako.

~ Ja tebe smatram retardiranim jer mislis da oni tako misle o sebi.
Ja nikoga nisam smatrao manje važnim zbog naočala ili tjelesne težine. Kao da to nešto vrijedi.
Gleda se kakav si čovjek, a ne da li imaš naočale ili 20 kg viška.

1. Naočale nisu više postale predmet ismijavanja, sada je cool imati naočale sa cool okvirom, mene djevojke sa naočalama više privlače od običnih djevojki.

2. Ovo također nema velike veze. Šta i ako imaš koji kg viška?
1. Zavisi od naocala, ako su one ko dno od tegle onda ih vecina smatra retardiranim. Ali ako su one "profinjene" onda ih smatraju inteligentnim.

2. Licno ih ne smatram manje vrijednim ali krivim njih same zbog toga sto su uradili sebi. Ne mislim samo na izgled, gojaznost donosi i bolesti srca.
exe_exe_exe je napisao/la:
Gamers.ba rijec "Gamers" sta ti znaci ? Naocale ? :*

- Da nisi mozda oćoravio i udebljo ?
ne ovo sam postavio iz razloga sto sam danas 2,3 puta vidio da se govori ajde ti coro skloni se debeli ...... ti debelu itd
Hoces rec da si debel i nosis naocale?

Ljudi imaju predrasude prema puno stvari pa tako i prema tome. Da vidis anoreksicnu osobu koja ima 30 kila vjerojatno se nebi bas smijao nego bi se cudio ali kad vidis debelu osobu to ti je smijesno jer si na to vec navikao. Posto u danasnje vrijeme svaki drugi covjek ima viska kila..
1. Ne smatraju.

2. Ne smatraju.

Ja imam viska kila,al meni odg .. libo me sto pricaju ;)

Ako meni odg.. sta nekog libo za mene.. gledaj svoja posla .. nimalo nesmatram manje vrijednim.. bolje imat viska kila.. nego da si stiglic,vjetar puhne moras se za banderu ufatit.. a i kad si na moru nemozes potonut :)
Zato sto se vidno razlikuju od ostalih. Ali vecina ih promijeni misljenje kad ih se malo bolje upozna...

Eo npr. prvi put vidis Stepjena Hawkinga, ne znas ko je sta je, imas mnoge predrasude o njemu, medjutim kad ga malo bolje upoznas, promJenis misljenje...

BTW i Paul Erdos je nosio naocale, ko ga je smatrao retardiranim? Niko.. :D
1. Retardirani i manje vrijedni ljudi smatraju osobe koje nose dioptriju retardiranim i manje vrijednim ljudima.

2. Retardirani i manje vrijedni ljudi smatraju osobe koje imaju visak kilograma retardiranim i manje vrijednim.

Pijani covjek, budalasti covjek i slicna gamad to moze reci. Pametna osoba nikada nece reagovati na ovaj nacin. Neosporivo.

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.