Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija Zaključana

Nepotrebni procesi.

135 pregleda · 14 odgovora · otvorena 20.06.2009. u 14:28

Evo ovako posto mi je komp jako usporen, a imam samo 512 MB Ram-a. Zanima me koje od ovih procesa smijem iskljuciti a da nece imati utjecaja na sistem. Znam neke koje mogu ali nisam siguran za sve. Pa eto ako se ko razumije u to, bio bih zahvalan da mi napise ovdje.

Evo slika , pa samo u svom postu napisite imena procesa da iskljucim.

Unlocker , punk buster , daemon tools... itd :) sve što nije sistemski proces i AV.
-ja mislim da smije sve sto je winxp :=)
edit : pa to je kul
smijes sve sto ti je pod administrator ili kako ti je vec ime komp.-a ali samo ne explorer
Jason je napisao/la:
Unlocker , punk buster , daemon tools... itd :) sve što nije sistemski proces i AV.
- nesmije pb zbog cod-a
- onda ga ukini
WOMANIZER je napisao/la:
edit : pa to je kul :)
Explorer.exe je WinXP, pa se desi ono sto se desi kad ga iskljucis.
WOMANIZER je napisao/la:
edit : pa to je kul :)
de sta ti je winxp nesmjes sve iskljucivat eto ti primjer explorer je po winxp i njega iskljuci pa ces visjet kako ti nestane taskbar i svaka ikona na desktopu:*
mersimthebody je napisao/la:
de sta ti je winxp nesmjes sve iskljucivat eto ti primjer explorer je po winxp i njega iskljuci pa ces visjet kako ti nestane taskbar i svaka ikona na desktopu:*
Kucas ctrl alt delete > processes > new process explorer.exe

Btw ostavi sistemske processe samo ... ovo ti sve nepotrebno
ryL je napisao/la:
- nesmije pb zbog cod-a
- onda ga ukini
Ma ne igram nikako CoD-a u zadnje vrijeme, pa mi i ne treba ;)
vLexinho je napisao/la:

pa znam i ja kako se to opet vrati jbt9-)
vLexinho je napisao/la:

Dobro hvala svima puno. Mozes lock. :)
..nemas nista od toga ako ih iskljucis, radije potrazi te programe, neke imas u taskbaru - tamo kod sata :)
znaci, nema koristi ako ugasis procese - kad ponovo upalis PC - oni se opet pokrenu..
nadji ih, nadji podesavanje tih programa - ili sta su vec - i odaberi da se ne ukljucuju sa stratup-om..
a ja mislim da mozes slobodno gasiti vecinu tih procesa pored kojih pise WinXP (koliko ja vidim, korisnicki proccesi - nemaju veze sa sistemom) OSIM antivirusnih programa, explorer.exe i naravno onih koje koristis (tipa msnmsgr.. firefox itd)
.. samo ne razumijem, znas li uopste za sta su ti ovi procesi, tj koji su ti programi prvih 3-4 pored kojih pise winxp (CCC.exe, MOM.exe, RaUI.exe, btdna.exe) itd..
pozz
karaBATAK je napisao/la:
..nemas nista od toga ako ih iskljucis, radije potrazi te programe, neke imas u taskbaru - tamo kod sata :)
znaci, nema koristi ako ugasis procese - kad ponovo upalis PC - oni se opet pokrenu..
nadji ih, nadji podesavanje tih programa - ili sta su vec - i odaberi da se ne ukljucuju sa stratup-om..
a ja mislim da mozes slobodno gasiti vecinu tih procesa pored kojih pise WinXP (koliko ja vidim, korisnicki proccesi - nemaju veze sa sistemom) OSIM antivirusnih programa, explorer.exe i naravno onih koje koristis (tipa msnmsgr.. firefox itd)
.. samo ne razumijem, znas li uopste za sta su ti ovi procesi, tj koji su ti programi prvih 3-4 pored kojih pise winxp (CCC.exe, MOM.exe, RaUI.exe, btdna.exe) itd..
pozz
".. samo ne razumijem, znas li uopste za sta su ti ovi procesi, tj koji su ti programi prvih 3-4 pored kojih pise winxp (CCC.exe, MOM.exe, RaUI.exe, btdna.exe) itd.."

Jarane iskreno veze nemam, trazio sam te programe da skontam koji su, ali opet ne znam. Zato sam ih i iskljucio.
Evangelion je napisao/la:
".. samo ne razumijem, znas li uopste za sta su ti ovi procesi, tj koji su ti programi prvih 3-4 pored kojih pise winxp (CCC.exe, MOM.exe, RaUI.exe, btdna.exe) itd.."

Jarane iskreno veze nemam, trazio sam te programe da skontam koji su, ali opet ne znam. Zato sam ih i iskljucio.
meni malo lice na neke maliciozne programe (bar po nazivu).. ne mogu nista reci ali ako ti ne znas sta su - ne mozemo ni mi :))

potrazi ih tamo gdje sam ti rekao - dole kod sata (ne znam kako se tacno zove xD..ugl. taskbar)
pozz

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.