Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija U kanti

Darujem ogame acc!

200 pregleda · 18 odgovora · otvorena 05.06.2009. u 16:41

Znaci darujem nekome ogame acc:

Poeni 18.123 (Mjesto 613 od 7.404)

Flote nema nesto sitno (to je razlog odustajanja).
10tak krstarica i par borbenih brodova , oko 40 velikih transp.
Ekonomija jako dobra , istrazivanje top20 u uniju , znaci imaju istrazene oklopne krstarice , razaraci , bombarderi , sve osim zvijezde smrti

Na accu ima aktiviran ogame commander jos 5 dana te Geolog i Technokrat po 15 dana , te ima jos 20k crne materije.

Uni je jos mlad tako da se acc moze jako dobro razviti.
Napisite svoje iskustvo s igranjem ogamea, ne zelim da dam nekom levatu acc koji ne zna igrati
Igrac sa recimo najvise iskustva dobija acc , i nemojte mi slati pm sadrzaja "daj acc" i slicno.

EDIT: Izgleda da je getIN jedini shvatio sta trazim za acc.
Ev brate, dobro bi mi došao acc pa...

-Ogame igram par godina,inače počeo sam sa rodjakom, igrao sam uni10,12,13,14 i 17 ali prekino sam svaki nisam imao vremena.Sad raspust dosadno pravo, nemam šta raditi dobro bi mi došao....Imam mnogo iskustva u ogame, bio sam u najjačim savezima, te jednom sam imao svoj savez (Ghost return) bili smo top 50 u uniu 14 ako se dobro sjećam.

edit: Evo još nešto o mom iskustvu...
Prije 2-3 godine (neznam tačno) bio mi je nick Knight of Bosnia i to je bio ja mislim uni 14, bio sam top 500 ali počele obaveze, pa sam darovao acc nekom.
btw. imao sam takodjer u ovome novome uniu 17 acc i poklonio sam ga spYu ! Ono u čemu sam najiskusniji je flota, zatim ekonomija ugl. uni mi je najdraža browser igra.Inače najbolje mi je igrati poslije ponoći, jer često ostanem do kasno budan pa da farmam dok drugi spavaju i naravno fs radim non stop !

Igrao sam prije ogame na uniji 1 al prestao sam volio bi opet pocet sa tim acc
daj meni bakire
imam veliko iskustvo

uni1, nick legionar8, 200 bio
uni12
uni13
uni14
uni15
uni16, izbrisao acc, prespavao i uhvate me u falangu

svi uniji top 300
Prijatelju sad će raspusta a ja nemam šta igrat pa ti vidi ........ igrao sam traviana dosadilo daj mi molim te taj acc.Pozz
Igrao OGame prije par godina, kad su doslovno "svi igrali". Imam iskustva sa OGame. Puno para dao igrajuci, živaca pogotovo. Par puta su me uništili do temelja. Znam baratat flotom, odbranom, ekonomijom. Rudar. Znam one stare taktike, kako brzo "dignut" koloniju. Igra mi se da ubijam dosadu navečer, znam da oduzima puuuuno vremena, ali taktika rudar uspijeva. Mrsko mi pisat više, odo gathera.

Šta ti još treba ?
Nabavi sebi ogame automizer i nemoras nikome davati acc. Samo ukljucis i neka ti sam radi.

Salim se.

Meni ne treba acc., vec da ovako pitam sada. Imam dva acc.a na kojim igram(odvojeni uni, da nebi bilo gluposti). Isada me interesuje sta mi je isplatnije graditi od flote. oklopne krstarice ili razarace ili pak masovno borbene brodove.

Ekonomiju sam digo na vrh za moj standard (Metal na 7 planeta na lvl 24-26, kristal 24-25, deuterijum ne znam, ali imam farim za to, nanit na lvl 2........) uglavnom, imam para, tako da me intereju sta je bolje u odnosu cijeen i dobijenog. jacina, cijena, potrosnja, brzina......

I jos jedno pitanje. Do kojeg lvl mi se isplati dizati rudnike. Vec je postalo skup jbt.

I da se pohvalim, prije 10ak dana naso 2 planete sa 302 i 304 polja. ne znam kada cu to popuniti. xD
- Iskustvo oko godinu i pol... Igrao uni 7, 16 i na 17. -tom otvorio acc i zavrsio s ogame- om...
- Acc bih radi toga sto sam stalno na compu, ubijam se dosadom i rado bih poceo ogame, ali dobro bi mi dosao acc s 20k poena za pocetak tj. neda mi se od suvog pocetka pocinjati
Philosopher je napisao/la:
Nabavi sebi ogame automizer i nemoras nikome davati acc. Samo ukljucis i neka ti sam radi.

Salim se.

Meni ne treba acc., vec da ovako pitam sada. Imam dva acc.a na kojim igram(odvojeni uni, da nebi bilo gluposti). Isada me interesuje sta mi je isplatnije graditi od flote. oklopne krstarice ili razarace ili pak masovno borbene brodove.

Ekonomiju sam digo na vrh za moj standard (Metal na 7 planeta na lvl 24-26, kristal 24-25, deuterijum ne znam, ali imam farim za to, nanit na lvl 2........) uglavnom, imam para, tako da me intereju sta je bolje u odnosu cijeen i dobijenog. jacina, cijena, potrosnja, brzina......

I jos jedno pitanje. Do kojeg lvl mi se isplati dizati rudnike. Vec je postalo skup jbt.

I da se pohvalim, prije 10ak dana naso 2 planete sa 302 i 304 polja. ne znam kada cu to popuniti. xD
1.) Najisplatnije ti je graditi borbene brodove, možda razarači imaju veću razornu moć , no borbeni brodovi su mnogo učinkovitiji, znam iz iskustva.
2.) Nisam shvatio to pitanje ako moze smalo objasnit
3.) Dizi rudnike koliko god mozes, mozda ti se čini skupo ali će ti se kasnije veoma isplatiti.

Valjda ti je ovo pomoglo.
pih igrao u uni 7,top 40 btw..
bilo je i drugih unija,boljih,losijih
getiN je napisao/la:
1.) Najisplatnije ti je graditi borbene brodove, možda razarači imaju veću razornu moć , no borbeni brodovi su mnogo učinkovitiji, znam iz iskustva.
2.) Nisam shvatio to pitanje ako moze smalo objasnit
3.) Dizi rudnike koliko god mozes, mozda ti se čini skupo ali će ti se kasnije veoma isplatiti.

Valjda ti je ovo pomoglo.
malo sam glupo pojasnio.

To drugo pitanje nije ni pitanje vec samo objasnjava da mi nije problem praviti nijedne od ti brodova.

A znam ja da se uvijek isplati ulagati u rudnike. Svremenom se sve vraca. Vec na ovom lvl ako dignem za jedan, dobijem 1.3k vise metala po satu, a to je pofino Samo mi je problem cuvati tolike resurse. Evo oko mene imam 6 likova koji su nesto slabiji od mene, pa ih farmam, ali dva sistema dalje imam 4 lika iz top 10, po flotama. :S
I stalno me spijuniraju.

Salim se.

dizi flotu to jest gradi razarace u kasnijem djelu igre su najbolji i najjaci j**o zvjezde smrti prespora....

rudnike nemoj dizati previse budi flotash da ti igra ne dosadi brzo farmaj oko sebe sve sto mozes digni tehnologiju za komp sto vise za slotove flote, kupi sebi oficire i najvaznije budi puno online, sagradi 1600 malih lovaca pa onda pkusavaj mjesec napraviti on ti je mozda i prekretnica igre u ranom stadiju...itd itd

btw top 10 .us presto igrat bio u najjacem savezu ali nisam imo vremena
s0mebody je napisao/la:
dizi flotu to jest gradi razarace u kasnijem djelu igre su najbolji i najjaci j**o zvjezde smrti prespora....

rudnike nemoj dizati previse budi flotash da ti igra ne dosadi brzo farmaj oko sebe sve sto mozes digni tehnologiju za komp sto vise za slotove flote, kupi sebi oficire i najvaznije budi puno online, sagradi 1600 malih lovaca pa onda pkusavaj mjesec napraviti on ti je mozda i prekretnica igre u ranom stadiju...itd itd

btw top 10 .us presto igrat bio u najjacem savezu ali nisam imo vremena
Nema potrebe za toliko lovaca.
Lik mi skrsio neku malu floticu, sansa za mjesec bila 3% i dobio ga.
Nema potrebe za toliko lovaca.
Lik mi skrsio neku malu floticu, sansa za mjesec bila 3% i dobio ga.
Ako planiraš duže igrati, taj mjesec od 3% ne valja peta para. Zašto ? Može se sa jednom zvijezdom smrti uništiti.
spY je napisao/la:
Ako planiraš duže igrati, taj mjesec od 3% ne valja peta para. Zašto ? Može se sa jednom zvijezdom smrti uništiti.
Pihhhhh,..... dok ja dodjem do toga da me ljudi napadaju sa zvijezdama, dobicu par vecih mjeseci. Taman da ubrzam flotu pomocu odkocnih vrata.
Jesam i ja proklet sto udjoh u ovu temu...
Odoh acc napraviti, merak me uhvatio

btw, igra li ko u uni 17 da me pogura na pocetku
Ship Type Available - Total: 0
Small Cargo 30000 max (7694)
Large Cargo 14500 max (1539)
Light Fighter 100000 max
Heavy Fighter 2000 max
Cruiser 25000 max
Recycler 40001 max (1924)
Espionage Probe 257 max
Destroyer 10000 max
Deathstar 100 max (39)
Battlecruiser 20000 max

kome sta treba ?

I sto ti pricaju gradi ovo gradi ono gluposti valjaju, najbolja flota je balansirana flota.

Dakle svega u omjerima zavisi u kojem stadiju je uni.

Dakle neces 5000 lovaca napadat sa 1000 borbenih, vec sa 1000 cruisera radi rapidfirea itd itd .

Dakle zavisi sta napadas, koji stil igre imas i na osnovu toga gradis flotu

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.