Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Pitanje Poništeno pitanje 50 bodova

Malo komplikovano i tesko (50 BOD.)

259 pregleda · 5 odgovora · otvorena 14.01.2006. u 00:20

E nest sam misli dali se moze ostvariti satalitska konekcija po veoma povoljnoj cijeni.
Sve sto treba za internet konekciju (peko DVB-a) je upload a sa satalita se vrsi samo download. E zna li neko rijesenje kako da se salje satelitu upload (odnosno request da nesta otvori) a da on onda skida. To radi normalno kad se konektujes na dial-up pa ti ide upload gore. Vjerujem da bi trebalo da moze preko mobitela (GPRS) ili nekako drugačije.
Treba mi hitno besplatan ili jeftin upload link.

Primjer kako bi to mozda islo.
http://slibe.com/images/e3208463-primjer_jpg.jpg
http://www.croteam-sat.org/aploud/index.php
jes da je satelitski upload centar ali mozes uploadovati sta hoces niko ti nece braniti
samo se moras registvovati
edit:
imas i ovdje
http://crypto.ws/upload/

Zadnji edit: 14.01.06 u 08:21:48

Moze se vrsiti preko mobitela.

Evo teksta sa stranice sat. provajdera iz Bijeljine www.lakisat.com
Pogledaj malo njigov sajt.
--------------------------------------------------------------------------------------------

Napomena:

Ako imate mogućnosti preporučujemo vam da se konektujete za uplink preko GPRS (mobilnog telefona) tada Vaš pristup je optimizovan i za GPRS korišćenje. Što znači da sav protok koji ide od Vas ide preko mobilnog telefona a sav dolazni link ide preko satelita i time se ostvaruje ogromna ušteda.

Mobilni operateri naplaćuju samo po prenetom kilobajtu podataka, a ne po potrošenom vremenu. Ovime se potpuno izbegavaju bilo kakvi troškovi za lokalnog provajdera kao i plaćanje telefonskih impulsa, a takođe potpuno Vam je slobodna telefonska linija i fiksna i mobilna. Ukupan protok koji ćete ostvariti kroz GPRS je manji od 1% ukupnog protoka, što je znatno jeftinije od bilo koje druge vrste konekcije za uplink.

Možete na ovu vrstu konekcije gledati kao na veoma pristupačan dvosmerni satelitski link
Izgleda da niste skontali:
Hocu da skopcam satalitski internet preko SkyStar2 a da nemoram imati dial-up konekciju i da mi nebude zauzet telefon
DirectXP je napisao/la:
Hocu da skopcam satalitski internet preko SkyStar2 a da nemoram imati dial-up konekciju i da mi nebude zauzet telefon

ne razumijem kako ti je zauzet telefon kada ides na internet putem satelita?
a ako trazis upustvo da koristis satelitski internet (predpostav ljam da sada koristis neki dial-up)
onda vidi na lakisat (mislim da se tako zove firma)
DirectXP je napisao/la:

Da li postoji besplatno upload link, ja mislim da nema.

Procitaj ponovo ono sto sam ti gore napisao, to je upload preko mobitela ali placas gprs, ali se vise isplati nego dial up kao sto oni pricaju.

Firma koja se bavi u bih ovim: www.lakisat.com

Zadnji edit: 15.01.06 u 06:14:33

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.