Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Pitanje Poništeno pitanje 15 bodova

[email uklonjen]čka

226 pregleda · 6 odgovora · otvorena 09.05.2009. u 13:23

Ovih dana sam se istrošio dosta sa bodovima, nisam još dao onima koju su zaslužili, ali dobiće kad se ispravi ovaj bug sa bodovima, obećava, don't worry!

Imam novo pitanje, laptop je sljedeći: Toshiba Satellite® M305-S4910 i došao je sa grafičkom
Intel® Graphics Media Accelerator 4500MHD. I piše u opisu proizvoda With 128MB-1759MB dynamically allocated shared graphics memory. Built-in Harman/Kardon speakers.. Sad mi piše na laptopu da je grafika trenutno 128 MB, i piše da može ići do 1759, međutim pitanje je: Da li ja mogu sada namjestiti nekako da bude 512 ili 256 MB ili je ovo princip u kojem grafika uzima od RAMA koliko joj je potrebno? Gledao sam po biosu nema puno opcija i nema opcije da namjestim veću količinu memorije? Valjda ste skontali, ko pomogne ima ovo sitno bodova.
Tih 1700 MB memorije grafička i laptop koriste istovremeno, tako da to zna biti jako sporo.
Tako je bilo kod mene na kompjuteru do maloprije integralna graficka.Ako oces igrat igre to nevalja jer graficka ti koristi memoriju od ram memorije i to bi trebalo da moze se namjestit u postavkama koliko oces da koristi
OutBreak je napisao/la:
Tako je bilo kod mene na kompjuteru do maloprije integralna graficka.Ako oces igrat igre to nevalja jer graficka ti koristi memoriju od ram memorije i to bi trebalo da moze se namjestit u postavkama koliko oces da koristi
pa to i oću namjestii, ali gdje da namjestim
Prvo pogresan podforum al hajd nema veze.
Pomocici cu ti ja....

Prvo instaliras konkretne drajver a to jesi sigruno,
drugo u biosu ima opcija na kojoj dodajes rucno memoriju na grafiku neznam koja je tacno neznam napamet al znam da ima uglavnom mora biti 128 ,256 il 512 ili 768 ili 1024....

Kod mene je isto u racunaru itegrisana grafa koji sam stimao da bude sto manje rama...jbg uzimala mi 256 pa nije bilo rama tacno 2gb...
evo sacu RR pa cu uci u bios pa cu ti reci tacno kako je kod mene
xE0N je napisao/la:
Prvo pogresan podforum al hajd nema veze.
Pomocici cu ti ja....

Prvo instaliras konkretne drajver a to jesi sigruno,
drugo u biosu ima opcija na kojoj dodajes rucno memoriju na grafiku neznam koja je tacno neznam napamet al znam da ima uglavnom mora biti 128 ,256 il 512 ili 768 ili 1024....

Kod mene je isto u racunaru itegrisana grafa koji sam stimao da bude sto manje rama...jbg uzimala mi 256 pa nije bilo rama tacno 2gb...
evo sacu RR pa cu uci u bios pa cu ti reci tacno kako je kod mene
evo vec editujes to ima 4 dana.... Treba nam svima daj ba kad ces edit.... ???
Meni je TOSHIBA Satellite L-300 1F8, imam čak 4gb RAMA
Al graficka mi je Intel® GMA 4500M al mi pise da je trenutno
128 pa i meni takodje treba pomoc oko ovoga jer mi je RAM
super za ovu varijantu...
Al ja samo ne znam kako uci u BIOS...Trazio sam na googlu al sve sto kazu ne moze...

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.