Hosting je u prijevodu smještaj web stranica tj. cjelokupnog internet sadržaja na web server, tako da budu dostupne svima koji pregledavaju Internet. Postoje razni hosting davatelji usluga po cijelom svijetu.
U Hrvatskoj postoji dvadesetak tvrtki specijaliziranih za pružanje hosting usluga, te još pedesetak kojima to nije primarna djelatnost. U počecima hosting usluga u Hrvatskoj, početkom devedesetih gotovo sve tvrtke su djelovale kao preprodavači servera stranih uglavnom Američkih tvrtki. Širenjem Interneta u Hrvatskoj sve više hosting tvrtki imao je vlastite servere u Hrvatskoj što je znatno doprinjelo kvaliteti usluge.
Postoje 2 vrste hostinga, a to su "besplatni" i "oni koji se plaćaju".
Ovdje ću postaviti web stranice koje pružaju besplatne hosting usluge, i one koje traže novac za to.
Po meni najbolji hostinzi koji se plaćaju su:
- www.hrhosting.net (Hrvatska)
- www.servage.net (strani)
- www.namecheap.com (strani)
- www.trex-host.com
Po meni najbolji "besplatni" hostinzi su:
- www.000webhost.com (mada imaju malih problema sa serverom)
- www.byethost.com (5500 MB)
- www.hostrator.com (10000 MB)
Eto, ti su mi sada najbolji, ako ih bude još stavit ću tu-...

U Hrvatskoj postoji dvadesetak tvrtki specijaliziranih za pružanje hosting usluga, te još pedesetak kojima to nije primarna djelatnost. U počecima hosting usluga u Hrvatskoj, početkom devedesetih gotovo sve tvrtke su djelovale kao preprodavači servera stranih uglavnom Američkih tvrtki. Širenjem Interneta u Hrvatskoj sve više hosting tvrtki imao je vlastite servere u Hrvatskoj što je znatno doprinjelo kvaliteti usluge.
Postoje 2 vrste hostinga, a to su "besplatni" i "oni koji se plaćaju".
Ovdje ću postaviti web stranice koje pružaju besplatne hosting usluge, i one koje traže novac za to.
Po meni najbolji hostinzi koji se plaćaju su:
- www.hrhosting.net (Hrvatska)
- www.servage.net (strani)
- www.namecheap.com (strani)
- www.trex-host.com
Po meni najbolji "besplatni" hostinzi su:
- www.000webhost.com (mada imaju malih problema sa serverom)
- www.byethost.com (5500 MB)
- www.hostrator.com (10000 MB)
Eto, ti su mi sada najbolji, ako ih bude još stavit ću tu-...

?