xE0N je napisao/la:
Recimo kao sto je Google SketchUp ,e sad mi treba neki bolji
ajd budem ti ja narpavio to u catiji ak ti paše?
CATIA v5R16
sa time radimo u školi a baš mi se crta, pa ak će ti pasat?
ugl. skraćeno to ti je CAM program za strojarstvo i građevinu u kojem možeš crtat 2D te zatima ga rpebacit u 3D . neki ti taj program koriste i u aviokomapnijama za crtanje i projektiranje aviona i tih stvari.
http://www.3ds.com/products/catia/welcome/
malo vidi pa reci ak ti paše da ti nacrtam i uplovdam?
u Autocadu će ti bit malo teže to nacrtat , jako teže jer autocad(kako sam naslov kaže CAD program) ti je više za 2D te on ima u sebi sve elemente koji su potrebni za 2D crtanje u strojarstvu tipa zupčanici, lančanici ,vijci, itd itd. On ima naredbu za 3D al malo ga tko koristi jer je jednostavno prekomplicirano autocad "zadovoljit" da ti neki predemet prebaci u 3D. Jer on ima nekih svojih mana koje on ne može predvidjet. Ne znam kako su narpavili u ovom novom 2010 al u verzijama prije je čista glupost.
za ove blender tipa programa ne znam a i čini se više onak za djecu programi od 20mb

tak da u tome i nećeš baš čisto realno uspit napravit.
jedino ak ti treba to za neku gadnu prezentaciju i te cake, raspitaj se malo ko studira arhitekturu i koji oni program korsite. jer ak malo vidiš kad prezentiraciju neke građevine da je to veoma realno
eto toliko od mene pa javi