Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Vlastiti CMS!!!

122 pregleda · 5 odgovora · otvorena 06.06.2009. u 22:01

Pozdrav..

Interesuje me kako napraviti jednostavan vlastiti cms ali od čiste nule ( bar ono osnovno)... Koji mi sve programi trebaju, sta trebam poznavati, nauciti...
ako bi mi ko mogao pomoci u vezi ovoga bio bi mu vrlo zahvalan da mi prepruci sta trebam..

hvala
Trebao bi poznavati php, naravno ako hoćeš u njemu. Možeš i u asp etc...Onda moraš dobro raditi u photoshopu tj. najbolje bi bilo prvo u photoshopu napraviti cijeli site i onda ga prebaciti u npr. dreamweaver i kodirat ga.
1. Nauči (x)HTML - w3schools.com
2. Nauči CSS - w3schools.com
3. Nauči PHP - w3schools.com / lynda.com
4. Nauči mySQL - w3schools.com

Tu ćeš naučit' osnove. Pa onda ćeš znat sam nać sebi bolje tutorijale... I knjige...

Program dovoljan ti je notepad++
united je napisao/la:
Trebao bi poznavati php, naravno ako hoćeš u njemu. Možeš i u asp etc...Onda moraš dobro raditi u photoshopu tj. najbolje bi bilo prvo u photoshopu napraviti cijeli site i onda ga prebaciti u npr. dreamweaver i kodirat ga.
hm u photoshopu da uradim izgled cijelog sajta, mislim ono kako bi treba da izgleda, da smislim sve kako bi trebalo da funkcionise.

dreamweaver imam, kako da prebacim to, mozes li mi ukratko reci i hvala puno
Ako oces odma da nacucis znaci neda ti se sve ucit polako onda ti savjetujem da kines neki mali lagani cms, skines Notepad ++ ( besplatan je a osim togo jedan od najbolji editora koji se koristi samim tekstom). Otvoris te fileove sa notepadom ++ i proucavas, malo editujes i tako s vremenom naucis (neces sve al oces mrvu) i onda svakim danom sve vise i vise editujes i nakraju dobijes rezultat. I svaki pomak testiras sa xampp-om.
Ali vise se isplati ispocetka sve ucit jedan po jedan jezik.
Javi se na pm dacu ti par primjera ako zelis...

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.