Zdravo 
Kao prvo trebam vam objasniti sta je pen tool i za sta sluzi :
Pen tool - u prevodu : olovka - naliv pero - hemijska - sluzi za docrtavanje efekata kao i za crtanje svega oko nas !
Evo ja cu sada nacrtati korpicu koju smo mi danas radili na likovnom ... (vi mozete koristiti Pen tool ili Freeform Pen tool)
Kada bilo sta nacrtate , namjestite brush tool na 3 size (ili vise kako god zelite) i onda ponovno uzmite pen tool , kliknite desni klik na misu i izaberite Stroke Path , zatim uradite ovo :
Eh , pa krenimo : (nemojte zaboraviti napraviti novi layer prije pocetka)
1.Crtanje oblika :

2.Dodavanje pojedinih dijelova :

3.I jos nekoliko crtica :

4.Koristenje Freeform pen toola :
Freeform pen tool vam je kao olovka na likovnom , samo povlacite i povlacite , dok ne dodjete do zeljenog oblika !

5.Sada crtamo rucku uz upotrebu Freeform pen toola :
(Znate da je korpica pletena od raznih materijala , tako da cemo mi rucku tako slicno nacrtati)
Uh sto se namuci sa ovim freeform pen toolom
Samo vi ovo morate ljepše uraditi ja nemam zivaca za korpu 

Sada kao sto sam gore naveo morate odabrati Stroke path (napisao sam kako)
Za novalije nekoliko tutova 1st.2nd.
Nadam se da sam vam pomogao
Molim tema u zanimljive

Kao prvo trebam vam objasniti sta je pen tool i za sta sluzi :
Pen tool - u prevodu : olovka - naliv pero - hemijska - sluzi za docrtavanje efekata kao i za crtanje svega oko nas !
Evo ja cu sada nacrtati korpicu koju smo mi danas radili na likovnom ... (vi mozete koristiti Pen tool ili Freeform Pen tool)
Kada bilo sta nacrtate , namjestite brush tool na 3 size (ili vise kako god zelite) i onda ponovno uzmite pen tool , kliknite desni klik na misu i izaberite Stroke Path , zatim uradite ovo :

Eh , pa krenimo : (nemojte zaboraviti napraviti novi layer prije pocetka)
1.Crtanje oblika :

2.Dodavanje pojedinih dijelova :

3.I jos nekoliko crtica :

4.Koristenje Freeform pen toola :
Freeform pen tool vam je kao olovka na likovnom , samo povlacite i povlacite , dok ne dodjete do zeljenog oblika !

5.Sada crtamo rucku uz upotrebu Freeform pen toola :
(Znate da je korpica pletena od raznih materijala , tako da cemo mi rucku tako slicno nacrtati)
Uh sto se namuci sa ovim freeform pen toolom
Samo vi ovo morate ljepše uraditi ja nemam zivaca za korpu 

Sada kao sto sam gore naveo morate odabrati Stroke path (napisao sam kako)
Za novalije nekoliko tutova 1st.2nd.
Nadam se da sam vam pomogao

Molim tema u zanimljive

nikad ga nisam volio , valja nekad poradit na pen toolu
)