Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Razni "Hostinzi"

215 pregleda · 15 odgovora · otvorena 24.05.2009. u 19:48

Hosting je u prijevodu smještaj web stranica tj. cjelokupnog internet sadržaja na web server, tako da budu dostupne svima koji pregledavaju Internet. Postoje razni hosting davatelji usluga po cijelom svijetu.

U Hrvatskoj postoji dvadesetak tvrtki specijaliziranih za pružanje hosting usluga, te još pedesetak kojima to nije primarna djelatnost. U počecima hosting usluga u Hrvatskoj, početkom devedesetih gotovo sve tvrtke su djelovale kao preprodavači servera stranih uglavnom Američkih tvrtki. Širenjem Interneta u Hrvatskoj sve više hosting tvrtki imao je vlastite servere u Hrvatskoj što je znatno doprinjelo kvaliteti usluge.

Postoje 2 vrste hostinga, a to su "besplatni" i "oni koji se plaćaju".

Ovdje ću postaviti web stranice koje pružaju besplatne hosting usluge, i one koje traže novac za to.

Po meni najbolji hostinzi koji se plaćaju su:
- www.hrhosting.net (Hrvatska)
- www.servage.net (strani)
- www.namecheap.com (strani)
- www.trex-host.com

Po meni najbolji "besplatni" hostinzi su:
- www.000webhost.com (mada imaju malih problema sa serverom)
- www.byethost.com (5500 MB)
- www.hostrator.com (10000 MB)

Eto, ti su mi sada najbolji, ako ih bude još stavit ću tu-... :P:P:P
Bosanski su svi "SKUPI", pa ih nisam postavljao, ovaj HrHosting ti je dobar, možeš ga uzeti ako treba, njega ti preporučujem ako nećeš praviti neki web sajt na kojem će biti puno programa smješteno... Za sajt sličan gamers.ba bi ti bilo dosta 2000 MB na ovom HrHosting.net
BWF je napisao/la:
Bosanski su svi "SKUPI", pa ih nisam postavljao, ovaj HrHosting ti je dobar, možeš ga uzeti ako treba, njega ti preporučujem ako nećeš praviti neki web sajt na kojem će biti puno programa smješteno... Za sajt sličan gamers.ba bi ti bilo dosta 2000 MB na ovom HrHosting.net
hahaahahhaha nasmija me pravo
Vertazzar je napisao/la:
hahaahahhaha nasmija me pravo
????

Koliko vdim na ovom sajtu nema baš nekih velikih datoteka za download, i siguran sam da bi sve ovo stalo na 2000 MB prostora, ali bi vjerojatno "bandwich" trebao biti veći... :D:D
BWF je napisao/la:
?

Koliko vdim na ovom sajtu nema baš nekih velikih datoteka za download, i siguran sam da bi sve ovo stalo na 2000 MB prostora, ali bi vjerojatno "bandwich" trebao biti veći...
ali za community koji ima online po 300 usera su potrebni vps/dedicated serveri sa (1 gb / 2gb php memory limit), a ne neki shared hosting sa php memory limitom od 64 mb

Post dobio aplauz od Philosopher

BWF je napisao/la:
????

Koliko vdim na ovom sajtu nema baš nekih velikih datoteka za download, i siguran sam da bi sve ovo stalo na 2000 MB prostora, ali bi vjerojatno "bandwich" trebao biti veći... :D:D
Bandwich ?
Kako se sjecam
Bandwidth.
Po meni najbolji hostinzi koji se plaćaju su:
- www.hrhosting.net (Hrvatska)
- www.servage.net (strani)
- www.namecheap.com (strani)
- www.trex-host.com

A zar i hrvatski hostinzi nisu strani?
Hrvatski
Strani
Strani

:S
Meni trenutno od svih najbolje lezi bosniahosting, dosta prostora/bandwidtha a nije skupo.
Servage.net najbolji definitvno.
510GB, posjedujem.
Vertazzar je napisao/la:
ali za community koji ima online po 300 usera su potrebni vps/dedicated serveri sa (1 gb / 2gb php memory limit), a ne neki shared hosting sa php memory limitom od 64 mb :r
Da, ali opet netreba više od 2000 MB prostora...

Možemo se ja i ti kladiti da bi 2000 MB bilo dovoljno... Znam puno web stranica kod kojih je tako...
BWF je napisao/la:
Da, ali opet netreba više od 2000 MB prostora...

Možemo se ja i ti kladiti da bi 2000 MB bilo dovoljno... Znam puno web stranica kod kojih je tako...
kako god bolan, ja govorim za tu vrstu hostinga, ne za space...

po tvojoj logici gamers bi mogo bit hostan na web00 il neki drugi free host ._.
ahahhaha...

Ja ti govorim za ovaj "hrhosting", ima moj prijatelj forum, na kojem bude oko 350 gostiju, ili usera online, pa mu je dovoljan onaj HRHosting...

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.