Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Problem sa gashenjem pc-a

119 pregleda · 9 odgovora · otvorena 03.08.2009. u 08:59

Slusajte. Ja imam pc stroj znaci sve zivo moze na njeg i tak to, ali u posljednje vrijeme mi se gasi cim pokrenem neku igricu (osim karte tetris i one slabije). Molim vas ako mi neko moze dati rijesenje.
Mozda pregrijavanje..Procesora itd....da ga nisi overclock??....a mozda i do napojne :P
Brate nemas dovoljno Coolera, otvori procesor vidi imas li jedan ili vishe coolera i pitanje che ti biti samo odgovoreno , ako nije to onda ti jedan od jumpera na hard disku na kojem ti je operativni mozhda nije plugged try...
ma udri toljagom po njemu 14 tema o tome dnevno i vi i komp i gasenje!

ocisti ga nesreco i cao !
- pregrijavanje graficke,procesora.

- jumperi na hard disku

- prasina (malo usisivac zavuci)

cao!
I meni se komp pregrijavao više kad sam igrao igre .......radi i ugasi se... Sigurno živiš u zgradi na nekom višem spratu i veća temperatura ti je u stanu iznad 35 ..... 100% ti je napojna 400 W i na ljetnoj temperaturi se brzo pregrije ....Možda riješenje izgleda glupo ali meni je pomoglo : Uzmeš mokru krpu iscjediš je i staviš ne centralnu i kad se osuši opet ...ili druga varijanta idi na servis i povećaj napojnu.
Vec bila tema
Opcija trazi : http://www.gamers.ba/forum/1/51868/problem-sa-cs-gasenje-kompa-prilikom-igranja/

Temperatura , Virusi, a moguce je da je i do colera ako nije to onda usisaj ventilator i ostalo u kucistu
Hvala
Mogući problemi:

Noviji procesori imaju zaštitu od pregrijavanja tako da kada pokreneš neku igricu, temperature porastu i kompjuter se ugasi.
Nisi naveo koji imaš procesor ni da li ti se pojavi plavi ekran ili samo gašenje.
Vremenom se nakupi prašina na coolerima i oni sporije rade i nisu dovoljno efikasni a nema sumlje u to da je pokvaren i da se nikako ne okreće.

Grafička također ima cooler ako je novija jer nema više onih sa pasivnim hlađenjem tako da je možda isti problem i sa ovim.

Ako se ugasi tek tako onda ti je napajanje slabo.Npr;ako ti radi usisivač ili pekara u kući a ljeti struja zna biti slabija, onda ti je problem sa napojnom.

Uglavnom, nijevirus ili nešto tako.

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.