Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Pitanje Zaključana Riješeno 20 bodova

Preporuka Igre

289 pregleda · 15 odgovora · otvorena 30.04.2009. u 20:29

Pozdrav!

Pošto odavno nisam ništa pošteno odigrao, a i nemam ništa igara na računaru volio bih da mi preporučite neku dobru igru, po mogućnosti RPG...
Samo da kažem da sam većinu boljih RPG-ova odigrao (Daggerfall, Morrowind, Oblivion, Fallout 1 & 2, Icewind Dale, Diablo, Gothic 1 & 2, Arx Fatalis, Arcanum, Planescape. Baldurs Gate...), a sam nisam nešto izbirljiv što se godine proizvodnje tiče (samo da je igra dobra)....
Volio bih da mi nabrojite par RPG-ova sa svijetom otvorenim za istraživanje, i da nisu hack 'n' slash.... Sve ostalo valja...

Bodove dajem kada neko nabroji jedan RPG koji valja...
(ne treba mi lista od 1337 kojima smeta i hrđava dlaka)
Tražio sam po brojnim gaming sajtovima ali jednostavno nemam povjerenja u njihove recenzije jer jako variraju....
jesili probao igru "shaiya" veoma je

slicna cabalu i silkroadu ..
Fiesta,Tales of Pirates,Magic World Online.
Prve dve su po meni veoma dobre,ova treca i nije nesta.

za Fiestu i Top,imam extra acc-ove.Imam u Fiesti 4 lika na jednom acc, svi su +65 .. a da mi nabio 65,treba dosta vremena,imam i 2 lika 43 i 48 lvl ;) a u topu se nabijaju brze lvl imam i tu dobre likove :)
Rješenje
Prema mom misljenju, ubjedivo najbolji RPG na PC-u je FABLE. Igra je krajnje nelinearna, zabavna i veoma zarazna. Prica je odlicna, no ima jednu manu. Igra je mizerno kratka za RPG, al tih 10-15 sati ces uzivati pravo. Imaces zelju da je zaigras vise puta. Likovi su veoma simpaticni i zivopisni.

Sto se tice price, moguce je igrati igru na vise nacina tjst uvijek dobiti drugaciji kraj. Naravno, kraj ce zavisiti od kapitalnih odgovora tokom igre kojih ima vise. Dakle, ovo je odlicna igra i mislim da ju je steta ne poigrati.

EDIT : Ako nisi igrao Final Fantasy VII i VIII, onda sada iskoristi priliku da ih odigras. Svima je vec poznato da je FF najbolji japanski RPG pored Dragon Questa i garantuje ti odlicnu zabavu i oko 100+ sati igre po dijelu ak odlucis da detaljno igras.
S3phirotH je napisao/la:
Prema mom misljenju, ubjedivo najbolji RPG na PC-u je FABLE. Igra je krajnje nelinearna, zabavna i veoma zarazna. Prica je odlicna, no ima jednu manu. Igra je mizerno kratka za RPG, al tih 10-15 sati ces uzivati pravo. Imaces zelju da je zaigras vise puta. Likovi su veoma simpaticni i zivopisni.

Sto se tice price, moguce je igrati igru na vise nacina tjst uvijek dobiti drugaciji kraj. Naravno, kraj ce zavisiti od kapitalnih odgovora tokom igre kojih ima vise. Dakle, ovo je odlicna igra i mislim da ju je steta ne poigrati.

EDIT : Ako nisi igrao Final Fantasy VII i VIII, onda sada iskoristi priliku da ih odigras. Svima je vec poznato da je FF najbolji japanski RPG pored Dragon Questa i garantuje ti odlicnu zabavu i oko 100+ sati igre po dijelu ak odlucis da detaljno igras.
Igrao sam Fable i prilično je djetinjast i krajnje linearan (u poređenju sa onim što je Pete najavljivao) i prešao sam ga, te je jako dosadan....
Igrao sam i par Final Fantasy-ja i poprilično su dobri, ali tamo gdje ja kupujem igre nema FF-ova za PC, pa tako ta verzija otpada (btw. igrao sam FF u kojem je glavni antagonista bio Sephiroth )
ma samo Rise of Legneds igra ne da je jaka prejaka ono rasturanje nesto slicn wow imas heroja ovo ono 3 djela pustinja tvoja drzava i kao neka buduca cudovista jako pravo mame mi ako nisi igro probaj litium je jak :D
Ne znam da li si igrao "Bully" - to ti je onaj lik sto pravi belaje po skoli.. daleko najbolja igrica poslije csa ( za mene )

The Witcher i Oblivion dvije najbolje igre koje sam igro od RPG !
Pa evo nekih igra npr. Aftershcok for Quake,Assassin's
Creed,Diablo Battle Chest,Command & Conquer,Tom Clancys Splinter Cell,Delta Force itd evo ti neke igre neznam jesul sve RPG.Dobre su igre.
Tchus
Fifa09 lopte na velke na male
Cabal.

Razgledaj SSove na Googleu, pogledaj klipove na YouTube-u i vidjet' ces da je dobra igra

btw, moj tut

ihttp://www.gamers.ba/forum/21/43110/-guide-cabal-online-pocetak-igranja/
Nox - generacija diabla , icewindale-a itd. a od novijih definitivno Mass Effect , jedna od bolji...
I po meni najbolji rpg Vampire: The Masquerade - Bloodlines al to si moro igrat...

Milane drago mi je da znas stae rpg....
Probaj metin 2 veoma slicna silkroadu, nezz dali si igrao WoW igra je veoma zarazna ali ti preporucujem da igras na originalu ^^
Evo nekoliko Dobrih :)

1.Forsaken MU
2.Front mission
3.Guild War
4.Silkroad
5.www.kalonline.com - slicna igrica kao silkroadu ,nekom srecom mozes zaraditi para prodavanjem itema preko e-baya.
6.www.outwar.com
7.Neverwinter Nights II
8.Final Fantasy Svi dijelovi prejaki :)
9.Gothic 2 i 3
10.Secret of Mana
11.Titan Quets + ekspanzija
12.Hellgate
13.Oblivion
14.Jade Empire
15.Morrowind
16.Baldurs Gate
17.Diablo 1 i 2
18.Titan quest ima prekrasnu grafiku
19.Neverend
20.The Witcher Najbolja igrica koja je ikad u zivotu izasla u RPG-ove

Skoro sve ove igrice ja imam ali htio sam ti dati na youtubeu video al dok ih sve nadjem prodje sve.

Et valjda je dovoljno ove igrice su za mene prejake .

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.