Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Das Ist Valter Downtown Sarajevo

162 pregleda · 5 odgovora · otvorena 16.08.2009. u 22:40

Sarajevo će danas biti domaćin prvoj međunarodnoj biciklističkoj trci pod nazivom Downtown Sarajevo - DAS IST VALTER 2009, koja će biti održana u organizaciji nevladine organizacije Horizont.

Riječ je o urbanoj varijanti discipline downhill (spust), koja će se voziti po sitnom makadamu, asfaltu, kaldrmi, stepenicama i preko sličnih prepreka, saopćeno je iz ove nevladine organizacije.

Za trku se već prijavilo 70 takmičara, iz više od sedam zemalja, koji će se spuštati od Zmajevca do Vijećnice, preko makadama, stepenica, kaldrme i drugih podloga.

Najbrže očekuje nagradni fond u iznosu od 1.800 eura.

Cilj projekta, kako se ističe, jeste da se organizacijom prve downtown biciklističke trke DAS IST VALTER 2009, kao jedinstvenog sportskog događaja u regiji, promovira Sarajevo kao mjesto urbanoga, sportskog duha te kao atraktivna turistička destinacija.

Također, ova trka je i svojevrsna promocija starog dijela grada, a organizatori zahvaljuju na podršci stanovnika pored čijih kućnih vrata će se odvijati ovaj jedinstveni sportski događaj.

Program će trajati cijeli dan, a finalna trka i proglašenje pobjednika planirani su za 19.00 sati.

Duž cijele staze, osim u za to označenim dionicama, moguće je prisustvovati treningu, kvalifikacijama i finalnoj trci.

Organizaciju trke DAS IST VALTER 2009 omogućili su Bosnalijek, Red Bull, Grad Sarajevo, Poeta Pista, Infinity, Promo Tim, Igepa Group.

Copyright sarajevo-x.com

-----------------------------------------------------------------------------------------------

Sreca pa su prolazili kroz moju ulicu a moja ulica je blizu cilja uzivao sam gledajuci,cijeli dan sam bio tamo.Gledao sam padove,kvarove,uspjehe,neuspjehe svasta nesta ali bas mi je zao sto nisam ponio aparat da slikam.Naime danas su ucestvovala 3 nasa vozaca.A medju njima je bio Haso koje je osvojio fantasticno 4 mjesto sto je za BiH zlato.Haso je svima poznat sada ne znam ko ga ne zna ko ga zna ugl. dosta ljudi ga zna isao je sirom svijeta i osvajao medalje.On je danas bio član BBK Igmana.Jos su bili tu Dzeno i Sasa ne znam sada koje su oni mjesto osvojili.Bilo je dosta povreda na pocetku a tj. kod zmajevca kod skokova a dole niz groblje pa niz stepenice kod cilja nije bilo skoro nikakvih povreda osim jedne ali nista strasno hvala Bogu pa je imao stitnike. 1. Mjesto i 2. Mjesto su osvojili Slovenci budalasi isli su 70-80H sisli su sa Zmajevca do vijecnice za 2Min xD (budale).

Sad ako je neko bio neka komentarise i ako je neko slikao molio bih da uploaduje slike jer bi bas volio cuvati za uspomenu :)

Ovim putem sve cestitke svim Vozacima a posebno Hasi,Dzeni i Saši.

Komentarisite danasnju utrku.

Zaboravio sam reci od 10 do 13h su bili treninzi oko 15h su kvalifikacije a oko 17h su bili finale.

reloaded @ i riddle downhill vozi ? ja sam mislio da je on samo rekreativac ko i ja i nekad ode na neku turu .. ;)

prEy_ @ bit ce bit ce aBd i sljedece godine ovako nesto mozda riddle bude ucestvovo i mi aBd al treba para za bicikla ovo biciklo kod hase 4.000Km to je KONA brate ... kod ovih slovenaca bikeovi bili 5000Eura ..
Čuo sam da je i riddle htio učestvovati ali mu nisu pustili jer su znali da bi on pobijedio. Kvota na njega trebala biti 1.05

A bila je i još jedna prepreka za njegovo učestvovanje...Nije imao ono planinsko biciklo pa se htio takmičiti sa biciklom koje se koristilo na Tour de France-u. " Džaba ćeš biciklo sjebat", rekli mu.

Post dobio aplauz od GAZZEL

Prolazili kroz moju ulicu direkt, Vratnik. Super bilo, pravo. Na vratniku poslije kaldrme jedna skakaonica bila, i lik kako je sletio, izgubi kontrolu, direkt u zid. Padalo ih je gore pravo. Bilo bi fino kada bi se ovo ponavljalo, treba vise ovakvih manifestacija BiH, posebno Sarajevu.
Prije nekoliko dana vozao bike sa nasim ucesnicima, drama likovi ^^
Njima je bilo ludo...Napravili su gresku jer su davali pozivnicie svima da ucestvuju a nisu dali bez odredjene opreme , za sta se moglo saznati tek kad si dosao na mjesto dogadjaja To im je bio jedan veliki fail, sa drugovima sam ono kao htio samo da se spustimo , ali su rekli ne mozes bez full maske(kaciga) opreme vake nake, sto naravno mi ne pada na pamet da kupujem radi jedne utrke. Drugo rijetko koja djeca imaju bicikla za downhilla(ogromne cijene) tako da to nije bila ono utrka za sve , kako su je nazvali... Ucesnici se nisu zalili, bilo je padova smijesnih u neku ruku. Koliko znam nije bilo vecih povreda...Sve u svemu super je i bilo bi bolje kad bi bilo vise ovakvih dogadjaja ili nekih slicnih za sve uzraste. poZZ
Ma trka je prolazila i kroz moju ulicu! Bilo je preludo... Bilo je i padova al Hvala bogu sve je bilo OK! Riddle i ekipa sa gamersa! IDemo zajedno.. haha:D

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.