Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija U kanti

[TuT] Kako uklonuti spyware

62 pregleda · 5 odgovora · otvorena 05.08.2009. u 00:46

Prvo ću vam, za one koji ne znaju, objasniti što je to Spyware. Spyware su svi programi koji se instaliraju na računalo i izvlače podatke i šalju ih svojim autorima.

Neki otvaraju prozore u vašem browseru kako bi vam prikazali neke oglase koje vas mogu živcirati a neki pokušavaju onesposobiti firewall i antivirusni program kako bi omogućili hackeru da upadne na vaše računalo itd. Spyware najčešće instalirate nesvjesno, instalacijom nekog besplatnog programa, ili se sami instaliraju dok surfate po nekim web stranicama itd.

Da biste uklonili spyware treba vam neki antispyware program.. Najpoznatiji program te vrste je besplatni program "Spybot - Search & Destroy". Kada ste instalira Spybot - Search & Destroy, pokrenite ga i kliknite na karticu Check For Problems.

Na dnu programa možete vidjeti proces kako Spybot - Search & Destroy traži spyware.

Kada se proces pretraživanja završi Spybot - Search & Destroy će vas obavijestiti imate li spywarea na vašem računalu. Ako imate, na ekranu će vam se crvenim slovima prikazati naziv Spywarea koji je instaliran na vašem računalu.

Da biste očistili vaše računalo od spywarea kliknite na gumb fix selected problems.

Kada kliknite na taj gumb, program će vas pitati da li želite nastaviti. Kliknite na Yes. Ako vas program obavijesti da je obrisao spyware kliknite na Immunize -> OK -> Immunize.

NAPOMENA: Ako vam pri brisanju spywarea program javi da nije uspio obrisati spyware, pitat će vas da li želite da ih obriše pri sljedećem startanju Windowsa. Kliknite na Yes. Kada sljedeći put upalite vaš kompjuter. Windosi će se malo sporije dići i program će početi brisati spyware.
jarane imo sam jedan spyware neznam kako se zove tacno ali dosaduje ubi u pojam udem u my computer nudi mi neki anti virus d akupim itd.. nema sanse nisam ga mogo ocisttit
Philosopher je napisao/la:
Tutorijal kopiran.

Izvor: tutorijali.net
Pa sta?! Imal neki problem?

Bar se trudim za razliku od ostalih..
ney je napisao/la:
Pa sta?! Imal neki problem?

Bar se trudim za razliku od ostalih..
Tebi je trud stisnuti ctrl+a, ctrl+c i ctrl+v?
Ja tu nigdje ne vidim trud. Ako hoces da nekome pomognes, onda odradi sam, a ne koristenje necijeg truda bez davanja credits-a tom pojedincu koji se potrudio.
Tut za tutom svi smaraju,ustvari samo to kopiraju
Ludi se prave,modificiraju se na krave
War prestani srat,valja ti sad kantera češljat
Glupe su ovo rime,umoran sam ja
Hocu malo sna,dosta gamersa CYA

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.