Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Popravka izgrebanih CD/DVD diskova

235 pregleda · 17 odgovora · otvorena 14.05.2009. u 18:51

Maloprije iskopah ovaj podatak neznam dali vam je poznata ali sigurno ima nekih kojima je ovo novina :D!

Nevjerovatno ali istinito :)! Najjeftiniji nacin za popravku izgrebanih CD/DVD diskova je obicna zubna pasta. Za najbolji ucinak se preporucuje pasta koja služi za izbeljivanje zuba. Najbolje bi bilo da koristite mekanu krpu ili još bolje vatu za ovaj proces. Pastu treba utrljati od centra CD/DVD diska ka kraju tj. od rupe u centru ka krajnjim ivicama diska (krenuti iznutra završiti spolja) i to utrljavati u smeru suprotnom od smera okretanja diska. Ukoliko se na disku nalaze veoma
Ima jos slicnih nacina
kao:
Ulje, kuhinjsko + vata / nesto slicno.
Vidjao sam ih jos ali samo kaladon(')t pomaze ako ga pravilno koristis.
Ako ne onda se samo vise ispara cd / dvd medij.
Mislim da je o ovome bio članak u Info magazinu, long long time ago!

Bolji je Softly
Moja preporuka ne koristite nista

Neki dan sam ja iskoristion pastu za zube i
1.Ne radi CD (nece da ga ocita)
2.Ostetio dvd-rom sporije ocitava druge cd-ove
http://www.metacafe.com/watch/810534/fix_a_scratched_cd_or_dvd/
cuo sam o ovome davno, no nijednom nisam pokusao, kontam sjebace se citac
spY je napisao/la:
Mislim da je o ovome bio članak u Info magazinu, long long time ago!

Bolji je Softly
HAHAHHAH Softly --> reklama rulezz ona neodlučna a sve isti deterdžent, i još pita onu šta ću uzeti "Pa Softly naravno"

Ja sam probao čistiti sa mlijekom i ne radi, samo sam ufleko tepih, a ni CD nije radio.

Imali kakve veze koji je kaladont?
Cuo sam za ovo al nisam probao nikad ...

PITANJE: moze li se ovo uradit i za ps2 ?*
spY mi sapnuo ovo
Probavao sam par puta i nije uspijelo
Meni je ovo na Ps upalilo igram ja God of War i da se popenjem na neki prolaz kad nece.Sve zivo sam probo cistit cd, restart ps nece nista.Ja se sjetim ovoga fino nanio , ubacio cd i radi.Ja skako do plafona
FaNtaL_n1 je napisao/la:
Cuo sam za ovo al nisam probao nikad ...

PITANJE: moze li se ovo uradit i za ps2 ?*
naravno da moze
Citao sam vise puta o ovome, postoji mogucnost da uspije ako se pravilno uradi.
Samo mnogo je faktora na koje treba paziti : tip paste, materijal kojim se trlja, vrijeme trljanja, nacin trljanja, kolicina paste...

Ne zna se tacno kako se sta radi, ako se samo jedna sitnica pogrijesi, vjerovatno nece proraditi.
citao sam i ja owo nekad davno sad probao i kao da je pomoglo malo ali sad mi dvd citac smrdi na kaladont :* ;)

XD
Probaj oprati cd meni je uspjelo a i nekim mojim prijateljima mislim svima koji su to uradili.Ali nemoj samo u wc sholji
AZA je napisao/la:
citao sam i ja owo nekad davno sad probao i kao da je pomoglo malo ali sad mi dvd citac smrdi na kaladont :*

XD
zar kaladont smrdi , miriše !
haha bolje operi zube nego trljaj cd.
Al imam onih oLd Skull igrica odo trljat mozda proradi neka

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.