Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija Zaključana

PING

194 pregleda · 18 odgovora · otvorena 06.06.2009. u 17:01

Evo ovde cu objasniti kako u igri nekim prostim komandama da povecate FPS ili da smanjite ping. Sto se tice rate podesavanja smorio sam se dok sam izvalio kako se sve to mnozi i deli sa brzinom konekcije, krivi su ovi sto su upakovali SDK i ne umeju lepo da objasne stvari unutra. Prvo da krenemo na ping.
Ispod cu da napisem konekcije i koje komade bi trebalo da idu za neke odredjene. Takodje bi ovo moglo da pomogne da klijenti brze skidaju neke stvari sa servera.

128/64
----------
rate 14746
cl_updaterate 45
cl_rate 7373
cl_cmdrate 53

256/64
-----------
rate 20000
cl_updaterate 45
cl_rate 7373
cl_cmdrate 53

512/128
-------------
rate 20000
cl_updaterate 45
cl_rate 14746
cl_cmdrate 100

768/192
--------------
rate 20000
cl_updaterate 45
cl_rate 20000
cl_cmdrate 100

To bi bilo to sto se tice stvari koje uticu na ping. Ima jos par ali nisu tolko bitni kao ovi. Napominjem da nebi trebalo da rate ili cl_rate stavite da budu veci od 20000 zato sto bi ste lagovali celom serveru a ne samo vama...

Sto se tice FPS (Frames Per Second)
Kod:

cl_himodels = Ova komanda zahteva od Engine-a igre da ucini da Modeli budu visokog kvaliteta, tako bi izgledali lepse ali bi vukli FPS, za one koji imaju slab komp neka stave ovo na 0

Kod:

violence_ablod ili violence_hblod = Krv u igri, ako vam bas treba FPS, stavite obe komande na 0

Kod:
cl_weather = Kisa, sneg i ostalo slicno, stavite na 0 ako vam kisha na aztecu smanjuje FPS

Kod:

cl_shadows = CS ima posebne senke u stilu Crtaca ispod igraca Jezik ako vam se ne svidja iskljucite to

BY F4LCON

« Last Edit: March 30, 2008, 10:45:16 PM by steviss » Report to moderator Logged

Be Cool Fuck The School

FIRST SIGHT Turns me around again Brings me face to face with my sin I've got it, always had it A reason to look within now TAKE FLIGHT To your sun again Burns the sin straight from my hands I've got it, always had it A reason to live within now Every time I fall You catch me And every time I lose control You help me, you save me And every time I lose myself You find me, redefine me MY GOD How stained my hands have been Makes me sick from inside out again I've got it, always had it A reason to look within now STAND CLOSE To my side again Never stuck a knife in my back, friend I've got it, always had it A reason to live within nowSomebody to make me feel whole again (better) Somebody to make me want to love again (my life gets better) Somebody to make me see the sun again (my life gets better) Somebody to hold me, hold me Until this life feels better Every time I fall And every time I lose control You help me, you save me And every time I lose myself You find me, redefine me And every time I hate myself You love me, forgive me And every time I lose myself You find me, redefine me....

June 08, 2008, 10:48:26 PM #1
bulletproof
cSports Head Admin
Aktivan Clan

+ -

wtf??

Re: Popraviti ping (latency) sto je vishe moguce ?

Kako povecati fps u CS? Posto mnogi muce muku sa fps, koji je mnogo bitan za gameplay uopste, napisao sam jedan mini tutorijal koji moze pomoci (ovo je namenjeno samo onima kojima fps pada ispod 100...kao meni npr na malim mapama rokne ispod 50
1. Skinite najnovije drivere za graficku karticu, kao i za zvucnu.
2. U podesavanjima za graficku karticu:
Antialiasing=OFF
Anisotropic filtering=OFF
Image settings=HIGH PERFORMACE
Vertical Sync=OFF
3. Napraviti novi text fajl (desni klik na desktop>NEW>Text Document). Promeniti ime u "deleteprefetch" , bez navodnika. U text fajlu upisati "del C:\Windows\Prefetch*.* /Q", takodje bez navodnika. Zatim, File>save as... i kao ime fajla upisati deleteprefetch.bat. Na ovaj nacin se kreirao .bat fajl koji brise prefetch (nesto kao temp fajlovi) fajlove. Ovo vise sluzi za dobijanje performansi u windowsu, ali pomaze i u CS.
4. U okviru foldera C:\windows\system32 pronaci fajl:
"atioglxx.dll" za one sa ATI grafickim karticama
"nvoglnt.dll" za NVIDIA usere
"opengl32.dll" za ostale modele
desni klik na taj fajl pa copy.
Iskopirati (paste) ga u C:\Program Files\Steam\steamapps\tvoj_account\counter-strike\gldrv. Ako si non-steam user potrazi folder gldrv pored cstrike foldera.
Otvoriti sa notepadom drvmap.txt i sve izbristati iz njega i upisati sledece:
"gldrv/nvoglnt.dll OpenGL Driver" - za NVIDIA usere
"gldrv/atioglxx.dll OpenGL Driver" - za ATI usere
"gldrv/opengl32.dll OpenGL Driver" - za ostale (!bez navodnika!)
Restartovati Counter-Strike i u opcijama za Video staviti OpenGl.
Zapocetih tema - 24

Napisanih postova - 7

Ohani malo dijete drago
Kako te nije stid?
Ekavica te ubila
Biggie je napisao/la:
Kako te nije stid?
Ekavica te ubila
I sta sto pise sa ekavicom ?

Ovo ja koristim za 1024/128

cl_updaterate 101
cl_cmdrate 101
rate 25000

ping je na domacim 20~

na stranim 30-40~
Ja koristim gdje god da odem :

rate 25000
cl_cmdrate 100
cl_updaterate 100
cl_rate 2000
Nekad je ping je**n nekad je dobar...

Nepotrebna tema, ja mislim da je do sad svaka budala skontala koji rateovi idu za njegovu konekciju da mu nelaga
vLexinho je napisao/la:

cl_updaterate 101
cl_cmdrate 101
rate 25000

ping je na domacim 20~

na stranim 30-40~
Brate ja imam 2048/256 i kad stavim 101 101 25000, ( inache ADSL ) ping mi bude 50 majka ga pogledala dabogda, a kad stavim npr. 40 40 7000 ping 20 -.- na ovim nasim domacim serverima naravno :)

c/p
vLexinho je napisao/la:

cl_updaterate 101
cl_cmdrate 101
rate 25000

ping je na domacim 20~

na stranim 30-40~
Fazon je što je mali Bosanac i ne piše ekavicom, nego je kopirao sa nekog sajta na kome je neki lik pisao ekavicom. On je samo naglasio da ga je ekavica odala.
iwdnplay je napisao/la:
Brate ja imam 2048/256 i kad stavim 101 101 25000, ( inache ADSL ) ping mi bude 50 majka ga pogledala dabogda, a kad stavim npr. 40 40 7000 ping 20 -.- na ovim nasim domacim serverima naravno

Nevalja ti protok ocigledno.

Ja stavim 101,101, 25000, na svedskim ping 10-15, a na ostalim zavisi od daljine =)
AlienzZ je napisao/la:

Ja stavim 101,101, 25000, na svedskim ping 10-15, a na ostalim zavisi od daljine =)
A ti sto pleses go po kuci u ranim jutarnjim satima i otkljucavas vrata 30 minuta ; GTFO XD

Lako je tebi, tebi sam upload 50mbita, da ne pricam o downloadu XD
AlienzZ je napisao/la:

Ja se inaće ne razumijem oko konekcije, modema, routera itd, kao ni o hardwareima, pa, ako ti nije mrsko, da mi kažeš koja je brzina ADSL paketa od 5G ?

XXX?/XX?

iwdnplay je napisao/la:
A ti sto pleses go po kuci u ranim jutarnjim satima i otkljucavas vrata 30 minuta ; GTFO XD

Lako je tebi, tebi sam upload 50mbita, da ne pricam o downloadu XD
Nema to veze sa brzinom. Ja znam leekove koji imaju 256kbps pa im je ping o5 15-20. Sve zavisi od linije i instalacije interneta. Svaki zicani net bi trebao imati sto manji ms, time bi bila kvaliteta bolja, al naravno u bosni toga nema. Onim na adslu po 120 neku noc ping
vLexinho je napisao/la:

cl_updaterate 101
cl_cmdrate 101
rate 25000

ping je na domacim 20~

na stranim 30-40~
mei 2536/256 koristim te rate ping 10 ...
2048/256

rate 20000
cl_updaterate 101
cl_cmdrate 101

Ping 20-40 (balkanski serveri),50-90 malo dalji :D
4rm4n1 je napisao/la:
Ja se inaće ne razumijem oko konekcije, modema, routera itd, kao ni o hardwareima, pa, ako ti nije mrsko, da mi kažeš koja je brzina ADSL paketa od 5G ?

XXX?/XX?

2048/256

tj 200kb u sec downloada, i 30kb u sec uploada
UnDeRgRoUnD_cs_ je napisao/la:
mei 2536/256 koristim te rate ping 10 ...
Normala
goginho je napisao/la:
2048/256

rate 20000
cl_updaterate 101
cl_cmdrate 101

Ping 20-40 (balkanski serveri),50-90 malo dalji :D
A sta cemo mi koji smo ograniceni na download ?

Recimo meni 5 gb, kradja bogam`, i to shto je najveca zalost, nije download i upload posebno, nego + .

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.