Svjedoci smo svakodnevnog porasta korisnika interneta u našoj zemlji. Malo je stanova koji nemaju priključak na internet. Ipak, svjedoci smo i da se taj isti internet ne koristi baš u dobre svrhe. Često se otvori tema, skoro svakoga dana, kako je nekome ukraden steam ili neki lični podaci sa računara. Pored toga imamo i svakodnevne napade hackera (krackera) na naše stranice. Zato se pitam, a i vas pitam, da li se korištenje interneta može preusmjeriti u korisne svrhe, tipa zarade preko interneta, učenja preko interneta i slično, ili se sve vodi na cjelodnevno spamanje po forumima, igranje Countera i podjebavanje drugih ljudi?
Diskusija
Internet je koristan?
316 pregleda · 20 odgovora · otvorena 10.06.2009. u 15:58
sve se svodi na spamanje i igranje cs-a :O vecinom
al ima i pametnih ljudi koji znaju da koriste te neke osboine interneta al vecinom su to sad djeca i vecinom se internet koristi za igranje igrica
al ima i pametnih ljudi koji znaju da koriste te neke osboine interneta al vecinom su to sad djeca i vecinom se internet koristi za igranje igrica
ofc da se moze preusmjeriti al pitanje je da li su ljudi ( korisnici ) zeljni toga i spremni na to? Moj odgovor je da sam nasao mnoge stvari na internetu od igara pa do referata , knjiga , lektira itd. Kradja necije CC moze kostati zatvora radi pisljivih 1000$ ili manje ili vise nevazno....Zasto se svodi na spamanje i lose stvari? Zato sto je primitivizam zavladao svijetom i sve je manje "normalnih" ljudi. Prije nekoliko dana bio sam na danu osnovnih skola opcine centar (j**o gramatiku) i nekoliko skola je htjelo da se "marisu" i dan danas se smijem na to!
Kad nebi bilo interneta nebi bilo ni hackera ali nebi ni bilo potrebno jer nebi imali sta hackati
Ja najviše internet koristim za učenje i edukaciju, prije sam igrao CS i dosadio mi je više.
WoWaddict je napisao/la:
Kad nebi bilo interneta nebi bilo ni hackera ali nebi ni bilo potrebno jer nebi imali sta hackati
Pa na neki nacin i jeste koristan , a bogme na neki i nije , zaraza itd.. najvise je koristan za studente :/
Ja internet najvise koristim da bi ubio dosadu
Hahahah ,
Evo vam odgovor , istina je kradem od amerikanaca , njemaca , i ostalih glupih ljudi kreditne kartice , steamove , bank accounte , paypalove.
Kako uspijem?
Ti ljudi koji su vlasnici tih kartica i tih sranja , koriste torent. Tačnije skidaju sa torenta , što znači da nisu ni oni toliko fini jer i oni krše pravila , sjetite se dobro da su vlasnici pirateBaya osuđeni na par godina zatvora , i velike kazne.
Veliki je porast sad cyber kriminala , pogotovo jer sad programeri kodiraju sve bolje i bolje password stealere , a i cryptere da vam server pw stealera ne bude otkriven.
Ljudi uživajte jedan je život , mislite da ti isti ljudi vas ne bi zajebali da vam nađu CC info? , fakat da bi.
I još jedno , IP adresa nije zakon. Kao što i nije pištolj bez otisaka.
Jedini dokaz , je vaš HDD. U kojem se nalaze svi podaci , cookies , temp files... Itd , jedino vas tako može policija otkrit.
Evo vam odgovor , istina je kradem od amerikanaca , njemaca , i ostalih glupih ljudi kreditne kartice , steamove , bank accounte , paypalove.
Kako uspijem?
Ti ljudi koji su vlasnici tih kartica i tih sranja , koriste torent. Tačnije skidaju sa torenta , što znači da nisu ni oni toliko fini jer i oni krše pravila , sjetite se dobro da su vlasnici pirateBaya osuđeni na par godina zatvora , i velike kazne.
Veliki je porast sad cyber kriminala , pogotovo jer sad programeri kodiraju sve bolje i bolje password stealere , a i cryptere da vam server pw stealera ne bude otkriven.
Ljudi uživajte jedan je život , mislite da ti isti ljudi vas ne bi zajebali da vam nađu CC info? , fakat da bi.
I još jedno , IP adresa nije zakon. Kao što i nije pištolj bez otisaka.
Jedini dokaz , je vaš HDD. U kojem se nalaze svi podaci , cookies , temp files... Itd , jedino vas tako može policija otkrit.
Zavisi za sta ga koristis.Oni stariji su vec batalili igrice i zajebancije po netu a ovim mladjima je to jos uber cool
Internet = opsešn
80% djece/momaka do dobi od 25 godina igraju CS i koriste internet u svrhe zabave i trošenja vremena.
Ja, lično, koristim internet radi zabave, ali - ne "pretjerane" zabave, nego zabave koja traje 1h-1,5h i nakon toga izađem napolje.
Što se tiče hackanja, to su noliferi. Po meni - šta će ti steam? Šta će ti MSN?
Steam? Imaš net centar i pucaj u LANu.
MSN? Imaš mobitel i zovi raju.
Bespotrebno trošenje vremena.
80% djece/momaka do dobi od 25 godina igraju CS i koriste internet u svrhe zabave i trošenja vremena.
Ja, lično, koristim internet radi zabave, ali - ne "pretjerane" zabave, nego zabave koja traje 1h-1,5h i nakon toga izađem napolje.
Sve zavisi do osobe.
btw. r3l0aded svaka ti čast za temu, najjače su tvoje diskusije.
@4rm4ni
Naučite šta znači "hacker" pa nešto o tome govorite, kome se ne svidja net,steam,msn neka ide napolje i igra nogometa chus.
btw. r3l0aded svaka ti čast za temu, najjače su tvoje diskusije.

@4rm4ni
Naučite šta znači "hacker" pa nešto o tome govorite, kome se ne svidja net,steam,msn neka ide napolje i igra nogometa chus.
Ja net koristim radi zaje****ije!
A Spy (debil) ga koristi radi spamanja!
A Spy (debil) ga koristi radi spamanja!
Internet je i bio u pocetku zamisljen da sluzi za edukaciju, komunikaciju i korisne svrke uopcenito.
A sta smo mu mi uradili i u sta ga smo pretvorili, druga je stvar.
Mada sve zavisi od pojedinca, neko ce ga koristiti za edukaciju, neko za Cyber crime. Samo je ovih drugih, puno, puno vise...
A sta smo mu mi uradili i u sta ga smo pretvorili, druga je stvar.
Mada sve zavisi od pojedinca, neko ce ga koristiti za edukaciju, neko za Cyber crime. Samo je ovih drugih, puno, puno vise...
Americki naucnici su ustanovili da je koristenje Interneta i posebno pretrazivanje korisno za poboljsanje mozdanih funkcija. Traganje po Internetu stimulise djelove mozga koji kontrolisu procese donosenja odluka i slozenog razmisljanja, kazu naucnici sa Kalifornijskog Univerziteta.
Ovaj efekat je posebno vidljiv kod iskusnih korisnika Interneta dok je stimulacija mozga kod ljudi koji tek uce da koriste internet mnogo manja. Zakljucak studije je da bi koriscenje Interneta moglo da pomogne u borbi protiv fizioloskih promjena mozga kod starijih osoba a zbog kojih mozak radi sporije, posto tokom upotrebe Interneta covjek koristi drugacije mentalne procese od onih koji su mu potrebni za citanje. Eto, pa da cujemo da nam neko sad kaže da je lose što po cio dan sjedimo ispred kompa!
Ovaj efekat je posebno vidljiv kod iskusnih korisnika Interneta dok je stimulacija mozga kod ljudi koji tek uce da koriste internet mnogo manja. Zakljucak studije je da bi koriscenje Interneta moglo da pomogne u borbi protiv fizioloskih promjena mozga kod starijih osoba a zbog kojih mozak radi sporije, posto tokom upotrebe Interneta covjek koristi drugacije mentalne procese od onih koji su mu potrebni za citanje. Eto, pa da cujemo da nam neko sad kaže da je lose što po cio dan sjedimo ispred kompa!
hmm ...
pa tesko je zaradit preko neta valja imat znanja,volje i strpljenja ..
ko zna u ps postoji jedna stranica bila je tema o njoj ..
neki covjek trazi logo za svoju firmu vi mu uradite ako znate i uplati vam pare na paypal ili sta ja znam .. uglavnom tesko ..
pa tesko je zaradit preko neta valja imat znanja,volje i strpljenja ..
ko zna u ps postoji jedna stranica bila je tema o njoj ..
neki covjek trazi logo za svoju firmu vi mu uradite ako znate i uplati vam pare na paypal ili sta ja znam .. uglavnom tesko ..
4rm4n1 je napisao/la:
Internet = opsešn
OMGOMGOMG
HHAHAHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAAH
mali kolko ti imas godina ?
60 ?
hjahahahahahahahhahaha
" NoLifer was here. 
Sad sam ja kao zajeban, ako imam msn, i ako znam napraviti facebook profil .. I ako znam shutat` CS-a ?
Neee .. Ubit me treba, ko i sve vas ostale koji ste noliferi k`o i ja. "
Rece jedan od mnogih.

Sad sam ja kao zajeban, ako imam msn, i ako znam napraviti facebook profil .. I ako znam shutat` CS-a ?
Neee .. Ubit me treba, ko i sve vas ostale koji ste noliferi k`o i ja. "
Rece jedan od mnogih.
fisker je napisao/la:
HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAH
OMGOMGOMG
60 ?
hjahahahahahahahhahaha
OMGOMGOMG
60 ?
hjahahahahahahahhahaha

Vecina takvih likova kao sto si ti provede pored kompa 12 sati i to samo igrajuci CS i viseci na nekim drustvenim stranicama

- Znaci, ne govorim licno za tebe, jer te i ne poznajem, ali zar vrijedi visiti na kompu, ak neces nesta ozbiljnije raditi, zaradjivati putem kompa i sta ja znam( tipa Jason, vLexinho itd.) ...
P.S. 4rm4n1 mozda jeste mali, ali za razliku od tebe, puno je pametniji
4rm4n1 je napisao/la:
Internet = opsešn
Ti 'nolajferi' su večinom ljudi sa visokim IQ. Što je veoma rijetko. Ne seri da koristiš internet samo 1,5h , znamo da nisi.
To šta će ti steam, šta će tebi orginal nogomenta lopta ?
Možda neko ne živi u velikom gradu, pa nema neki normalan internet caffe za igranje. Ev' za primjer, kod mene u gradu ima 4-5 internet centara, ali tamo odem samo sa jaranima bezveze zajebavat se. Igrat je nemoguće, zato što sam navikao kod kuće. I također skuplje je igranje u internet centrima nego kod kuće.
Također MSN je jeftinije koristit nego mobitel. (: Mobitel ima zračenje, koje je štetno za ljudski mozak. 
Normalno da internet ima svojih prednosti i svojih mana. Šta je tu je. Iskoristi ga kako znaš. (: Vjeruj mi da će ti u životu puno pomoći. Jer sad gdje god tražiš posao, traži ti iskustvo sa računarom. (:
Meni vrijeme dok sam na netu prolazi ko' od šale. Zabavim se pravo. Igram cw sa drugovima, zajebajemo se na TS ili ventu.

# TaRe_Mp3
Jel to tvoj konačan odgovor ?

~ spY
Pa ti prvi koristiš u negativne svrhe vidi ti slike ????
Ja ga koristim i u pozitivne svrhe dobio sam tri 5ice iz Engleskog zahvaljujući netu ...
Ja ga koristim i u pozitivne svrhe dobio sam tri 5ice iz Engleskog zahvaljujući netu ...
da nije neta nebi dobio 4 iz mature
Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.