Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

HITNO samo 1. deo mape////

145 pregleda · 7 odgovora · otvorena 07.08.2009. u 15:53

moze li neko da mi objasni kako da na mapi stavljam kutije jer nikako neshvatam sa onog turitiala....i kako da obojim zidove mapa, to je ono entry to nista ne shvatam???kako preko njega stavljam kutije,pocetak odakle polaze kanteri i terori ???????

da se neko nebi puno mucio samo kratko objasnjenje za stavljanje kutija i ct i t igraca////??>...:|
zasto jednostavno ne pitas da ti neko pomogne napravit citavu mapu .. mislim ne znas nista kako ti navede
www.gamers.ba/profil/jacky

www.gamers.ba/profil/beavis

Oni znaju dobro oko toga...
http://gamers.ba/procitaj.php?id=26143&forum=1 eto ti
~ Prvo jesi li opcije dobro namjestio, u opcijama imas textures, udjes i dodas nekoliko iz cstrike foldera npr cs_dust textura.

E sad kliknes na ovo sto je oznaceno crvenim i izaberes texturu.

Kutije stavis block toolom, to je tool odma iznad ovoga sto je oznacem crvenom bojom.
Napravis kutiju, velicinu po zelji, oznacis je, udjes opet gdje se izabiraju texture, nadjes texturu kutije i ima onih kockica 5-6 kliknes na kojoj pise FIT

Ako si stavio fgd, uzmes entity tool i imas u donjem desnom cosku da izaberes info_player_deathmatch i info_player_start i stavis na mapu, desni klik i create object.

btw: nije entry nego entity

Post dobio aplauz od bak1r

a kako napravim okvir???ja sam to pravio sa ovim sto kazes za kutije?:(
pantelej je napisao/la:
a kako napravim okvirja sam to pravio sa ovim sto kazes za kutije?
kreiraj kutiju i onda klikni na nju misem i pritisni Ctrl + h i onda idi ok eh onda na 3d djelu udes u taj okvir ..

a ako oces nebo onda stavljas posebno izabres texstruu sky i onda zaokruzis svoju mapu i prosiris i onda kreiras eh onda ides ctrl + h i ukucaj neki broj i onda ok ... i onda kad budes u map options pravio napravi nebo imas u folder textures pa izaberei koje ces ima u opcijama sky name pozz
Procesljaj tutoriale, ako ne uspijes kontaktiraj ove likove.

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.