Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Battle Bot Tactics - Demo

43 pregleda · 9 odgovora · otvorena danas u 14:38

Senate Senate Battle Bot Tactics - Demo
Pozdrav raja,

Izbacili smo demo naše igre danas na Steam, igru možete vidjeti ovdje:
https://store.steampowered.com/app/4967580/Battle_Bot_Tactics/

Pogledaj video

Igra je async multiplayer auto-battler u kojem sastavljate botove od raznih dijelova, šaljete ih u borbu protiv drugih igrača i grajndate rating.

Demo je malo ograničen zasad, ima samo jednu ligu, a itemi idu do rare kvalitete. Full release igre će imati sve iteme, 3 lige, co-op i ranked sistem.

Bacite oko, recite nam šta mislite i, ako vam se svidi demo, obavezno ostavite wishlist!

Pogledaj video

Laquila, wcKd, FataL, nesko

Kul, kul :)

U čemu radite?

Probat ću demo čim mi doðe PC.
dennah je napisao/la:
Kul, kul

U čemu radite?

Probat ću demo čim mi doðe PC.
Ova igra je rađena u Godotu

Inače koristimo Unity, ali je ova igra bila malo bolji fit za Godot
izmijenjeno prije 4 sata, dennah
Senate je napisao/la:
Ova igra je rađena u Godotu

Inače koristimo Unity, ali je ova igra bila malo bolji fit za Godot
Davno sam koristio Unity, możda prije 10ak godina.

Trenutno samo Godot. Iskreno, bolji mi je od Unitya, a i brže doðem do rezultata.

Jesi vidio ovo? https://unity.com/spark
dennah je napisao/la:
Davno sam koristio Unity, możda prije 10ak godina.

Trenutno samo Godot. Iskreno, bolji mi je od Unitya, a i brže doðem do rezultata.

Jesi vidio ovo? https://unity.com/spark
Vidio sam, promising izgleda.

Nikad nije bilo lakše napraviti igru. Drago mi je da game dev postaje pristupačniji. Prije 15-ak godina imao si par tutoriala na YT-u i to je to, sretno s dokumentacijom :D

Dosta AI slopa se pojavljuje sad, ali šta ćeš. Vjerujem da će opet kreativnost, game design i game feel biti glavne stvari za uspjeh igre.

I meni je Godot draži engine, lightweight je i brzo se iterira sa njim baš
Kakva ce bit uloga mene kao igrača dok traje meč, je li u punom smislu auto battler ili ima nešto da radim dok runda traje? Tipa u TFT mozes sastavaljati iteme, rollati champove dok čekaš
riSk je napisao/la:
Kakva ce bit uloga mene kao igrača dok traje meč, je li u punom smislu auto battler ili ima nešto da radim dok runda traje? Tipa u TFT mozes sastavaljati iteme, rollati champove dok čekaš
U punom smislu auto battler, gledaš kako se odvija combat, kao u Oaken Toweru i Backpack battles.
Možeš gledati konfiguraciju botova dok traje match, da vidiš koji itemi kako funcionisu itd, to je to
Senate je napisao/la:
U punom smislu auto battler, gledaš kako se odvija combat, kao u Oaken Toweru i Backpack battles.
Možeš gledati konfiguraciju botova dok traje match, da vidiš koji itemi kako funcionisu itd, to je to
Svidja mi se generalno ideja igrice, ali nisam veliki fan da sjedim i gledam gameplay. Pridobio bi me da bar ima neki ability/ultimate ili mogućnost da zamjenis robota usred meča ako vidis da si countered. Samo nesto da te drzi u igrici, ovako znaci mogu otic spavati i isto je? Neko voli to sigurno, al ljudi ko ja ce biti malo bored ovako sad s ovim
riSk je napisao/la:
Svidja mi se generalno ideja igrice, ali nisam veliki fan da sjedim i gledam gameplay. Pridobio bi me da bar ima neki ability/ultimate ili mogućnost da zamjenis robota usred meča ako vidis da si countered. Samo nesto da te drzi u igrici, ovako znaci mogu otic spavati i isto je? Neko voli to sigurno, al ljudi ko ja ce biti malo bored ovako sad s ovim
Glavni gameplay tvoj je u garaži, gdje sastavljaš botove, trenutno možeš imati 6 botova koji idu svi u borbu.
I mi smo razmatrali opcije da ima neki momenat da možes uraditi nešto tokom borbe u areni, ali onda igra ne bi pala pod AutoBattler kategoriju, i ne bi se mogli prijaviti za Steam AutoBattler fest. (Ova igra je i krenula kao neki mini game jam kad smo vidjeli da ima taj festival u novembru)
Nisam ni ja veliki fan da sjedim i gledam gameplay, ali borbe traju kratko, i ima x2 speed opcija, tako da max ces gledati minutu, kad zavrsi combat nazad u garažu i edituj botove za iducu borbu.

Odigraj demo pa javi feedback, ali da, nije za svakog :D
Senate je napisao/la:
Glavni gameplay tvoj je u garaži, gdje sastavljaš botove, trenutno možeš imati 6 botova koji idu svi u borbu.
I mi smo razmatrali opcije da ima neki momenat da možes uraditi nešto tokom borbe u areni, ali onda igra ne bi pala pod AutoBattler kategoriju, i ne bi se mogli prijaviti za Steam AutoBattler fest. (Ova igra je i krenula kao neki mini game jam kad smo vidjeli da ima taj festival u novembru)
Nisam ni ja veliki fan da sjedim i gledam gameplay, ali borbe traju kratko, i ima x2 speed opcija, tako da max ces gledati minutu, kad zavrsi combat nazad u garažu i edituj botove za iducu borbu.

Odigraj demo pa javi feedback, ali da, nije za svakog
Ma to sam samo prijedlog dao da više ljudi privučeš, a vidim ima razlog zašto ste to tako. Pošteno 8-) odigram kad se vratim kući, ako ništa samo da podrzim projekat

Imaš šta dodati?

riSk, Senate i dennah već pišu u ovoj temi. Napravi profil za minutu i odgovori.

Poslije prijave vraćaš se ovdje.

Napravi profil i odgovori

Za palac, citat i odgovor treba ti profil. Traje minutu, a tema te čeka tamo gdje si stao/la.

Imaš profil? Prijavi se i vraćaš se ovdje.