Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Pitanje Poništeno pitanje 44 boda

FM 2008 crash dump

249 pregleda · 15 odgovora · otvorena 19.08.2009. u 16:22

Hi there ppl.

Nesto mi bilo dosadno, i uz'o menadzera da igram.

Mislio sam otic' kupit' 2009ku., al' sad ce izac 2010. pa necu da kupujem, s toga - kren'o sam igrat' 2008ice. (jer sam im'o taj cd).

Kad krenem igrat', sve mi je ok. Zavrsim prvu sezonu, i onda idem dalje - i poslije, otprilike, 15tak dana (15 dana ingame ) izbaci me iz igre sa ovim errorom:

Kad odem u ovaj folder sto pise - prazan je (nemojte bezveze pisat', oznacio sam da vidim sakrivene foldere ).

Takodjer, kad izbrisem ovaj folder onda mogu igrat' mozda mjesec-mjesec i po' (ingame mjesec) pa me tek onda izbaci.

Et', ko mi pomogne dobija ova fina 44 boda. 

grazie.

:-*

EDIT: Zaboravio sam ovo napisat'. 

Ja sad svaki dan snimam igru (ingame dan ), i to mi ide pravo na zivce, a kad me izbaci ne snimi se nista..
.
Npr, maloprije sam igrao Community Shield protiv Man Utd-a (sa Man Cityem), i pobijedim sa 4:2. Pritisnem space, zaboravim snimit' - izbaci me. 
Nebi znao stvarno o čemu se radi, ali sačuvaj si "save game" i reinstaliraj igru i kopiraj svoj save i folder gdje se treba kopirati, probaj ^^
Mislim da moras skinuti novi crack ako ti crusha poslije prve sezone ...
Ja sam imao isti problem, ali sam svaki put morao to brisati...Pokusaj da sacuvas SAVE GAME , pa da reinstall igru...
fUnc je napisao/la:
Nebi znao stvarno o čemu se radi, ali sačuvaj si "save game" i reinstaliraj igru i kopiraj svoj save i folder gdje se treba kopirati, probaj ^^
Al' cd nije kod mene, kod druga mi je - znaci, dobit' cu ga za koji dan, pa ako ima nesto jednostavnije da mi predlozis...

Ne'am sta radit'.

EDIT: goginho, nije do cracka - prije pola godine-godinu igrao sam normalno sa ovim crackom.
fUnc je napisao/la:
upravu si :)
Evo nasao sam ovo, pa pokusaj:

=============================================
1. Save the game right before the crash dumps message appears.

2. Put the saved game on a memory stick or some kind of external memory.

3. Go to one of your freinds house who has fm.

4. Go on fm and load up your game that has the error.

5. Go on holdiday for 1 week.

6. Save the game back on your memory device.

7. Go back to your computer and open up Documents/Football Manager/games.....and put your new file in here.

8. Rename it.

9. Open fm and load it up.

10. Viola......It works!!!!!
=============================================
EDIT: Vidio sam ovo na nekoliko mjesta, i kazu da radi... ;)
Pokušaj ovako pa mi javi:

Idi u My Documents/Sports Interactive/Football Manager 2008/ i onda izbriši folder 'crash dumbs'...

javi jel radi.
kliknes ovđe i rjesis problem
eto probaj to gore navedeno pa mi davaj bobe 
Jedino se mozes spasit da imas backup tog save-a s kojim igras,svaki mjesec lijepo sejvas i siguran si.A taj crash dump ti je obicna stvar koja se svakom desava...

Crash dumps je poznat error u igri, prije nije bilo lijeka protiv toga i jednostavno bi "sjebao" taj save i nebi nikako mogao nastaviti igrati

Ima se sada rijesenja i za to, mada ja ne znam tacno sta treba raditi (ali nije teško ništa, samo proguglaj, fix crash dumps FM 2008 ili tako nešto)
Meni se nikada nije dogodio crash tako da nisam imao potrebe to traziti
To ne znaci da npr na patchu 8.02 se nece opet dogoditi crash dumps, to ti je mozda privremeno rijesenje, ali ako ti se jednom dogodio, velika je vjerovatnost da ce ti se i drugi i treci put dogoditi, morat ces pronaci stalno rijesenje kako popravit crash dumpove 
Evo trazim po google-u i nisam nasao rijesenje bolje od ovoga jer je najuspjesnije...tip kaze da spremis SAVEgame negdje na desktop npr. a on ti se nalazi ovdje
C:\Documents and Settings\x\My Documents\Sports Interactive\Football Manager 2008\games

unistal igru pobrisi sve file-ove i ovo C:\Documents and Settings\All Users\Application Data\Sports Interactive i nako ponovne instalacije vrati SAVEgame gdje je i bio i radit ce ti "valjda"

Ako ne onda kupi FM 09 posto 10ka izlazi tek 29.10.2009 i neces pozaliti ja vec igram sestu sezonu 3d mecevi ekstra + zakrpe al to tek poslje ako je kupis :D sretno !!!
eDea je napisao/la:
Evo trazim po google-u i nisam nasao rijesenje bolje od ovoga jer je najuspjesnije...tip kaze da spremis SAVEgame negdje na desktop npr. a on ti se nalazi ovdje
C:\Documents and Settings\x\My Documents\Sports Interactive\Football Manager 2008\games

unistal igru pobrisi sve file-ove i ovo C:\Documents and Settings\All Users\Application Data\Sports Interactive i nako ponovne instalacije vrati SAVEgame gdje je i bio i radit ce ti "valjda"

Ako ne onda kupi FM 09 posto 10ka izlazi tek 29.10.2009 i neces pozaliti ja vec igram sestu sezonu 3d mecevi ekstra + zakrpe al to tek poslje ako je kupis  sretno !!!
I da kupim sad 09, pa za mjesec 2010.? 

Bolje mi je cekat'. 

Ovo od vas nista nije radilo, bris'o sam sve fajlova (cak i iz registrya ) opet isto...

Nema veze, haj... 
Meerza je napisao/la:
I da kupim sad 09, pa za mjesec 2010.? :r

Bolje mi je cekat'. :)

Ovo od vas nista nije radilo, bris'o sam sve fajlova (cak i iz registrya :-X) opet isto...

Nema veze, haj... :(
do fm 2010 imas cekat vise od 2 meseca jer na sluzbenoj stranici pise da izlazi 29.10.2009....a ako ti je skupo dati 4km za cd brate poslat cu ti ja postom :r

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.