Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Vista na XP ?

94 pregleda · 8 odgovora · otvorena 13.07.2009. u 13:33

Kao prvo , ovo mi je novi profil , na starom sam banovan , nemojte misliti da neznam pravila foruma , vrlo dobro ih poznajem , zato da nebiste pisali zabranjeno il tako nesto ..
Da predjem na stvar , imam windows xp sp2 i zelim da predjem na Vistu , eh sad mene interesuje postupak instalacije viste preko xpa , ako ima tutorial il tako nesto , po mogucnosti sa slikama ?..

Ko mi pomogne , zamolit cu admina ili moderatora da da aplauz ..

Hvala
Ubacis CD, restartuejs PC, odes u BIOS, nadjes BOOT, nastimas da ide preko CD/DVD ROM-a, restartujes PC, i instalacija krece.
E kad si tako dobro upoznat, onda bi trebao znati da ima i opcija trazi
suiCidal je napisao/la:
E kad si tako dobro upoznat, onda bi trebao znati da ima i opcija trazi:D
Trazio , neznam vise sta da kucam ?

- torq7u

A oce li onda comp biti kao nov , kao da sam ga formatirao , ili ga moram formatirati pa onda install vistu ?

- Treba mi tut(sa slikama ) , moze i video , link na pm ,plz
Kada ubaciš CD i pokreneš autorun na XP-u, onda možeš koristiti ociju upgradde koja će ti ostaviti sve podatke od Xp a ako hoćeš čistu instalaciju onda formatiraš hard disk i botaš sa cd.Kada krene istalacija prihvatiš ugovor i ako te budeo pitao koji operativni sistem hoćeš da instliraš, šifra(ako je imaš, ako ne onda samo na next i poslje toga NO i moćeš koristiti Visu 30 dana dok ne nađš kod).Pričekaš da se podaci prebace, restart, uneseš ime i prezime, izabereš jezik i ostalo u sistemu znaš.
sanjin1991 je napisao/la:
Kada ubaciš CD i pokreneš autorun na XP-u, onda možeš koristiti ociju upgradde koja će ti ostaviti sve podatke od Xp a ako hoćeš čistu instalaciju onda formatiraš hard disk i botaš sa cd.Kada krene istalacija prihvatiš ugovor i ako te budeo pitao koji operativni sistem hoćeš da instliraš, šifra(ako je imaš, ako ne onda samo na next i poslje toga NO i moćeš koristiti Visu 30 dana dok ne nađš kod).Pričekaš da se podaci prebace, restart, uneseš ime i prezime, izabereš jezik i ostalo u sistemu znaš.
Jeli formatiram hdd s tim cdom od viste ili moram imat cd od xpa ? i moj rodjak ima org cd od viste , on kupio i sebi install i ukucao kod , oce li taj kod moci meni ?
bolje ti je da ne instaliras vistu nevalja ku**u
http://www.youtube.com/watch?v=jOh6Nh8w6f8 :D
NovoRodjence je napisao/la:
Jeli formatiram hdd s tim cdom od viste ili moram imat cd od xpa ? i moj rodjak ima org cd od viste , on kupio i sebi install i ukucao kod , oce li taj kod moci meni ?
riskantno... orginal vista je programirana da moze se samo 3 puta taj kod koristiti, iako ima bug da moze po istoj ip adresi (kompjutera) instalirati 1337 puta ipak je riskantno...moze se desiti da ti zakljuci hdd tako da ga moradnes mjenjati, ili da ti rodjak ne moze vise nikad to koristiti.
NovoRodjence je napisao/la:
Ima opcija za formatiranje, sličica gumice i pored piše format.to ti je jedan od prozora tokom instalacije.kolko sam upućen, na orginalnom CD viste treba da dođu 3 koda.On je uzeo jedan.Ti ni u kom slučaju ne bi trebao da uzmaš taj što je on uzeo već jedan od ona druga dva.Taj kod koji ti uzmeš on neće moći više koristiti.Nemoj se puno sekirati oko koda.Uradi ovako kako sam ti rekao, kada bude tražio kod, klikni na next i NO i kasnije možeš potražiti crack koji će ti raditi kao i orginal.
Evo ti još jedna preporuka.
Bliži se izlazak Sedmice pa ako nisi siguran u samu instalaciju, pričekaj ovaj operativni sistem ili instaliraj betu ovog OS-a a instalacija je potpuno ista(RC na njihovoj stranici)a i imaš besplate kodove do marta sljedeće godine.Sigurnija je, brža, čvršća a ako imaš nVidiu grafičku, onda ti je sedmica neizbježna.

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.