Znaci skino sam update .ali neznam gdje da ga stavim
Diskusija
BIOS update
105 pregleda · 12 odgovora · otvorena 03.07.2009. u 01:45
bgmi bolje se okani da ti radis to samo ce zeznuti plocu, to je pravo tesko objasniti ja znam to uraditi i radio sam a da ti sad objasnjavam pravo je tesko aa i rizikujes da zeznes plocu jer ako jednom uplodujes pogresan bios u cmos mozes baciti plocu jer joj nema spasa osim da promijenis cmos(ako je izmjenjiv) ali kod nas nigdje ne mozes naci cmos taj da kupis tako da update-om biosa neces puno dobiti osim mozda podrsku za neki drugi procesor i mozda neka dodatna podesavanja u biosu aa neces sigurno bolje rezultate u benchmark testovima ako mislis da to poboljsas
ReptoR je napisao/la:
bgmi bolje se okani da ti radis to samo ce zeznuti plocu, to je pravo tesko objasniti ja znam to uraditi i radio sam a da ti sad objasnjavam pravo je tesko aa i rizikujes da zeznes plocu jer ako jednom uplodujes pogresan bios u cmos mozes baciti plocu jer joj nema spasa osim da promijenis cmos(ako je izmjenjiv) ali kod nas nigdje ne mozes naci cmos taj da kupis tako da update-om biosa neces puno dobiti osim mozda podrsku za neki drugi procesor i mozda neka dodatna podesavanja u biosu aa neces sigurno bolje rezultate u benchmark testovima ako mislis da to poboljsas
Ja udjem u bios i nemogu da pomjerim FSB znaci samo stoje siva slova .Tako i sa par drugih stavari u biosu
ili ti je blokiran FSB na procesoru ili su ti ukljucene automatkse postavke FSB-a tako da u ovom drugom slucaju moras prebaciti na manualno podesavanje FSB-a i latencija memorije
ReptoR je napisao/la:
ili ti je blokiran FSB na procesoru ili su ti ukljucene automatkse postavke FSB-a tako da u ovom drugom slucaju moras prebaciti na manualno podesavanje FSB-a i latencija memorije
jel to dobro ?
VRABAC je napisao/la:
trenutno mi je FSB na 133
jel to dobro ?
jel to dobro ?
ReptoR je napisao/la:
pa nemogu ti reci dok mi ne napises konfiguraciju svoju i koja ti je maticna ploca aa to je mal fsb tj nemoguc ako ti je noviji neki procesor jer procesori sa core arhitekturom (core2duo, core2quad, coreduo itd) rade od 800mhz do 1333mhz aa i pentiumi rade oko 800mhz fsb-a dok amd-ovi procesori imaju puno vece frekvencije fsb-a (1600mhz, 2000mhz itd)
Maticna :ASUS P5VD2-MX radi na 1066 MHz.
VRABAC je napisao/la:
CPU:intel Pentium 4 3.06Ghz uskoro dual core 2.5
cannabis4posho je napisao/la:
Daj mi oca ti objasni kako ce ti maticna radit na 1066 MHz ?
VRABAC je napisao/la:
CPU:intel Pentium 4 3.06Ghz uskoro dual core 2.5
VRABAC je napisao/la:
http://www.unbeatable.co.uk/product/ASUS-P5VD2-MX-Motherboard/35726426.html
ReptoR je napisao/la:
ako si gledo frekvenciju fsb-a pomocu cpu-z samo znaj da ti on prikazuje trenutni fsb tj kad ti procesor nije opterecen zato ti je prikazivalo 133 ali optereti procesor ORTHOS-om (ovo ti je program za testiranje stabilnosit procesora i memorije) i prati cpu-z i vidjet ces da je mnogo veca frekvencija fsb-a od 133mhz i neces puno postici ako clockas procesor ti sigurno ciljas da postignes veci fps u igricama ali to ti nece puno uticati tako da nemas potrebe da radis to osim ako ne clockas na 4ghz sto je sa tom tvojom plocom nemoguce
http://www.bug.hr/forum/topic/procesori-mbo/flashanje-bios/3479.aspx
evo link nadam se da ce pomoci
evo link nadam se da ce pomoci
Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.