Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Obaranje sistema :D

145 pregleda · 14 odgovora · otvorena 06.06.2009. u 21:14

evo imam jedan problem kod jarana
oborio sam mu sistem fino i sad kad hocu da napravim konekciju za hs ja je napravim ali nemoze neki eror izbaci a i nema mi nikako local area conection !
izgubio je kutiju sa driverima i sad nezna gdje je to
znam samo da mu je motherboard asus a graficka gainward geeForce !
i kako da skontam kojii mi driveri trebaju !!!
Desni klik na My copmuter, properties, hardware, device menager. Sve sto ima zuti upitnik treba instalirat' ^^
nadji na netu i downloadaj program Aida32 i pokreni ga na njegovom kompu i taj ti program pomaze da vidis koja je maticna itd,koji driveri trebaju,sa koje stranice ih mozes download i pokreni ga na njegovom kompu i pogledaj koji su mu driveri i ukucaj od kuce ili iz net kluba u google ime drivera i downloadaj mu i preko USBa prebaci...nemozes drugacije
NODI je napisao/la:
Desni klik na My copmuter, properties, hardware, device menager. Sve sto ima zuti upitnik treba instalirat' ^^
probavo sam to ali zacudio sam se kad sam vido da nema upitnika
BTW kad idem na upitnike treba internet al on nemoze internet da napravi a i nema cd-ove
Pa ako je dobio kad je kupovo racunar cjenovnik sta koliko kosta mislim evo npr.graficcka ta geforce=100km to beze govorim!Ako je dobio taj cjenovnik koliko mu koji dio kosta tu mora biti!
Rexon je napisao/la:
Pa ako je dobio kad je kupovo racunar cjenovnik sta koliko kosta mislim evo npr.graficcka ta geforce=100km to beze govorim!Ako je dobio taj cjenovnik koliko mu koji dio kosta tu mora biti!
ma on je nadogradjivo nesto kupovo nove djelove i to nemoze sad sve racune skupit
ja sam ti eto napisao kako ces...tako je najlaksi nacin da se mnogo ne patite...program Aida32 ti daje sistemske informacije svih imena i drivera koje ti racunar ima i linkove odakle da downloadas to a program nije velik max 5-10mb i pogledaj koji mu je mrezni driver tj. internet / mrezna kartica i downloadaj i taj driver za tu mreznu a takodjer ce ti izbaciti i link odakle da downloadas...more meni i aplauz
aldiN_ je napisao/la:
ma on je nadogradjivo nesto kupovo nove djelove i to nemoze sad sve racune skupit
Nemoze ovo nemoze ono kako cemo saznat koja mu je konf nnismo mi chiteri jel tak?hehe!Mislim stvarno nemoze ono nemoze ono onda nish br0!zz
Rexon je napisao/la:
Nemoze ovo nemoze ono kako cemo saznat koja mu je konf nnismo mi chiteri jel tak?hehe!Mislim stvarno nemoze ono nemoze ono onda nish br0!zz
jos da ti citas sta ja napisem bilo bi dobro...ima mnogo programa sa kojim saznajes konfiguraciju (maticna,graficka,zvucna itd) svoju i drivere koji ti trebaju...ja za to koristim Aida32 da skinem samo drivere za net a onda ukljucim Driver Scanner 2009 koji scanira citav komp i konekta se na net i nadje ti najnovije drivere koji ti odgovaraju i samo ih download i install---5min posla

EDIT: eo ti link za Aidu32:

http://www.softpedia.com/get/System/System-Info/AIDA.shtml
nighty1zhe je napisao/la:
jos da ti citas sta ja napisem bilo bi dobro...ima mnogo programa sa kojim saznajes konfiguraciju (maticna,graficka,zvucna itd) svoju i drivere koji ti trebaju...ja za to koristim Aida32 da skinem samo drivere za net a onda ukljucim Driver Scanner 2009 koji scanira citav komp i konekta se na net i nadje ti najnovije drivere koji ti odgovaraju i samo ih download i install---5min posla

EDIT: eo ti link za Aidu32:

http://www.softpedia.com/get/System/System-Info/AIDA.shtml
skinuo sam vec thx
odo sad kod njega ;( pa da probam
aldiN_ je napisao/la:
skinuo sam vec thx
odo sad kod njega ;( pa da probam
javi ako pomognem ili ako uspije

ako ne uspijete reci koji je problem i gdje je zapelo pa da smisljamo ponovo...ja sam objasnio kako umijem sad neznam kolko ste me razumjeli
nighty1zhe je napisao/la:
javi ako pomognem ili ako uspije

ako ne uspijete reci koji je problem i gdje je zapelo pa da smisljamo ponovo...ja sam objasnio kako umijem sad neznam kolko ste me razumjeli
problem je u tome sto kad idem ime maticne pise nesta unnamed ja mislim nepise ime :S a everest bio u rar fajlu a nisma imao rar instaliran pa cu sutra pokusat s everestom
aldiN_ je napisao/la:
problem je u tome sto kad idem ime maticne pise nesta unnamed ja mislim nepise ime :S a everest bio u rar fajlu a nisma imao rar instaliran pa cu sutra pokusat s everestom
skini universalne drivere ili nek usb instalira modem preko usb i dobit ce lokall arenu
Moras instalirati drajver od mrezne

Post dobio aplauz od vLexinho

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.